• Zwillinge86

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Hej hej!

    Undrar om jag också får vara med här? Har just fått besked att jag har dålig äggreserv (AMH 0,5) och blivit hänvisad till IVF med start i januari. Är bara 26år och blev gravid lätt när vi började försöka, slutade dock i missfall i V.11. Har haft det lite knepigt med kroppen sedan dess, men blivit övertygad om att allt snart hoppar igång. Beskedet kommer nu som en chock och jag vet inte hur jag ska klara att hantera sorgen över att inte bli gravid spontant.

  • Zwillinge86

    Javt: har också precis slutat att bryta ihop, så jag antar att det sakta sjunker in. Tror det svåra är att det är så tvära kast. Först 1år av undersökningar på gyn där de tjatar om hur allt ser bra ut och sen utredning på RMC där de från ett besök till ett annat hetsar om att det är bråttom. Ingen stannar upp och funderar på hur omvälvande den här informationen är för oss som ska ta emot den.

    Kattflickan: jag blödde konstant i 3 månader efter missfallet och det är efter det som hela min kropp och cykel varit i obalans. Har inga svar på dina funderingar, men jag har liknande tankar. Inga problem innan missfall-->massa problem efter missfall. För mig är det ingen konstig ekvation, men ingen har velat bekräfta att missfallet, blödningarna och obalansen skulle kunna kopplas ihop med vår svårighet att bli gravida igen.

  • Zwillinge86

    Jayt: känner igen mig så mycket i din beskrivning. Som tur är upplever jag mig inte så illa bemött av vår läkare. Jag har mailat henne flera gånger i veckan ich får ofta svar samma dag. Begärde att få provsvar och journal hemskickad och gjorde sedan en "second oppinion" på en privat klinik. Den läkaren hängde inte upp sig så mycket på AMH-värdet, då hon menade att det är långt ifrån hela sanningen (precis som många av dagens inlägg också påpekat). Hon menade att hon skulle diagnostisera mig som oförklarligt barnlös/dålig äggreserv. Men hon rekommenderade ändå samma behandlibg, ivf snarast. Hon förtydligade att fertilitetsutredningar ger väldigt lite svar, då det fortfarande är mycket man vet väldigt lite om. Att resultat och diagnoser endast är kvalificerade gussningar utifrån det man kan se. Hon ansåg att många behandlare idag glömmer att informera om detta. Men oavsett vilket är det ju jätteviktigt att du har förtroende för din läkare! Du har rätt att kräva en annan läkare.

    Anemon: mycket intressant. Har yttryckligen vid flera tillfällen frågat om det finns någon jag kan göra för att förbättra förutsättningarna, exepelvis medicinering, men fått till svar att det är omöjlgt att påverka äggkvaliteten. Håll oss gärna uppdaterade kring vad du upplever att det har för effekt på dig :)

    Cff: tack för pedagogisk och lättförstålig information. Nu blev många av mina frågetecken mer uträtade. Kanske vore lämpligt att beställa D-vitamin :) Antar att det går att kombinera med folsyra? Allt som man själv kan göra gör att det känns lite lättare. Har just börjat på akupunktur. Någon som har erfarenhet av det?

  • Zwillinge86

    Trotts att jag är väldigt ny i tråden som ger det mig massor att läsa om era mot- och medgångar. Och min sambo uppmärksammade mig igår på att jag är mycket lugnare nu, hade inte själv registrerat förändringen, men det enda jag kan komma på som orsak är att jag kan få utlopp för mina tankar och känslor här, både genom att läsa och skriva. Tack för en perfekt "julklapp" tjejer!

  • Zwillinge86

    Jayt: Har du påbörjat någon behandling i och med att ditt värde är lågt? Vi blev direkt hänvisade till IVF eftersom vi försökt bli gravida i 2 år och endast lyckad åstadkomma ett missfall. Då beskedet att jag har dålig äggreserv stressar mig nåt enormt fokuserar jag också på vad jag själv kan göra för att förbättra förutsättningarna. Har just börjat äta D-vitamin, men har funderat mkt kring DHEA. Ska till USA snart och där verkar det ju lätt att få tag på. Har dock inte bestämt hur jag ska göra. Det jag har läst är att det varit till stor hjälp för många, men att man ska undersöka sina värden innan. Vet inte hur mycket man vågar exprementera på egen hand....

  • Zwillinge86

    Förstår dig helt, Jayt. Vi kan väl hålla varandra uppdaterade kring det här med DHEA?

    Vart får ni hjälp och tänker ni påbörja IVF-behandling?

  • Zwillinge86

    Jayt: Har läst din historia, och tycker absolut att ni ska byta läkare! Vi tillhör RMC i Linköping och tänker göra våra gratis-behandlingar där. Uteblir graviditet kommer vi byta till en privat klinik som sammarbetar med bla Falun. Har precis som Bambi2 läst att det endast är Falun som behandlar genom att skriva ut Dhea, så de kan säkert vara ett lyckat val eftersom du själv funderar på detta.

  • Zwillinge86

    Håller tummarna för att ert mys ger resultat jayt :) för mig är det 3:e cykeln i rad som jag inte verkar ha ÄL, men vi myser på och hoppas ändå; vad ska man annars göra!? Hopp och sex är ju det enda som man kan styra över.

  • Zwillinge86

    Oj cff 5 cm, det låter mycket. Var på akupunktur idag och jag trodde det bara var några millimeter, men de kanske gör olika. Sa din nye akupunktör nåt om det är av någon särskild anledning som han kör just 5 cm?

    Jayt: jag kör med stickor till och från, mest för att dubbelkolla att jag tolkar min kropp rätt. I vanliga fall har jag både ägglossningsvärk och ägglossningsekret så jag brukar ha ganska bra koll, men nu har det varit stendött :( Innan jag fick veta att jag hade dålig äggreserv så kände jag mig rätt lugn eftersom jag visste att jag hade ägglossning, men såhär i efterhand så vet jag inte om det spelade nån roll eftersom symtomen och utslag på ÄL-stickorna tydligen inte är en garanti för att det släpper mogna ägg.

  • Zwillinge86

    Jag har hittills inte märkt av någon särskild effekt än så länge, men jag njuter fullt ut av avslappningen det ger mig stunden jag är där. Men jag inspireras av era erfarenheter och hoppas självklart att det ska resultera i många fina ägg även för oss :)

Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH