• maggies81

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Hej, Vi har precis påbörjat ivf-behandling. När vi var där senast så sa läkaren att det såg ut som om jag hade lite dålig äggreserv. Idag fick jag mail från läkaren att mitt amh-värde ligger på 0.7. Det känns ganska meningslöst att gå vidare med ivf. Jag har googlat runt lite och det verkar vara väldigt små chanser för oss att lyckas.

    Vi gjorde ivf för 5 år sedan som lyckades på första försäket. Vi fick då ut 10 ägg, varav 6 befruktades- 1 till mig och 1 till frysen. Vi gjorde fet i somras som misslyckades. Kan mitt amh-värde varit lågt redan då? Jag fick ju ut 10 ägg vilket är ok. Eller har det rasat sedan dess?

    Jag känner mig helt matlös eftersom man får inga riktiga svar från läkaranma i sverige. De har hela tiden sagt att allt ser bra ut. Kan de vara därför vi inte har unnat få barn naturligt? Vi började ändå försöka när vi var ganska unga (25 år).

    Läste någonstans att är man mellan31-35 år och har ett värde under 1,7 så är det väldigt liten chans att man lyckas med ivf. Stämmer detta? 

  • maggies81
    Idis skrev 2013-09-29 18:29:24 följande:
    Jag har mkt lägre AMH än nu, har inte blivit gravid ännu mer får iaf göra ivf genom landstinget. Får ut ägg som blir befruktade, om än få. Risken med lågt AMH är ju att inte få ut ägg alls. När mätte du ditt AMH? Har du läst artiklarna om felaktiga resultat från aug 2013?
    Menar du mig? Jag tog provet för 2 veckor sedan och fick svar idag. Jo, jag har läst lite om det men är det verkligen så många som har drabbats av det. De flesta får väl inte felaktiga svar. 

    Vad krävs för värde normalt sett om man ska kunna bli gravid spontant? Kan mitt värde ha varit så lågt redan när jag var 25? Eller det kan ju inte ha varit så lågt för 5 år sedan eftersom jag fick ut 10 st.

    Just nu känns det hopplöst. Ska ringa läkaren imorn. 
  • maggies81

    Grattis Liv. Vilken solskens historia. Och en blödning behöver inte betyda missfall. När vi gjorde vår förra IVF så började jag blöda 14 dagar efter äp och 4 dagar innan td. Jag trodde det var mensen så jag slutade med vagitorierna i 3 dagar. Jag tyckte min mens var lite väl kort (bara 3 dagar) så jag ringde kliniken och de sa att jag måste fortsätta med vagitorierna. Och dagen efter plussade jag.

    Vissa dagar känner jag mig mer positiv och andra mmindre. Jag brukar vara ganska positiv men när det gäller hela den här karusellen så har jag varit sjukt negativ. Jag vet att vi har lyckats tidigare men det var 5 år sen. Och sen e jag relativt ung fortfrande. Den här ovissheten gör mig helt maktlös.

    Har någon av er testat kosttilsskottet Dhea? Jag läste något om det och frågade cvl kliniken där vi går men de tror inte på det och skriver därför inte ut det.

    Ni som har gjort flera äp har ni reagerat likadant på alla/båda ÄP? Jag är så himla rädd att det ska göra ont. Förra gången läste jag ingenting om det men nu haar jag läst att det kan göra jätteont. Förra gången reagerade jag väldigt kraftigt på morfinet och har inget minne av ÄP. 

  • maggies81

    När jag läser alla här som har lyckats trots dåligt amh värde så börjar jag hoppas lite grann. Men det känns att vi har oddsn emot oss och vi får inte ens köpa 3-pack.


    Hannah8401 skrev 2013-10-01 10:52:29 följande:
    Men se också vilken enhet de mäter amh i! De kan mäta i ng eller pmol. Mäter de i pmol så är det lågt under 3 tror jag. För att omvandla pmol till ng tror jag att man delar sitt pmol resultat på 7.
    Jag hade första gången 2 pmol som då blir 0,28 ng, andra gången hade jag 1 pmol som blir drygt 0,14 ng.

    En av mina läkare sa att hade jag vart 35 eller äldre hade jag blivit nekad ivf. Som tur är gick det utan ivf, och jag har ännu några år till 35 för att prova ivf till syskonförsök.

    Maggie många här inne har ätit dhea, det finns en tråd om dhea som heter tips om dhea. Jag tog det, 75mg/dag, jag startade med det efter jag fått amhbeskedet, 3 månader senare var jag gravid.
    Var kan man köpa Dhea? Läkarna på CVL skriver inte ut det för de tror inte på det.

    Vad beror dåligt amh-värde på?

    Är det mer sannolikt att jag har haft lågt amh-värde hela tiden eller att det har blivit så lågt de 5 sista åren.

    Jag blir så förbannad att de hela tiden har sagt att det är inget fel på oss och att vi har mycket goda chanser att lyckas. 
  • maggies81

    Vi har försökt få tag på vår läkare hela veckan ang. provsvaret. I torsdags fick vi prata med en annan läkare. Vi ville veta våra chanser eftersom vi har kännt att de är så pass små pga. amh-värdet. Enligt honom så har vi 25% chans att lyckas/försök. Om vi hade haft bättre amh-värde så hade vi haft 33% chans. Kan det verkligen stämma att vi ändå har så pass bra chanser trots amh-värdet? Jagf har varit inställd på att våra chanser är mer eller mindre 0. Känns lite bättre nu men jag är ändå skeptisk. han sa att han gjorde bedömingen genom att titta på alla andra värden också. Och de ser ju bra ut.

  • maggies81
    Liv2014 skrev 2013-10-04 22:42:10 följande:
    Maggie den första läkaren jag träffade gav mig mellan 5-10 % chans baserat på amh på under 0,2. Hade sedan en telefonkonsultation med en läkare i USA på CHR en klinik som lite specialiserat sig på patienter med lågt amh han gav mig 40% chans med tillskott på dhea. Nu är jag gravid. Du bör alltså med dina 0,7 ha goda chanser kan jag tycka. Men man vet ju egentligen inte förren man provat stimulera hur man svarar på behandlingen. Vissa verkar svara bra trots lågt amh, jag svarade inte så bra antalsmässigt men hade väldigt fin kvalitet på de två som togs ut och det är ju lite kvalitén som i slutändan räknas ändå.
    Jag svarade helt ok på behandlingen sist, men det var 5 år sedan. Jag fick ut 10 ägg på dos 250 puregon. Nu har jag fått dos 300 puregon. Ska dit på ons för att se om dosen är ok. Tycker det är lite låg dos för så lågt amh värde. jag tänkte testa Dhea om det inte funkar den här gången men läkaren på cvl vägrar skriva ut det
  • maggies81

    Idag var jag på VUL och jag hade 7-8 äggblåsor. Läkaren sa att det var bra men det känns sådär. Förra gången hade jag 13-14 äggblåsor, fick ut 10 ägg, 6 blev befruktade men endast 2 var något att ha. Jag vet att det inte är helt kört men jag är såå negativ när det gäller det här. Vi ska iaf tillbaka på tis för äp.

    Om det inte fungerar den här gången så funderar jag på att beställa Dhea från USA. Vet någon om man kan äta det samtidigt som man håller på med en behandling? 

  • maggies81

    Imorgon ska jag på äp. Jag är så nervös. Dels för att det ska göra ont och dels att de inte kommer få ut några bra ägg. Känner mig så himla negativ men det kanske är bra för då blir jag inte besviken.

  • maggies81

    Tack tjejer. Nu är vi på väg. Ska vara där kl 9. Vi åkte lite tidigare så vi har marginal. Jag sitter i bilen och skakar för jag e så nervös.

  • maggies81

    Helt sjukt. Vi fick ut 11 ägg. Hade verkligen inte räknat med det . Sist så fick vi ut 10 men det var 5 år sen så jag trodde inte vi skulle få ut så många. Jag är verkligen nöjd. Jag hade räknat med 4-6 ägg.

Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH