Inlägg från: intetnyttpåplusfronten |Visa alla inlägg
  • intetnyttpåplusfronten

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Jayt skrev 2013-01-22 15:24:43 följande:
    Igår var vi på den privara kliniken och träffade läkaren där. Vi kommer nu att byta från ferten i Eskilstuna och gå till den privata. Han var jättebra verkligen, både jag och sambon kände likadant. Han blev jättechockad över mitt dåliga amh-värde och tyckte att det inte kunde stämma i och med att jag är så ung (är 27, blir 28 i år) Men han ville kolla äggledarna och tyvärr så det inte så bra ut. Han såg väldigt få ägg och tyckte själv att det var konstigt, han har aldrig träffat någon så ung med så få äggreserver. Dom orden var jävligt tunga att höra, känner mig som ett missfoster. Han har trots allt jobbat med det här i 25 år och aldrig varit i den här situationen tidigare. Han tog iaf ett nytt prov och om ca 14 dagar skulle det vara klart och vi skulle höras då. Sen kommer jag få börja med hormonbehandlingen för att stimulera ägg, dock utan ivf. Det blir som en testomgång för att se hur min kropp svara på behandligen. Svarar den inte bra sa han att vi kanske kunde gå vidare till äggdonation på en gång. Dock vill jag inte det, vi har rätt till två ivf-försök och jag tänker kräva att få dom, hur dåliga oddsen än är. Jag har idag svårt att acceptera en äggdonation, jag vill ju ha ett barn som är mitt, vårt, inte min sambos och någon annan kvinnas barn, inte utan att få testa med mina egna ägg först iaf.
    Jag är nere i en dipp igen,bröt ihop i går kväll när vi kom hem. Hur kan detta vara möjigt? varför händer det mig?

    Det som var positivt iaf var att jag har mens varje månad och att jag testar positivt på ältesterna. Han sa att jag att jag nog har äl. Sen var min ålder positiv, eftersom jag är så pass ung är nog mina ägg i bra kvalite. Det låter ju bra men jag får ändå inte ihop det, om jag nu har äl varför blir jag inte gravid? Om jag har äl så borde ju mina chanserna vara lika stora som vem som helst?    
    Låter precis som mitt möte med gyn idag! mitt AMH låg på 0,27!! Han sa att mina äggstockar är på väg att lägga av, jag är på väg in i klimakteriet. JAG ÄR 25 ÅR!  Han sa att provet stämde överens med vad han såg på gynundersökningen förra månaden med vul...Får ingen testomgång dock, utan han skickade remiss för IVF direkt och sa att vi måste komma igång direkt för snart är det försent...
    Fattar inte heller varför detta händer mig.. jag sitter i chock, hittat en flaska vin och sitter här och läser...
    Jag har också mens varje månad och ägglossar, enligt testerna och enligt blodprovet. Min ålder ska också vara positiv sa han, men med det låga värdet så är risken stor att äggen har dålig kvalité... :/ 
    Om du har något vettigt att säga så är du på fel forum. varedu.blogg.se
  • intetnyttpåplusfronten
    Jayt skrev 2013-01-22 16:00:24 följande:

    Nu börjar jag gråta igen. Jag förstår precis vad du känner. Det är helt sjukt att man kan vara så ung och redan på väg in i klimakteriet. Jag fattar inte hur det kan komma sig. Det är helt sjukt det här!

     
    Jag med, har gråtit konstant nu sen jag kom hem. Lugnade ner mig lite och ringde pappa för att uppdatera, och började gråta igen... Fattar inte vad fan man har gjort för att förtjäna det här! Så jävla oväntat! Jag hade trott på ingen ÄL eller högt TSH eller vad som, men INTE detta!
    Viki32 skrev 2013-01-22 16:06:15 följande:
    När man är så ung som ni är och dessutom under 30 år så tror jag inte att era ägg kommer ta slut inom några månader. I andra länder brukar man rekommendera kvinnor IVF med så låga värden och när man är så ung som ni är, så rekommenderar man inte ÄD innan man inte har provat flera IVF försök.

    Om jag vore er skulle jag inte ge upp med mina egna ägg och göra så många IVF/ICSI tills jag har råd med och inte lyssna på läkarna så mycket som då och då har också fel och det ser vi här inne på flera tjejer som har blivit spontant gravida efter flera misslyckade IVF försök.

    Det är en stor skillnad om man är 28 och har en AHM värde på 0,2 eller om man är 40 år och har samma värde därför ska man som läkare inte döma ut kvinnor som är så ung. Ni har säkert ägg kvar med bra kvalité,
    äggkvalitet är relaterat först och främst med åldern. En 30 års kvinna har bättre ägg än en 40 års kvinna då åldern hos en kvinna spelar en väldigt stort roll i babyverkstaden.
    på honom lät det som att äggen är på väg att ta slut och äggstockarna är på väg att lägga av :(
    Vi får 2 IVF här och sen får vi finansiera själva om vi inte väljer ÄD istället. Jag är INTE redo för ÄD....!
     
    Om du har något vettigt att säga så är du på fel forum. varedu.blogg.se
  • intetnyttpåplusfronten
    Zwillinge86 skrev 2013-01-22 16:32:51 följande:
    Lider med er tjejer, då jag själv var helt förstöd när vi fick beskedet att jag hade dålig äggreserv för min ålder. Fick informationen strax efter att jag fyllt 26 år och det känns helt galet fel. Hade fram till beskedet ägglossning varje månad och var inte beredd på att det skulle vara ett så oåterkallerligt fel som gjorde att vi inte lyckats bli gravida efter vårt missfall. Får också höra att jag säkert har bra äggkvalitet och att åldern är viktig, men tänker liksom ni att då borde jag ju bli gravid på egen hand eftersom jag haft ägglossning fram tills nu. Får inte ihop ekvationen och fattar inte alls hur allt hänger ihop. Känns dock skönt att läsa om de här i tråden som lyckats bli spontant gravida, det ger hopp. Sen verkar läkarna bedöma väldigt olika vad ett lågt amh-värde är... Jayt: vad har du för värde? Önskar er, och mig själv all lycka med kommande behandlingar!
    Vi har också genomgått ett missfall, snart 2 år sedan. Enligt min gyn så blir vi inte gravida på naturlig väg pga amh värdet, och det kan också göra så att det blir svårt att behålla en graviditet...
    Hur längesen var det du fick beskedet? Önskar dig lycka till!
    Känns helt hopplöst och jag vet inte var jag ska göra av mig... :( 
    Om du har något vettigt att säga så är du på fel forum. varedu.blogg.se
  • intetnyttpåplusfronten
    Jayt skrev 2013-01-22 17:09:57 följande:
    Zwillinge, i Eskilstuna sa de att mitt värde är under 0,2. Men vi tog nytt igår, vi får se vad det visar
    Varför får inte jag ta nytt då? Jag kan inte annat än tro att detta är ett misstag!
    Om du har något vettigt att säga så är du på fel forum. varedu.blogg.se
  • intetnyttpåplusfronten
    Zinna skrev 2013-01-23 21:07:00 följande:
    Hej!
    Jag fick besked om mitt låga AMH-värde (under 0,2) för ca 1,5 år sedan, var då 29 år (FSH-värdet var 11) och vi hade försökt själva i drygt ett år. Fick precis som ni andra en ordentlig chock. Läste då den här tråden mycket men har inte skrivit något.

    Eftersom tråden heter Framgångshistorer trots lågt AMH tänkte jag iaf dela med mig. Eftersom jag inte var så gammal tyckte min läkare att det var värt att att testa på en IVF. Så vi gjorde en och fick i slutändan ut 3 stycken befruktade ägg av hög kvalitet. Insättning nummer 2 gav resultat och jag ska föda barn om några veckor.
    Så det kan gå iaf!
    Jag fick högsta dosen av fostimon, som ska vara bra just för såna som oss som troligtvis har svårt för att få fram ägg.
    Sen så ställde vi oss även ganska omgående i kö för adoption och står kvar där med tanke på att vi nog vill ha ett barn till och vem vet hur det går att få fram ägg nästa gång (finns ett embryo kvar i frysen också).
    Vill också tipsa om föreningen barnlängtan, www.barnlangtan.com som kämpar för alla ofrivilligt barnlösa.

    På något sätt löser det sig nog, men visst känns det orättvist!
    Känner med er alla!
    Din historia ger mig hopp! Jag är 25 år och har precis fått veta att mitt AMH värde är 0,27, så det ger mig lite ljus i mörkret att du lyckats trots ännu lägre amh :)
    Väntar på att få komma på första samtal till IVF, han skickade remiss iförrgår och sa att han skulle se om det går att skynda på väntetiden eftersom det kan vara försent om ett halvår... 
    Om du har något vettigt att säga så är du på fel forum. varedu.blogg.se
  • intetnyttpåplusfronten
    cff skrev 2013-01-25 14:41:40 följande:

    Man kan absolut ta ett nytt amh-test, det är upp till din läkare om hon/han vill skriva ut en remiss. Många VC är dock väldigt hjälpsamma med detta, och om inte annat brukar man kunna få ta det om man erbjuder sig att betala för själva provet (så gör jag, och får därmed hjälp med remiss till "alla prov jag vill").
    Ok tack för svar! Vad kostar det då, vet du det? 
    Fast han var inte så positiv, han sa att bilden när han gjorde vul på mina äggstockar överensstämde med värdena... Men jag har ändå svårt att tro på att det är kört! 
    Om du har något vettigt att säga så är du på fel forum. varedu.blogg.se
  • intetnyttpåplusfronten
    Jayt skrev 2013-01-28 08:49:08 följande:
    Tack snälla vi 4 för ditt svar.
    Är det någon som vet om man kan få göra fler provstimuleringar om det är så att man inte får fram tillräckligt många första gången? Eller blir man rekommenderar äd på en gång?

    Hur känner nu inför äd? Jag har jättesvårt att förlika mig med tanken. Tänker hela tiden att det inte kommer vara mitt barn, det kommer vara min sambos och någon okänd kvinnas barn. Barnet kommer inte vara likt mig, vad svarar man om folk fråga, vem är h*n lik? Pappas näsa men sin riktiga mammas mun?
    Är jättesplittrad vad gäller den biten. Sambon tycker inte vi ska tänka på det än, inte förrän vi har prövat ivf. Han har väl rätt i det men samtidigt måste jag försöker ställa in mig på att det kanske är det enda alternativet.
    Åh jag känner likadant! Känns som att jag inte alls vill bära på ett barn som är min mans och någon annans... :s
    Vi har en speciell näsa i familjen, och jag har alltid drömt om att få se den på mina barn... det kommer jag ju inte få :(
    OM det blir ÄD så blir det min syster som donerar ägg isf. Så blir det åtminstone mina gener.. men det skulle ändå kännas skumt. Kan man inte ta både ÄD och spermiedonation då? Så blir barnet lika mycket bådas?
    Min man tycker inte heller att det ska tänkas för mycket, vi har ju två IVF försök iallafall... 
    Om du har något vettigt att säga så är du på fel forum. varedu.blogg.se
  • intetnyttpåplusfronten
    Penny å längtan skrev 2013-02-03 16:29:27 följande:

    Tack cff! jag var jätte orolig innan, och visste inte vad jag kunde förvänta mig. Äp var i torsdags, känns som igår ;) ET var på lördagen, så nu är jag inne på ruvardag två :) Kan lägga till att jag åt extra mycket d-vitamin, och drack munkpeppar tre ggr om dagen. Vet inte om det har spelat någon roll, jag har ju inget att jämföra med ..
    Oh det inger hopp! :) Jag har amg 0,27 och äter just nu D vitamin och dricker munkpeppar tre gånger om dagen :) Vet inte när IVF blir, men jag boostar äggen sålänge :)
    Om du har något vettigt att säga så är du på fel forum. varedu.blogg.se
Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH