• livit

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Hej! Jag fick nyligen besked om högt FSH/lågt AMH (20/0.06), efter ett år av fruktlösa försök. Helt förstörd började jag söka efter solskenshistorier och hittade den här tråden. Sedan någon månad tillbaka har jag följt er från början, från det att Linn startade tråden. Gråtit och glädst med alla tappra kvinnor här inne, insett att under kan ske - men inte för alla.

    Jag har ännu bara fått reda på mina testresultat, inte fått träffa en läkare som sammanställer allt och diskuterat möjliga behandlingar. Vi har en kallelse om 1 1/2 vecka och jag bävar. Jag har fyllt 39 nyligen och min sambo är 42, så vi kommer få betala allt själva. Jag hoppas så klart på att få göra en provstimulering, men vet att det kan bli svårt att få göra det med mina värden.

    Det känns som man står på ravinens brant, en liten knuff så kommer jag falla ner i mörkret. Finns det plats för en tjej till i tråden? En som träffade sin kärlek sent i livet men ändå hoppas på ett litet mirakel.

  • livit

    Tack Germany, du kan inte ana hur mycket det värmer (eller det kan du antagligen). Och grattis till den lilla, i sanning ett litet mirakel :)

    Vissa dagar är mörka, andra går det ok ändå. Jag har ju inte varit på samtal med läkaren ännu efter det att alla tester gjorts, men de var tydliga med att vi skulle få betala all behandling själv. Vi började utredningen i maj, jag fyllde 39 i september. Vart hittar man information om vad som gäller i de olika landstingen? Jag tillhör Östergötland.

  • livit

    Tack för länken mian04, väldigt informativt och bra. Synd bara att de är så dyra ... Läste jag inte i tråden att cff skulle söka sig dit?

  • livit

    Tack Germany, för värmande ord. Jag har fått en massa stöd och viktig information tack vare den här tråden redan innan jag började skriva. Ovärderligt! Jag har kontaktat Falun angående att testa IVF och hos dom och att få DHEA utskrivet, och det lät inte alls omöjligt.

    Äter folsyra, multvitamin kvinna samt vitamin D. Funderar på Q10 och Omega 3 också, men är inte helt säker på vad dessa är bra för? Och hur mycket vågar man blanda? Förra månaden testade jag progesteronkräm från äl till mens, men den här månaden uteblev äl och jag är orolig att det hänger ihop ...

    En helt annan fråga: kan man ha temphöjning utan att man haft ägglossning?

  • livit

    Grattis intetnyttpåplusfronten! Låter ju som ett jättebra resultat. Håller tummarna för både ruvning och frysen.

    Sessa78: det låter ju märkligt att du inte skulle få försöka ens med tanke på vad som skrivits i den här tråden. Ett andra utlåtande?

    Micke78: jag minns inte vad du skrev tidigare, har ni fått försöka med egna ägg?

  • livit

    Glömde ju säga grattis LindaL0! Helt fantastiskt, och man kan ju inte låta bli att känna hoppet växa :)

  • livit

    Lycka till Maggies81! Håller tummarna för många fina ägg.

    Själv ska jag få min dom imorgon - sammanställning av resultaten och diskussion om möjliga behandlingar. Tack vare den här tråden har jag en hel del kött på benen och vet ungefär hur jag vill ha det. Jag har redan varit i kontakt med Falun som har varit väldigt positiva och omtänksamma. Känns skönt att ha alternativ.

    Jag hittade förresten info om åldersgränsen för gratisförsök i Östergötland: kvinnan får inte ha fyllt 38. Verkligen orättvist när man kan vara nästan 40 i andra landsting.

    Hur går det för er andra? Kram!

  • livit

    Grattis! Måste kännas skönt :)

    Vårat möte blev ungefär som väntat idag. Vi skulle kunna få göra en provstimulering, men de går inte vidare om de inte ser minst 4(!) äggblåsor. Det lutar åt att vi går privat istället. Vad gäller DHEA så visste hon knappt var det var ...

    En fråga: jag tog mitt AMH-värde i slutet av sommaren. Jag har hört här att det var problem med de gamla proverna, men jag har fått ta det nya. Problemet är att de inte riktigt vet vad refererensvärdena är för dessa prover (gamla var ju 0.7). Enligt läkaren skulle de nya testerna ge 40% högre värden, men sedan sa hon att mitt värde (0.07) skulle motsvara 0.098. Detta verkar omvänt för mig. Är det någon som vet hur det ligger till med de nya? Spelar ju ingen större roll för mig, men det finns kanske andra som ligger i närheten av den magiska gränsen ...

  • livit

    Intressant studie mian04. Känns trist att höra att även äggkvaliteten hänger ihop med AMH, men det är väl lika bra att ha alla kort på boden innan man ger sig in i karusellen. Får man fråga vilka värden du har. AMH/FSH/ålder? Gravid på första försöket är ju fantastiskt!

    Jag har inte tagit om mitt AMH, utan detta var första provet. De ville ta det eftersom FSH var högt (20).

    Är det någon som har använt garanti-IVF hos Falun?

  • livit

    Spännande för er ruvare. Känner ni några symptom ännu?
    Själv går jag mest och väntar. Ska göra en titthåls-operation innan vi kan sätta igång med IVF. Tänker att det kanske är bra, då hinner jag komma igång med DHEA under tiden. Men idag känns allt bara hopplöst :( Blä!

Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH