• tes 75

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Får sälla mig till er. AMH på 0,5 och IVF-försök #2 nu i februari. 39 år. 

  • tes 75
    Frazze skrev 2014-01-23 22:46:55 följande:



    Åh vad jobbigt! Min man har varit på zink och c- vitamin i säkert 3-4 månader nu. Och det bästa med han är att man inte ens behöver tjata, han måste man nästan stoppa så att han inte tar för mycket istället. Nä här tror jag bara att det är mitt yberlåga AMH på 0,2 som är felet! Man kan ju bara hoppas att det testet de gjorde visade för lågt. Men som gyn sa, att det skulle bara vara lite i så fall. Vi fick erbjudandet oxå att om mina ägg var så pass bra och att de växte till sig osv så kunde vi välja om vi ville att de skulle sätta in två ägg på en gång. De gör ju inte det längre, men eftersom att det är kört för vår del efter (förhoppningsvis) detta barnet, så kan vi kan de tänka sig att göra det för oss. Hoppas hoppas hoppas! Vi har ju en tjej som kan tänka sig att ställa upp dom äd, men bara åt oss. Så funkar det inte nu så hoppas vi på det istället då. Vad är levaxin för något? Jag köpte mina miultivitamineraler idag så nu jäklar! Borago är något som innehåller jamsrot. Och när jag läste om DHEA så kom det upp jamsrot. Och det skulle visst vara bra. Kommer inte ihåg nu eftersom att jag läste i sommeras. Jag kan inte fatta att min man kommer hem om 1,5 vecka och 6 dagar efter det om mensen är punktlig då börjar jag med sprutor! Otroligt! Blir så nervös så jag dör typ!
    Pass på bara med borago. Läste att man bara ska ta det fram till ägglossning eftersom det innehåller prostaglandin som kan orsaka sammandragningar och därmed tidig abort!
  • tes 75
    livit skrev 2014-01-26 17:00:31 följande:

    Hej tjejer! Spännande att det är flera som är på g nu. Jag ska träffa läkaren imorgon inför det första försöket som ska bli i februari. Börjar bli lite nervös även om jag inte har särkilt höga förväntningar.

    Jag har försökt att hitta information men blir inte riktigt klok. Finns det en rekommenderad dos/preparat och metod för oss med jättedåligt AMH-värden (och högt FSH)? Långa eller korta protokollet? Alla tips och era erfarenheter skulle uppskattas!


    DHEA tar en del, du kan läsa mer om det i DHEA-tråden här i IVF-forumet, men jag tror bara Falun skriver ut det till sina patienter. Även Melatonin finns det forskning på, du kan läsa mer om det på fertilitetsguiden.se.

    Jag tar D-vitamin, B-vitaminbrus (Apotekets), extra Folsyra, Q10 och Omega3. Och melatonin (har en son med sömnstörning så vi har det hemma och råkade få för mycket utskrivet förra året, så jag nallar av överskottet ).
  • tes 75
    Zwillinge86 skrev 2014-01-27 22:32:58 följande:

    Ja inte har jag blivit klokare under resans gång vad gäller amh. Ärligt talat så köper jag det inte som förklaring heller, i alla fall inte rakt av. Jag förstår ju att minskat antal ägg kan påverka ägglossningen negativt varför det är svårare att bli gravid, men om man har konstaterad ägglossning så kan ju knappast infertiliteten bero på mängden ägg..... Inte svar på din fråga över huvud taget, men funderingar jag haft länge. Vet inte ens om jag tycker att det ger så mycket att mäta amh, särskilt inte om förts analyseringen car problematisk och nu ref.värdena!

    Fast jo, infertilitet kan ju bero på mängden ägg, även fast man har ägglossning varje månad. För vid liten äggreserv finns väldigt få bra ägg kvar, vilket gör att kanske 1 ägglossning av 10 producerar ett befruktningsbart ägg, till skillnad från kanske 8 av 10 vid god äggreserv.
  • tes 75
    Hannah8401 skrev 2014-01-28 14:18:39 följande:

    Tes, men de få ägg som finns kvar kan ju alla vara av bra kvalité? Säger inte fshvärdet mer om kvaliteten?

    Zwillinge, jag har också funderat mycket på detta med äl och lågt amh, så länge kvaliten på äggen är bra så borde vi kvinnor med lågt amh som har äl ha lika stor chans att bli gravida som kvinnor med normalt amh?


    Jag trodde kroppen alltid tar de bra äggen först, men kan ha fel. FSH har jag dålig koll på ska jag erkänna.
  • tes 75
    Zwillinge86 skrev 2014-01-28 14:50:23 följande:

    Till mig har de bara sagt att amh speglar mängden ägg. När jag sedan letat egen fakta så har jag hittat de som menar att lågt amh även ger dåliga ägg, samt de som menar att amhvärdet inte har någon inverkan på kvaliteten på äggen. Vad de flesta forskare däremot är överens om är att åldern har inverkan på äggens kvalitet, och då jag är ung är således mina ägg inte "gamla". I mitt fall tänker jag såhär, jag blev spontant gravid på första försöket och efter tre års barnlöshet trots behandlingar blev jag spontant gravid igen så fort jag fick ner mitt prolaktin som varit högt sedan den första graviditeten, vilket borde innebära ägg av helt okej kvalitet även om de är få. Intressant är istället att jag vid ivf inte blivit gravid, trots befruktade ägg. Det får mig att tänka mer på miljön för de befruktade ägget samt andra orsaker som påverkar graviditeten såsom exempelvis hormoner och immunförsvar. När jag dessutom lyckades bra och faktiskt fick ut fem ägg som alla befruktades men sen avstannade i utvecklingen, då var det inte längre amh:et som läkarna skyllde på, nej då var det istället något osynligt och oförklarligt fel på mina ägg. Tanken att det kan vara behandlingen som stressar fram dåliga ägg, eller miljön i labbet som förstör äggen är för läkarna omöjlig. Frågan jag ställer mig nu är om jag inte hade haft fler spontana graviditeter om läkarna fokuserat på min hormonella obalans istället för att stirra sig blinda på mitt amh och per automatik hänvisa till ivf och äd...


    Ah, då är jag med. Känns ju självklart att åldern är en viktig faktor här. Jag är 39, med AMH på 0,5. Fick ut 3 ägg vid mitt första IVF-försök i höstas, på hög dos Menopur. Endast 1 kunde befruktas, men stannade av. Jag har två barn som kommit till på naturlig väg och jag hade extremt lätt för att bli gravid (Gör IVF pga steriliserad sambo). Jag funderar förstås på hur mitt AMH-värde låg då. Jag kanske alltid haft få äggblåsor?
  • tes 75
    Liv2014 skrev 2014-01-28 20:48:53 följande:
    Hej! Ser att diskussionen om amh och kvalité är på tapeten igen, jag villa bara peppa och igen skriva att jag endast fick två ägg, läkarna ville avbryta alltså skulle jag enligt statistiken varit en av dem som inte kom till äggplock, jag stod dock på mig jag ville ta ut de två och kolla kvaliten innan de hänvisade till ÄD. Mina två var av toppkvalitet. En klara sig till blasto till frysen, det andra blir en bebis i början av sommaren. Jag fick tillbaka ett tvådagars.
    Får man fråga hur gammal du är?
Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH