• blomman02

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Jag hoppar också in här! 27 år med ett AMH på 0,18, FSH 5,2. Vi har försökt själva 15 cykler och ska nu få börja med ivf via Sophiahemmet i feb, sprutstart med Puregon 375E 6/2.. Landstinget vill inte ens ta i oss med tång så det blir privat direkt.. Är förväntansfull men samtidigt har jag redan börjat tänka på ÄD eftersom jag har så lågt värde..

    Har läst en bit bakåt i tråden, grattis till alla som lyckats och jag håller tummarna för oss andra, underbart att det finns en sån här tråd!

  • blomman02
    Bambi2 skrev 2014-01-16 19:19:00 följande:
    Va?!? Får ni ingen hjälp av landstinget? Varför? Ditt FSH är ju bra! Se referensvärden här:
    fertilitetsguiden.com/genetik/fsh_amh.php

    Bara AMH, säger ju inte allt. Det låter helt galet om ni inte får IVF finansierat av landstinget! Man kan väl få landstingsfinansierad hjälp även om man går på Sophiahemmet, eller?

    Har ni inte ens fått en utredning av er båda, bekostad av landstinget? Hur många antralfolliklar har du i början av cykeln?
    Vi har inte skickat någon remiss till landstinget då den läkaren vi går hos säger att de har en gräns på 0,2 i amh och att de håller hårt på det, han tyckte det va bättre att vi väntar 6-12 månader, tog om amh-värdet och skickade remiss då.. Här får man bara 1 försök dessutom och jag tror att vi behöver fler så jag tänker inte så mkt på det, vi har tänkt att det nog blir privat i vilket fall som, men visst, ett försök är ju ett försök.. 
    Utredningen är klar, det har vi gjort via landstinget, de har ju vissa kriterier för att få göra ivf och det är dem vi inte uppfyller..

    Idag hade jag 4 antralfolliklar på ena och 3 på andra, inget jättebra verkar det som, har ingen koll på det.. Vet du vad som burkar vara normalt?
  • blomman02
    Bambi2 skrev 2014-01-16 20:19:25 följande:
    Ok. Ja, det är orättvist att det är olika antal försök beroende på vilket landsting man tillhör. Det är nog en bra idé att köra IVF'en nu som planerat, om ni ändå bara skulle få en IVF betald. Hur många ägg du får ut och vilken kvalitet de har vet man lite mer om efter en IVF och då kan ni planera utifrån det resultatet om det inte skulle gå på första försöket - vilket det absolut kan!

    Är du i början av din cykel nu? Antalet antralfolliklar kan variera från ena cykeln till den andra. 7 st totalt är lite lågt för din ålder, tror jag men inte någon katastrof! Det finns dem som blivit gravida på endast två ägg vid IVF.

    Du är så ung att det borde gå med dina egna ägg. Vet många med ungefär lika lågt AMH som lyckats, på första eller andra, och några till efter fler försök, så ge inte upp om dina egna ägg i första taget! Kanske kan ni spara landstingsförsöket till en ev. äggdonation i framtiden, om det verkligen skulle visa sig omöjligt med de egna äggen.

    Läkaren som gjorde ultraljudet sa att normalt i min åder är 10-12 folliklar/sida så jo det är lite lite.. Samtidigt är det väl ok med tanke på AMH-värdet.. Aha går det att spara landstingsförsöket till ÄD, det visste jag inte. Jag tror inte att man kan göra ÄD i detta landstinget, får man åka till närliggande då och kan man spara försöket till andra landsting också? Tack
    Idis skrev 2014-01-16 21:25:18 följande:
    Konstigt att dr inte ens låter dig göra en provstimulering! Ingen kan veta hur din kropp reagerar. Och vansinne att låta er försöka hemma med de förutsättningarna, inget blir bättre av att vänta. Är det bra på Sophiahemmet? Z, jag beklagar verkligen. Gravid kan du bli, du kanske behöver hormonstöd för att behålla en graviditet.
    Ja jag tycker också jag borde få en chans iaf.. Här får man bara ett försök och vi har väl hela tiden tänkt att vi behöver säkert vända oss till privata, men det känns tråkigt att inte landstinget tror på en.. Sohiahemmet har varit bra hittills, men vi har ju bara varit där en gång och har lite telekontakt..
    vad tänkte du att jag behöver för hormon för att behålla en graviditet? De pratade om att jag skulle få vaginala progesterontabletter, behövs det mer? Tack för ditt svar!
    cff skrev 2014-01-16 21:02:17 följande:
    7 antrala folliklar tycker jag låter ganska mycket för ett amh på under 0,2... När mätte du ditt värde (de hade ju tidigare problem med att testen visade fel, men antar att det är åtgärdat så att tester de senaste månaderna iaf visar rätt)?

    Har du funderat på att ta dhea (finns en bra tråd här på FL om det)? Det har visat sig öka amh för iaf en del... kan ju vara bra inför att du tar om amh:t (för att göra allt för att boosta resultatet så att du kan få hjälp av landstinget) - förutom att det ju ökar sannolikheten att lyckas bli gravid.Vidare har amh visat sig korrelera med d-vitamin, så om du inte redan har gjort det bör du kolla upp så du inte har en brist av det (enkelt blodprov).
    Jag har funderat på DHEA men har förstått att det är svårt att få utskrivet.. :( D-vitamin tar jag men jag köpte en på apoteket och det såg jag nu i dagarna att det är ju alldeles för lite, bara 12,5 mikrogram/tablett, behöver ta 10/dag för att komma upp i rekommenderad dos, så där kan man nog säga att jag inte har tagit något.. Tror du att man kan ta D-vitaminprov på vårdcentralen? Tack för hjälpen, uppskattar det väldigt mycket! 
  • blomman02

    mian04 skrev 2014-01-17 15:21:56 följande:
    Hej blomman! Jag tycker att din läkare gav dig ett riktigt dåligt råd om han tycker att ni ska vänta i 6 till 12 månader och sedan skicka remiss. Amh-värdet kan sjunka mycket på bara några månader. Men det är väldigt individuellt, för en del sjunker värdet nästan ingenting under en lång period. Men det är bra att vara medveten om att det kan sjunka snabbt.
    Jag hade ungefär samma värde som dig, min hemortsläkare rådde mig att bara köra på med IVF, (jag gjorde mitt IVF-försök i Köpenhamn). Han sa att med ett sådant lågt amh-värde som jag hade var det bara att köra på, "ingenting att fundera på"  sa han! Och sedan hade jag sådan tur att försöket lyckades och nu sitter jag här med en liten dotter i famnen : -) Lycka till! Tycker att du borde ha goda förutsättningar att också lyckas med tanke på att du är så ung! Jag var nästan 36 när jag lyckades!

    tack för ditt svar, jag tycker också att det va ett jättekonstigt råd, men han har varit skum hela tiden och verkar inte ha så mycket koll på det hela.. Synd, det är ju alltid lättare att kunna fortsätta i sin egen stad..
    Underbart att du har fått barn, jag hoppas jag kan ha samma tur! Får man fråga vad du hade för medicinering?
    Idis skrev 2014-01-17 16:00:54 följande:
    Jag hade väl liknande antal folliklar, 32 år med AMH på 0,36 (om det nu stämde, jag kontaktade media och uttalade mig i SvD när jag fick veta att de haft problem med analysen av testen). Idag är jag gravid i vecka 20 efter ICSI. Få ägg kom ut, befruktningsgraden var 0% vid första försöket och 60% vid andra (med ICSI). Två till mig, ett till frysen (blastocyst) och det var snöflingan som fäste
    mian04 skrev 2014-01-17 16:06:02 följande:
    Och jag hade bara fem antrala folliklar och fick två ägg utplockade. Men det gick ändå
    Solskenshistorier! TACK
  • blomman02
    Frazze skrev 2014-01-19 15:38:16 följande:
    Ja jag ska göra korta protokollet utan nedreglering. Läkaren tyckte att det såg så bra ut med typ samma storlek på äggblåsorna att jag inte behövde långa protokollet. Men jag har ändå högsta dosen på 375 vad det nu är för enhet??? Av menopur! Men det står att jag ska börja dag 1 på mensen och dag 5 ska jag även ta 0,25 av det som stoppar ägglossningen orgalutran. Dag 7 är det dags för ultraljud. Suck! Jag för en gång skull hoppas att min mens är en el två dagar sen! Har tagit rosenrot nu denna mensrn och då brukar det bli lite senare. Hoppas på att det funkar denna gången oxå. Men som sagt jag ska ringa till dem och höra,kanske kan jag få komma ner en gång till innan jag börjar och gå igenom allt igen. Har vart så fruktansvärt mycket stress det sista att jag har typ glömt allt! Utom hur jag ska sticka in sprutan. Haha jag var så löjlig när jag skulle prova på! Vågade inte först, sen när jag väl stack så kändes det ju ingenting! Nä som sagt nu så ska jag minsann ringa dem och ha genomgång igen.
    När har du sprutstart? Låter som vi kommer kunna följa varandra, har sprutstart 6/2, om mensen kommer som den gjort på senare tid.. Jag ska dock ta puregon 375 och inte menopur.. Jag övade aldrig på att sticka mig själv, tänkte att det skulle funka men nu vart jag lite osäker när du skrev så :p 
    Är du säker på att din klinik har helt stängt på helgen? De jag har varit i kontakt med har akuta saker på helgen.. 
    Lycka till!
  • blomman02
    Frazze skrev 2014-01-19 23:10:36 följande:
    [quote=72278938][quote-nick]blomman02 skrev 2014-01-19 18:25:34 följande:[/quote-nick]När har du sprutstart? Låter som vi kommer kunna följa varandra, har sprutstart 6/2, om mensen kommer som den gjort på senare tid.. Jag ska dock ta puregon 375 och inte menopur.. Jag övade aldrig på att sticka mig själv, tänkte att det skulle funka men nu vart jag lite osäker när du skrev så :p 
    Är du säker på att din klinik har helt stängt på helgen? De jag har varit i kontakt med har akuta saker på helgen.. 
    Lycka till![/quote
    Jag börjar med sprutorna runt den 10-11 feb. Och jag verkar i alla fall ha fått menopur 375 står så i mina papper. Det var rätt så häftigt att sticka sig själv i magen( tur att jag har lite fett att ta det i kan jag säga.) Man är väl rädd att det ska göra ont, men det kändes ju inte ens. Sen om det känns nåt när man sprutar in vad som ska in vet jag ju inte dock. Vilken klinik går du på blomman 02? Jag går i Göteborg och hade turen att gå en läkare som är pensionerad, men är där ibland. Han har vart med ända från början med ivf. Sen om vi får han i fortsättningen är ju inte säkert. Jag hoppas så att det går vägen första försöket! Men jag är inställd på att det inte kommer att gå. Hur många försök har ni andra gjort? Och hur gamla är ni? Jag är 36 snart!
    jag har också lite att ta av så det bådar ju gott :) Jag går på Sohiahemmet just nu, blir ev i Falun senare, kan ev underlätta lite..  Va skönt att gå till en erfaren läkare, det känns ju alltid bättre :)  Tror att vår läkare också hade några år på nacken, det kändes bra när vi va där iaf! Då kommer du bara ligga några dagar efter mig sen när vi börjar, roligt, tänk om 5-6 veckor kan vi vara gravida :O :)
  • blomman02
    Frazze skrev 2014-01-21 07:35:00 följande:



    Oj jag har räknat med att det absolit inte kommer ta sig första försöket. Sen sa vår läkare att vi inte skule slösa med försök utan skriva upp oss på donationslistan istället. Men det klart är mina ägg ok och jag får typ mf första gången så får vi väl försöka med egna igen antar jag. Köpte faktiskt borago igår och ska ta nu ända fram tills det är dags, och jag ska köpa multivitamineraler på fredag. Sen kan jag inget mer göra för att det ska gå bättre. Jag tränar, jag äter nyttigt och jag har inte druckit någon alkohol och jag har dragit ner på kaffet. Jag hoppas så innerligt att det går bra för oss båda på första försöket! Kul att ha någon mer som är precis där man själv är. Är detta ditt första försök eller har du gjort innan?
    Jag har också egentligen räknat med att det inte kommer gå på första och vi har redan kollat upp ÄD och pratat om när vi ska ställa oss i kö osv. Samtidigt måste man ju vara lite positiv också och leva här och nu, inte bara tänka 5 försök framåt osv. Jag ska försöka att stanna upp här och nu och hålla tummarna allt jag kan för det som vi gör just då.. Vad är borago? Jag äter d-vitamin och folsyra, kan inte äta multivitaminer då jag äter levaxin så jag måste ha ett piller för varje..  Och ja precis, första försöker.. Första gången man nästan längtar efter att mensen ska komma :)
  • blomman02

    Nästa slag i ansiktet kom just, mannens spermier är lite trötta, detta har man inte sett tidigare men tydligen har man inte gjort något "swim up" test innan.... Vi kommer alltså behöva ICSI. Det är inget vi behöver bry oss om säger kliniken men ja, man blir ju lite trött och hopplösheten kommer över en, kan man få någon liten framgång någonstans?  :'(

  • blomman02
    Cathy skrev 2014-01-23 12:22:14 följande:

    blomman; mannens spermier blir finfina av zink, selen, c-vitamin och e-vitamin! Talar av erfarenhet smile1.gif lycka till!


    Tar han det som nån multivitamin då eller en tablett för varje grej? Vet du några doser?
  • blomman02
    Frazze skrev 2014-01-30 21:55:38 följande:

    Skönt att höra! Känner mej i te som en fullkomlig idiot längre då. Ja vi får väl se nu om jag får användning av allt smile1.gif


    Jag hämtade också ut hela kittet igår, ingen liten påse med grejer! Jag fick vänta på mitt 3 dagar, beställningsvara, va det så för dig också? Nu är det hämtat iaf, komsi komsi lilla mensen :D
Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH