• Jegs

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Linn73 skrev 2011-01-26 19:39:12 följande:
    Tack för omtanke Poussin och Jegs!

    Jag är ganska "pratig" av mig och mår ofta bra att vara öppen och ärlig. Och det handlar verkligen inte om tabu för min del, utan mer att om att det blir så jobbigt att behöva informera alla om hur man mår, även om de enbart menar väl. Men av de som jag har berättat för har jag upplevt mer empati och värme än jag någonsin kunnat ana - vilket är otroligt rörande. 

    Jegs, hur går det för dig? När är det planerat att ni ska dra igång?

    Håller tummarna för dig Anemon att du har bättre tur än jag!

    Kramar

    Pratade med min läkare i dag och Huddinge verkar ha accepterat vår "begäran" om förtur, så snart borde jag få en formell kallelse för att få träffa dem under februari alt. mars i förhoppning att jag får en provstimulering av mina egna tillgångar... Kändes jätte härligt att höra, vill ju så gärna ge det minst en chans innan vi går vidare med alternativen...

  • Jegs
    Anemon skrev 2011-01-27 19:40:40 följande:
    Jegs, vad skönt att du kommit in i loopen på Huddinge utan att behöva vänta för länge. Då håller jag tummarna att ni snabbt får en tid dit och diskutera vilka alternativ som finns.
    Min sambo och jag har haft otrolig tur och blivit prioriterade av Huddinge just pga min ålder och AMH-värdet. Vi blev remitterade i slutet av maj, fick bekräftelse på att remissen mottagits i juni, fick kallelsen i juli med första möte i augusti. Så för oss gick det väldigt snabbt trots att det var semestertider. När situationen är som den är så vill man ju bara få känna att man vet vilken typ av behandling som är aktuell och hur lång tid det tar innan man får sätta igång. Vi har fått väldigt bra bemötande på Huddinge såväl av läkare som övrig personal.

    När det gäller att berätta för omgiviningen så har jag bara berättat för två kompisar och jag har nu bett dem om att inte fråga om behandlingarna. De har varit väldigt omtänksamma men jag har upplevt det som väldigt jobbigt att få frågor. Min sambo har inte berättat för någon. Det är just frågorna plus att vi inte vill oroa våra föräldrar som gjort att vi inte berättat för fler. Men vi kommer berätta direkt när vi väl lyckas! Ja, just det, jag kände mig tvungen att berätta för min chef eftersom jag gick och oroade mig för att min frånvaro, efter dels vanlig sjukdom och sedan inför 2:a behandlingen, skulle upplevas som konstig och jag då fortfarande var provanställd. Han har sagt alla de rätta orden vilket känns skönt och nu har jag sluppit oroa mig över att han undrar över varför jag haft svårt att planera resor etc under januari när vi gjorde den 4:e (sista?!) behandlingen.
    Ja, det känns verkligen skönt och nu hoppas vi bara på att få komma igång omgående efter vårt första besök hos Huddinge... Anemon du skriver att ni fick komma igång snabbt, men räknar jag efter 2,5 månader så känns det som en evighet... men men. Känns även bra att höra att du Anemon är nöjd över läkare och övrig personal på Huddinge!

    Och som sagt när det gäller att berätta så måste man göra det som känns bäst för en själv!
    Jag vet inte hur era föräldrar är, men skulle jag själv vara förälder så skulle jag bara uppskatta om mina barn berättar... Min pappa fick reda på mitt läge via min syster och ringde upp mig direkt för att trösta och visa sitt stöd, vilket jag bara blir glad över... Att på ett eller annat vis oroa sig för sina barn hör nog till föräldrarollen oavsett deras ålder... 
    Men sedan är det så lätt för "folk" att bara kasta ur sig " - och varför har inte ni fått barn?" eller "- När, ska ni sätta igång då?" och då har det många gånger känts bra för mig att säga att "- Ja, hade jag fått som jag velat så hade jag haft en 3-åring nu, men i bland är det inte så enkelt..." Framför allt för att poängtera att "folk" bör passa sig för att säga så till par i 30-40 års åldern... Och sedan är det väl min form av terapi för att klara av situationen att prata med allt och alla... Mina kollegor och chef har oxå visat stor empati, tipsat om kliniker, läkare mm.

    Men vad som stundvis varit jobbigast för mig är Facebook, jag tror att 90% av mina vänner där sitter hemma som barnlediga... Och de verkar inte ha något annat att uppdatera sina statusar med än huruvida deras lilla söta unge bajsar, sover, skrattar eller kletar mat... Och detta uppdateras minst 4 ggr per dag... Här om veckan när jag fick beskedet om mina dåliga värden så avslutade jag tom mitt konto på Facebook... Ryktet sägs att all min data finns kvar, så om en tid (när jag förhoppningsvis är gravid) så kanske jag öppnar det igen... Vi får se... Gillar facebook i övrigt, att ha en viss kontakt med bekanta som man inte ser så ofta... Borde dock finnas en "barnfri" del... :) 
  • Jegs
    Anemon skrev 2011-02-01 18:33:29 följande:
    Solig har testat och på em urin....och Plus
    Försöker att inte ta ut all glädje i förskott då det är lång väg kvar och inga garantier....... men vi är bara så obeskrivligt glada nu!

    Fortsätt kämpa, för det finns visst hopp för oss med lågt AMH!
    Kramar
    Ahh vad roligt!

    Sitter och jobbar här en bit in på natten och började känna mig lite trött i ögat, men nu blev jag ju helt klarvaken!

    Hoppas hoppas att han/hon eller dom verkligen klamrar sig fast där inne... 
  • Jegs

    Måste fråga en sak igen... Om AMH-värdena... Vet någon hur "stegringen"/"kurvan" ser ut?
    Eller vad säger egentligen siffrorna? Själv har jag ju det riktigt usla värdet på 0,06... Innebär det att typ att jag har 0,06% av äggen kvar eller av äggcellerna... Eller hur förhåller sig det värdet till den som ligger på ca 0,4?  
    // Jegs 

  • Jegs
    NinaCamilla skrev 2011-02-04 11:24:00 följande:
    Jag är ny på tråden. Jag har AMH-värde 0,1 (39 år)och provade IVF i St:Görans. Vi blev nekad IVF 2 där samt i Finland. Jegs, har du provat IVF och vad har varit resultatet? Läkaren förklarade till mig att även om jag får 3 äggblåsor, sannolikheten är liten att det finns en guldägg. Jag behandlades Menopur 450 (1-5. dag 350, ökades till 450). Läkaren hävdade att det är ingen idé att prova andra mediciner eftersom resultatet är detsamma. Har ni hört något annat? Svårt att tänka mig att alla mediciner fungerar samma sätt. Kanske min kropp reagerar på något annat än Menopur - vet ej. Vi har ställt oss ÄD kö men om vi vill, lovade finska kliniken skriva recept för IVF. Kan antalet äggblåsor variera från månad till månad? Jag går på akupunktur om det skulle hjälpa till.
    Det känns lite dumt att ge upp efter en IVF om det finns liten chans men vet ej. Har någon annan varit i samma sits?
    Kram till alla er som kämpar.
    Hej NinaCamilla,

    Vi har inte hunnit prova IVF, väntar på svar från Huddingen om vi får chansen eller ej...
    Provade akupunktur ett tag men fick mest ont i huvudet och insåg att jag hade mycket med min vanliga kost och motion som jag kunde bättra på innan jag la så mycke pengar på det där... men akupunktur är säkert bra... // Jegs
  • Jegs
    albatross74 skrev 2011-02-05 13:24:21 följande:

    Hej,


    Jag har ett liknande problem. Låg tydligen också lågt på AMH provet, vet inte exakt hur lågt. Fick därför högsta dosen Menopur (450) och den långa behandlingen med suprecur. Var på UL igår dvs efter 9 injektioner och då såg läkaren bara 4 äggblåsor, två större och två mindre. Läkaren började då tala om att ev avbryta det hela då det tydligen krävs 3 äggblåsor för att de ska genomföra äggplock.

    Fick helgen på mig och de ska kolla igen på måndag om det har tagit sig bättre. Det känns så trist att det ska sluta så här. Läkaren talade inte om att göra ett nytt försök om detta skulle misslyckas, sa snarare att det inte funkade på mig och att man då får titta på andra alt som äggdonation. Det känns väldigt snopet. Jag funderade på detta och frågar mig varför det måste vara minst 3 äggblåsor för att de ska ta ut ägg, bara för att det är färre ägg behöver det inte innebära att de är dåliga???

    Jag vet inte vad jag ska göra, vill gärna vara förberedd när jag träffar läkaren nästa gång så att jag har argument för andra alternativ/ försök osv.

    Tips någon?


     


    Hej Albatross,
    Jag har då inte själv hunnit så långt fram som dig i behandlingar. Men jag känner igen snopenheten som även jag kände när vi fick vår första dom om mitt höga FCH-värde. Läkaren via landstiget (Västerbotten) sa att vi inte fick någon behandling alls via dem. De trodde helt enkelt inte att min kropp skulle svara på någon behandling... Men att vi kunde försöka själva en tag till och sedan vända oss till en privatklinik... Kontroll av AMH-värde eller alternativet ÄD, kom aldrig på tal den gången (1,5 år sedan)... 
    Nu har vi flyttat till Stockholm och även om vi inte ännu har fått klartecken från Huddinge, så lät det på min privata läkare att vi borde/skulle få en chans... Utifrån detta är det väldigt sorligt att resurserna att behandlingarna som erbjuds via landstingen är olika, vi flyttade inte till Stockholm helt av denna anledning men det spelade verkligen in...
    Min privata läkare hade vid mötet innan rekommenderat oss IVF-behanding och deras erbjudande om 3 ggr... Sedan när mitt usla AMH-värde visade sig, så rekommenderade hon inte längre deras erbjudande, min uppfattning utifrån det är att chanserna är så pass små att hon inte tycker att vi inledningsvis ska betala så mycket pengar, utan först få chansen av det som erbjuds av Landstinget. Hon tog dock upp ÄD som den utväg hon egentligen tror på... Men skulle jag ha sagt att, nej vi kör på med er behandling så tror jag att vi hade fått göra så... 
    Ja, man blir verkligen ställd av den information och resultat som man får av läkarna och jag har haft svårt att argumentera, utan har bara försökt fråga fråga fråga, så mycket jag bara kommer på i stunden. Sedan när man kommit hem har man förstås 1000 frågor till och då är jag tacksam att jag har hittat detta forum... 
    Summa sumarum, så tror jag att du gör bäst i att läsa på så mycket som du bara kan, så att du känner att du hänger med i den information som du får. Sedan samla data över de som haft liknande värden som dig och där det har lyckats... Och slutligen, visa dina känslor... Kanske inte behöver bli arg på läkaren men på situationen... 
    Det var nog allt jag kom på nu! 
    // Jegs
  • Jegs

    Ja, det är verkligen roligt att läsa om er där det till slut blivit ett eller flera barn!


    När jag kom hem igår låg ett brev från Karolinska innanför dörren! Yes, tänkte jag nu får vi kallelsen... Men det var bara en bekräftelse om att de fått remissen och att kötiden är 1-3 månader... Åhh denna väntan... Men den som väntar på något gott! :)

    Kramar till er alla!

  • Jegs

    LISTAN PÅ ALLA VI SOM SKA LYCKAS 2011 Solig

    Väntar på nytt försök:
    Linn73, AMH 0,41: Har gjort två tidigare försök, varav det första fick avbrytas innan ÄP. Ny läkartid i slutet av feb.
    Poussin, AMH 0,35: Har gjort två tidigare försök; nr 2 blev bara 1 ägg och inget ET, IVF nr 3 påbörjas i mars.
    Jegs, AMH 0,06: Väntar på första försök...

    Planerat ET/FET:

    Ruvar:

    Gravida:

    Övrigt:
    Linköping68, AMH 0,69. 1 st IVF utan plus. Hemmaförsök just nu.

Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH