• Linn73

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Jag och min man fick avbryta första vårt IVF-försök (långa metoden med Synarela och Gonal F, högsta dosen) eftersom det endast bildades en fullmogen follikel. Tester visade att mitt AMH-värde endast låg på ynka 0,4. Känner mig helt knäckt och har svårt att acceptera situationen. Konstigt nog har jag haft regelbunden mens varje månad och dessutom ägglossning (teststickorna visar det i alla fall).

    Ska träffa läkaren i morgon för att diskutera hur vi ska gå vidare och jag är livrädd att han inte vill ge oss en chans till med IVF.

    Skulle uppskatta om ni som lyckats bli gravida trots lågt AMH ville dela med er av era framgångshistorier! Är också intresserad av att höra hur det går för alla andra som är i samma situation som jag. Har ni övergett IVF för att gå över till äggdonation? Kämpar ni på med IVF? Har någon bildat tillräckligt med ägg för ET?

    Kramar till alla ni som kämpar därute!

     

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-08-13 13:19
    Ett nytt AMH-prov i juni 2011 visar att mitt värde har stigit från 0,41 till 0,84. Jag fattar ingenting! Men det enda som räknas i slutändan är ju hur pass bra jag svarar på hormonstimuleringen.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-04-22 19:54
    Jag skriver den här uppdateringen drygt två år och sex månader efter att jag startade den här tråden. Det kändes under en lång tid som att jag aldrig skulle få berätta min egen solskenshistoria. Men nu får jag äntligen göra det!! Den 17 april 2013 fick jag för första gången se ett starkt plus på stickan. Det tog åtta IVF, ett FET och slutligen en äggdonation innan vi lyckades. Är så innerligt tacksam att vi har fått den här möjligheten. Till alla er andra med lågt AMH - ge aldrig upp hoppet! Den här tråden är full av exempel på att det kan gå ändå - oavsett om det är med dina egna eller donerade ägg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-12-15 16:37
    Så kom äntligen dagen som jag och min man har väntat på i fem år - vår efterlängtade son föds! Han kom flera veckor för tidigt men visade sig ändå vara en pigg och stark liten krabat.

    Mina tankar går också till er som fortfarande kämpar. Jag hoppas att ni på ett eller annat sätt också får uppleva samma glädje som jag fått göra. Styrkekram till er och ge aldrig upp hoppet!

  • Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH
  • lillamillan
    Kattflickan skrev 2012-04-27 21:28:05 följande:
    Du skriver så bra Germany!

    Jag tycker också att det är skönt att ni finns samtidigt som jag önskar att ingen hade våra problem.

    Linn: Hoppas det blir äggplock på måndag och att det är många ägg.

    Hjärtefröjd: Skönt med ett så bra resultat! Hoppas du plussar nu!

    Dum fråga: I Ivf sammanhang, räknas mensens första dag som den då det börjar komma blodiga flytningar och lite blod eller från den dag det börjar forsa

    I eftermiddags fick jag blodiga flytningar och nu blöder jag lite. Min gissning var att mensen skulle komma på lördag så min cykel är som vanligt rätt regelbunden, tack och lov!

    Så om tre veckor är det spraystart!
    Från den dagen man blöder rött blod, inte rosa. För min del har det varit den dagen blödnignen kommit igång ordentligt.
  • Poussin

    Välkomna alla nya! Tråkigt att ni ska behöva hitta hit, men roligt med nya trevliga tjejer i tråden! {#emotions_dlg.flower}

    Castor
    - Åh vad underbart med ett litet pickande hjärta! Solig

    pp08 - Så ledsen för er skull, förstår att det är otroligt tungt. Ta hand om varandra. Stora varma kramar till dig.

    Vinterland - Om du funderar över immunologiska orsaker så skulle jag rekommendera dig att köpa Alan E Beers bok "Is your body baby friendly", den är lite av en bibel i de här sammanhangen och ger väldigt mycket bra information.
    Ja det är rätt dyrt att åka till Aten, utredning, blodprov samt uppföljning under behandling och graviditet går på ca 2000 €, men samtidigt så blir det ju väldigt dyrt med de IVF försök men betalar för i "onödan" om det ändå inte kommer funka eftersom man behöver immun support under behandlingen. (som i mitt fall)
    Tyvärr verkar det nästa omöjligt att hitta läkare i Sverige som tror på detta och vill hjälpa till vilket är anledningen till att vi alla söker oss utomlands.

    Hjärtefröjd - Grattis till 2 toppen embryon! Nu håller vi tummarna för ett fint plus!!

    Kattflickan - Åh vad bra att ni hinner med ett försök till innan sommaren!

    Ciara - Hur mår du? Vilken vecka är du i nu?

    Linn - Hur gick VUL? När blir det ÄP?

    Själv är jag nu i v 10+4, har varit på inskrivning och även ett "lugna nerverna" UL, det är så svårt att tro att det faktiskt kommer att bli en bebis i slutändan efter allt vi har gått igenom. UL såg fint ut, fick se en liten krabat på 4 cm som sprattlade hejvilt när BM tryckte på magen. Så häftigt att man redan kan se armar, ben, näs-och käkben. Känner mig mycket lugnare nu och börjar faktisk tro på att jag ska bli mamma i november.

    Ser fram emot många plus här i tråden under våren, det är så underbart att se den långa listan över alla som faktiskt har blivit gravida och fler ska det bli!!! Solig

    Stor kram till er alla!

  • germany
    Kattflickan - Jag brukar också räkna mensen i IVF sammanhang på den dag då det kommer rejält med blod, dvs inte bara lite blodblandade flytningar. Och eftersom man börjar spruta på dag 2 eller 3 så kan man oftast ha lite is i magen om hur man vill räkna dag 1 och 2 Solig.

    Poussin - Vad roligt att läsa din presentation! Jag känner på mig att det kommer gå galant för dig nu och att du kommer att nå hela vägen fram till en "liten". Hoppas du kan och får njuta av din graviditet och vi är många som också hoppas få uppleva det du nu har upplevt längs denna grusväg till väg.

    Kram från mig till er! {#emotions_dlg.flower}
  • Kattflickan

    Jag kör långa metoden så jag börjar spraya först om tre veckor, så det kanske är ännu mindre viktigt då att veta dag 1?

    Grattis Poussin! Klart du ska bli mamma i november!

    Idag är mensen igång iallafall. Ska ut och cykla 5 mil nu! Ha det bra tjejer!

  • germany
    Kattflickan skrev 2012-04-28 09:15:24 följande:
    Jag kör långa metoden så jag börjar spraya först om tre veckor, så det kanske är ännu mindre viktigt då att veta dag 1?

    Grattis Poussin! Klart du ska bli mamma i november!

    Idag är mensen igång iallafall. Ska ut och cykla 5 mil nu! Ha det bra tjejer!
    Ok, du kör långa metoden. Du behöver nog inte vara orolig att det har någon större betydelse hur du räknar dag 1, du ska se att alt kommer att fungera.

    HÄRLIGT att ut och cykla! Jag har också cyklat mycket, men efter att jag började med IVF i December så har all träning liksom kommit av sig.....har varit svårt att våga träna när man börjat med hormoner, svårt att träna när man ruvar osv......Men träning ÄR ju bra, bara det att IVF ställer till en hel del i sitt normala liv och allt blir så krångligt och konstigt....känns som om livet står still många gånger.

    Ha det gott! Vi hörs!
  • Anemon

    Pp08, tänker på dig! Så ledsen för er skull att det inte gick vägen. Vet av egen erfarenhet också hur jobbigt det är att hantera MA. Ta hand om varandra nu.
    Många kranar!

  • Anemon

    Linn, håller tummarna för att allt gått bra!

    Poussin, grattis till inskrivning! Vad skönt med ett UL för att se att allt är ok.

    Själv blev jag ruvare i fredags till ett tredagars "halvbra" embryo. Vi hoppas att vår lilla "underdog" ska slå oss med häpnad och överraska oss positivt om sisådär 2 veckor.

    Hoppas alla i tråden får en riktigt härlig helg!
    Kram

  • Poussin

    Linn - Lycka till på ÄP idag!!!

    Anemon - Grattis till att ha blivit ruvare, håller tummarna för att det är en riktig liten fighter ni fick tillbaka.

    Tack för alla rara kommentarer!

    Ha en fin Valborg allesammans! Kram

  • Hjärtefröjd

    Eftersom vårdgarantin på tre månader numera även gäller IVF, så tror jag inte man får förut längre. Det är möjligt att man fick det tidigare när kön var flera år i tex Stockholm. Någon som vet med säkerhet?

Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH