• Missne

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    germany: tack för info om Hcg-sköljning i Falun.Ska ta upp det med dem inför nästa försök. Skickade du då nån studie till dem som referens till varför du ville ha det?

  • Missne
    cff skrev 2013-05-14 20:18:37 följande:

    Toppen, tack för tipset! Har nu mailat henne. Håller fortfarande lite tummarna för att min gyn skall "komma igång" med rispningen i tid för att hinna hjälpa mig denna gång, men om han inte gör det så vill jag göra allt jag kan för att få hjälp med denna procedur någon annanstans. Eftersom jag är singel tror jag inte Falun vill hjälpa mig (det brukar vara totalstopp på fertilitetsklinikerna), men enskilda gynekologer brukar vara flexiblare (ofta kommer frågan inte ens upp).

    Imorgon kväll har jag en Skype-konsultation med Norbert Gleicher, en av läkarna på CHR som är de som forskar mycket på oss poor responers. Det skall bli jättespännande, hans forskning har inspirerat mig jättemycket, t.ex. var det hans rapport om neupogensköljning som gjorde att jag kunde testa den proceduren nu i senaste IVF-försöket (och den sköljningen "räddade" min slemhinna och därmed cykeln, även om jag tyvärr inte blev gravid trots det).  
    Om du får svar så är jag också intresserad att veta var man kan göra rispning i Sverige?
  • Missne
    Viki32 skrev 2013-05-17 18:26:24 följande:
    tack kattflickan för dina fina ord, det är inget riktigt blod, kan faktskt inte riktigt beskriva såg bara att pappret var lite rosa, nej nu kommer jag vara orolig hela helgen och vänta att kanske mensen ska komma ah att man inte kan glädja sig när man entilgen har fått ett starkt plus!
    Men grattis Viki. Är säker på att det kommer hålla isg om det redan är starkt
  • Missne

    Viki: Tråkigt att du blöder Men jag håller tummarna för att pyret sitter kvar. Det är ju trots allt vanligt med blödningar i början....

    Ikväll ska jag ta ÄL-sprutan och ÄP på tisdag. Känns väldigt osäkert denna gång med resultatet. Hade mitt sista VUL i onsdags morse vilket egentligen ej var optimalat för att bestämma ÄP-dag, men jag var på tjänsteresa och Falun tog ändå beslutet att bestämma dag. Känner inte så mycket i äggstockarna så jag är rädd att det inte hänt tillräckligt mycket...., men inget att göra nu bara hålla tummarna.

  • Missne
    Bambi2 skrev 2013-05-20 20:08:11 följande:
    Missne - Håller tummarna. Berätta hur det gick sen.
    Jag är på stimuleringsdag 9 idag och skulle ha gått på VUL idag men kom inte ifrån. Jag känner också mycket mindre I äggstockarna än vid förra IVF'en.. och brösten har inte svällt som förra gången.
    Är nu på väg hem från Falun och ÄP. 6 äggblåsor tömdes men bara två ägg . Det verkar inte som att jag får fler än två ägg längre, men får hoppas på att båda blir befruktade och kan sättas tillbaka.
  • Missne

    Jag har aldrig blivit testad för kromosomfel vad jag vet, så det är nog inget som alltid ingår i utredningen. Eller så har de börjat med det på senare år. JAg gjorde ju min utredning redan 2007 och förhoppningsvis har man utvecklat metoderna sedan dess.

  • Missne

    Äntligen vi: Tack för din historia. Hoppas verkligen att det går hela vägen för dig denna gången. Det jag undrar är hur du fick melatonin? Det är ju receptbelagt. Vem skrev ut det åt dig? Vad är Inositol?

  • Missne
    germany skrev 2013-05-22 13:35:56 följande:
    MIssne - Falun har börjat skriva ut Melatonin på recept (preparatet de skriver ut heter något annat....kommer inte på namnet nu, men kan kolla senare vad det heter om du vill.
    Då ska jag fråga dem om det. Ska ju dit imorgon för ET.
    Äntligenvi skrev 2013-05-22 13:43:03 följande:
    Missne - Jag köpte melantonin på bodystore.com och Inositol är för att ägget lättare ska dela sig. Jag vill även rekommendera boken the fertile female den hjäpte mig mycket med att handskas med jobbiga tankar.

    Falun kliniken verkar så otroligt bra och verkligen i framkant!
    Ok, men är även Inostiol receptbelat eller har du köpt det på nätet också?
    Zwillinge86 skrev 2013-05-22 14:54:08 följande:
    Var på första VUL idag, de hittade 5 blåsor, den största på 16mm. Är orolig att även detta försök kommer få avbrytas. Förra gången hade jag först 7 blåsor som slutligen blev 2, varför försöket avbröts. Denna gång har jag mer än fördubblad dos, från 225 E Menopur till 300E Menopur+150E Puregon. Varför fungerar det, vad är fel? Är 26 år med amh 0,62. Självmedicinerar med Dhea, Dvitamin, B6, B12 och folsyra. Ska även börja med Omega3. Ingen alkohol, inget nikotin och försöker leva sunt. Vad mer kan jag göra?
    Låter lite som samma problem som för mig. Jag får ofta en ledande follickel som drar iväg och är större än de andra. Nu sist hade jag en på 19 mm efter endast 5 sprutdagar och fem mindre i fallande storlek. Vid ÄP tömdes 6 blåsor men det var bara 2 ägg så de andra var väl inte i rätt storlek. Dock blev bägge befruktade, så att det bara är två behöver inteinnebära att det är kört. Även förra gången blev det liknande resultat. Kanske ska du gå vidare ändå med ÄP istället för att avbryta för de som är lagom storlek kan ju ändå vara av bra kvalitet. Jag vet inte hur man ska förbättra chanserna ytterligare. Jag tycker också att jag lever sunt och har så gjort.....
  • Missne

    Nu har jag bestämt mig för att höja prednisolondosen till 20 mg/dag med två dagars upptrappning på 15 mg. Falun rekommenderar dock bara 10 mg. Jag tog 10 mg i morse och 5 mg i kväll och planerar att göra samma sak imorgon för att på fredag ta 10 både morgon och kväll. Vad tror ni om det? Är det bra att dela upp det på morgon och kväll tror ni? Har läst att det är noga med upp- respektive nertrappning. Hur viktigt är det och hur långsamt bör trappningen ske? Vad kan hända om man inte trappar upp resp ner?

  • Missne
    Bambi2 skrev 2013-05-23 19:47:23 följande:
    Ja, jag hoppas också på dina två ägg. Har du ET på Fredag?

    Jag har haft ET idag. Båda äggen var mycket fina så nu är jag åter ruvare. Fick fragmin, trombyl, prednisolon och progynon. Skulle även äta extra d-vitamin. Hon skulle även kolla upp om jag även kunde ta extra äl-spruta (mitt önskemål)
  • Missne

    *Tack för alla lyckönskningar, det värmer . Har ju dock satt tillbaka otaliga fina embryon så man är ju luttrad, men jag ska försöka se positivt på detta försök ändå och anser mig vara gravid till motsatsen är bevisad . Skulle ju vara en dröm med tvillingar eftersom jag är för gammal för att hinna med ytterligare en syskongraviditet.

    "Hon" var riktigt bra. Det var första gången jag träffade henne. Har ju höjt prednisolonen till 20 mg/dag (trots att "hon" inte ville höja) från igår. Nu har jag tagit 10 mg på morgonen och 10 mg på kvällen. Tror ni det är bra att dela upp det så? Anledningen att "hon inte ville ge mig mer än 10 mg var att det enligt någon studie inte visat sig ge effekt med högre dos. Sen skulle jag sluta vid positivt gravtest för att det var risk för missbildning av barnet annars. Man har ju dock läst om flera som fortsätter äta lägre doser längre. Tänk om det är prednisolonet som gör skillnad och slutar man så blir det missfall.... jaja, det beslutet får man ta om det skulle bli ett plus.

  • Missne
    Sjöhästen80 skrev 2013-05-26 15:07:02 följande:
    Jag ska på Vul imorgon och är rädd och jättenervös för att vi måste avbryta igen förre ÄP. Nu är det 3försöket vi är inne på och inget har lett till ÄP än. Jag hoppas så. Har bytt till kombinerad istället för bara gonal f. Så nu är det menapur 150 och gonal f 300e. Hoppas hoppas....
    Håller tummarna för dig att den nya kombinationen ger ett bättre resultat så att ni får gå vidare till ÄP.
  • Missne
    Zwillinge86 skrev 2013-05-27 10:17:24 följande:
    De hittade 4 blåsor med tillräcklig storlek på ultraljudet idag, exakt så många som krävs för att få gå vidare till ÄP! Inga extrema resultat av de nya medicinerna, men på rätt sida om gränsen iaf. Nu ska bara östradiolvärdet vara tillräckligt högt, sen kan ÄP bokas in :D
    Skönt att ha marginalerna på sin sida
  • Missne

    cff: Bra att du får hjälp med rispning i Falun trots att du inte är patient. Du får berätta sen hur det var.

    zwillinge: Lycka till imorgon!

    Sjöhästen: Hur gick det för dig med ÄP?

  • Missne

    Zwillinge: Grattis till att du nu är ruvare. Låter bra att du firar
    Sjöhästen: Åh, vilket bra resultat. Håller tummarna för fin befruktning och delning under helgen.

  • Missne
    Äntligenvi skrev 2013-05-22 11:55:36 följande:
    Samma dag som återinförandet så delade jag upp 1 anananas 1 5 delar åt 1 del då och fortsatte i 4 dagar (bromptin)
    Varför åt du ananas i just fem dagar? Är det dumt att äta det längre? Kan det vara negativt att äta det efter dag 5? Jag har nu ätit det i 8 dagar, men har nu ätit upp det sista. Tänkte att jag ville äta det så länge det fanns en chans att infästningen kunde ske ifall den var lite sen....
  • Missne
    Karolina75 skrev 2013-06-03 13:07:35 följande:
    Är det någon som fått igenom bruttolöneavdrag från arbetsgivaren? Jag har ställt frågan till personalavdelningen där jag jobbar (ett statligt jobb) men de trodde inte att det var möjligt. Min man jobbar privat och han ska också fråga. Men är det i så fall bara så att han kan få avdrag på halva kostnaden ("hans del liksom") eller kan hela summan dras från hans lön i så fall? Vi får inget betalt av landstinget eftersom vi har en levande dotter som är född -09.

    För övrigt så går jag hos en kurator på kvinnokliniken här sedan vi förlorade vår dotter i november. Hon är ett bra stöd även i detta.
    Jag jobbar också statligt och har gjort bruttolöneavdrag vid alla mina IVFer (sedan 2008, utom det första som var landstingsfinansierat. Så det är inga problem om arbetsgivaren bara vill, Arbetsgivaren har dock ingen skyldighet att gå med på det, men de har inget att förlora på det. Snarare så tjänar de på detta. Om de trilskas kan du själv ringa skatteverket eller hänvisa till information på deras hemsida där de beskriver detta som du kan vidarebefordra till din arbetsgivare.
  • Missne

    Bambi: Stort  grattis till ditt plus . Jag tycker att det är tydligt. Som jag har förstått det så behöver det inte bli starkare och starkare varje dag utan kan stå och stampa ett par dagar innan det blir starkare. Har du förresten några känningar som kan bero på graviditeten?

    Jag har själv testdag idag (dag 17 efter ET, 19 efter ÄP), men har inte vågat testa ännu :-/ är så rädd för att åter misslyckas.... Känner inte något speciellt alls vilket gör att jag inte känner så stort hopp. Men så länge motsatsen inte är bevisad (att jag inte tagit testet) så kan jag ändå fortsätta hoppas.....

  • Missne
    Bambi2 skrev 2013-06-09 15:29:29 följande:
    Tack Missne och ni andra! Har inte själv varit inne i den här testsvängen förr, eftersom mina test alltid varit skinande blanka och jag fått mensen innan TD för det mesta vid tidigare försök. Så jag vet inte vad jag ska tänka. Hur länge ska man testa? Jag antar att det är dumt att byta typ av test eftersom det blir svårare att jämföra.

    Jag vågar inte tolka in för mycket i olika känningar eftersom jag kände mig gravid redan innan ÄP vid min 1:a IVF ;)
    Men denna gång hade jag intensiva nattsvettningar och kissade flera gånger per natt, ont i brösten (men det är vanligt i helt "spermielösa" cykler också;)) Jag har haft ont i ländryggen i flera dagar men tillskriver det, det faktum att jag gick för länge i klackar en dag och sen sträckte mig när jag gjorde en oklok rörelse... Det tydligaste vore nog att det känns som om magen har ett för kort resårband som spänns när jag ställer mig upp, jag läste den beskrivningen någonstans och tycker att det stämmer perfekt. Om jag mådde illa skulle jag känna mig mer säker men det gör jag inte.

    Jag hoppas på ett plus för dig Missne!! Varför har du testdag så sent? På min klinik säger de 14 dagar efter ET. Känner du något?
    Intressant med svettningarna. Jag hade också grymma svettningar på nätterna första veckan efter ET. Jag vaknade helt sjöblöt på nätterna och det blev t o m rosor på lakanen. Har aldrig varit med om nåt liknande. Jag har dock förknippat det med att jag höjde prednisolondosen till 20 mg. samtidigt gick jag ner 2,5 kg på en vecka utan att jag ändrade kosten så ämnesomsättningen ökade nog rejält där och kroppstemperaturen. Nu svettas jag inte så mycket på nätterna längre bara lite. Jag behövde också gå upp och kissa på nätterna, viket jag aldrig brukar behöva annars. Åt du prednisolon också?

    Antar att Falun har så lång tid till testdag för att det ska bli klarare svar. Är man på dag 19 efter ÄP så bör ju testen vara ganska starka. Då kanske de slipper de här plussen som försvinner väldigt tidigt också. Men jag vet inte, har inte frågat varför.

    Jag har känt extremt lite känningar denna omgång. Brukar alltid få mycket symptom av äl-sprutan (spända bröst, stickningar i magen etc), men det fick jag inte denna gång så jag har varit lite orolig att kroppen inte tagit till sig äl-sprutan ordentligt.

    Nu är jag jättekissnödig (har hållt mig ett tag för att jag inte vågat gå och testa ....) så om jag ska testa idag så måste jag nog göra det snart innan jag sprängs Usch, vågar inte....
Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH