• emhu

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Zwillinge86 skrev 2017-06-14 22:45:51 följande:

    Är inte så aktiv här längre, men vill skänka dig lite hopp. Är själv 31år och har superlågt amh. Blev gravid på första försöket 2011 men fick missfall i v.11, efter det 3 ivf utan plus (svårstimulerad), men 3 spontana graviditeter, dock alltid missfall. Jag hade samma tankar som du kring ÄD men fick en son via donerade ägg aug-15 och har sedan han föddes aldrig ägnat en tanke åt att han ej är mitt genetiska barn. Till sättet är han en kopia av mig som liten och på vissa bilder är han sjukt lik mina kusinbarn. Jag är övertygad om att du liksom jag inte kommer bry dig nämnvärt om släktskapet om du lyckas få barn via ÄD, du har burit barnet och hen kommer att vara lik dig på ett eller annat sätt. Med det sagt vill jag dock inte förminska din sorg. Och ge inte upp hoppet om dina egna ägg. Jag hoppas fortfarande varje månad.


    Grattis till er lilla pojk! Det är ju som du säger...det är man själv som bär barnet och det är ju framförallt uppväxten som formar barnet till den hen kommer vara som vuxen.

    Jag misstänker att så fort man ser ett plus på stickan så försvinner alla tankar på att det är ett donerat ägg.

    Har du fortfarande regelbundna ägglossningar? Mina har varit väldigt sporadiska det sista året. En i juli, en i november, en i februari och en i mars. Sedan blev jag ju gravid och nu ser dom inga äggblåsor alls...
  • emhu
    Jessa01 skrev 2017-06-14 21:38:43 följande:

    En liten uppdatering- vi har efter lite bråkande fått ett till försök med egna ägg. Därför har jag valt att hålla lite låg profil under sommaren och vila kroppen innan vi lägger till alla hormoner igen :)

    Vilken ÄD klinik funderar ni på?

    Har ni ett förslag på var vi kan hitta bra info om ÄD?

    Som sagt jag har verkligen inte kommit dit i tanken men jag måste nog börja läsa på och acceptera faktum. KRAM


    Grattis till ett försök till! Nog bra att vila kroppen i sommar och bara ta hand om dig själv så du är fit for fight sedan!

    Än så länge tänkte vi bara stå i kön till Huddinge men vi har ju å andra sidan våra 3 landstingsfinansierade försök kvar. Om vi åker utomlands blir det Aten eller Helsingfors. Just nu har vi dessutom inte råd. Hur tänker ni?

    Vi fick väldigt bra muntlig info från vår läkare på ivf-kliniken men jag har också googlat runt en massa och hämtat info från lite varstans.
  • emhu
    Gluttan1981 skrev 2017-07-24 13:25:27 följande:

    Då kan jag meddela att jag fortfarande är GRAVID!! Det var ingen ofostrig graviditet!! Idag fick vi se ett foster med starkt tickande hjärta. Är i CHOCK!! Men SÅ glad.

    Var så inställd på att kräva en skrapning den här veckan.. Blev flyttad tre dagar bakåt. V 8 (7+4) enligt vul. V9 (8+0) enligt mina beräkningar. Kommer boka in ytterligare ett ultraljud vid 12 fulla veckor. Ser allt okej ut då blir det inskrivning hos BM.

    Håller alla tummar att ni alla som kämpar snart plussar, ge aldrig upp <3


    Men åhhh så härligt att höra!!! Grattis, grattis, grattis till er!
  • emhu
    germany skrev 2017-07-26 20:29:33 följande:

    En liten kort framgångshistoria som skänker lite hopp :)
    Fick positivt på graviditetstest förra veckan (än kan tydligen min kropp med AMH på 0,17 i alla fall bli gravid). Blev jätteglad förstås :). Men fick efter några dagar ett tidigt missfall som började med bruna flytningar. Men rätt som det är kan det komma guldägg när man som minst anar det (jag hade inte den turen denna gång.). 

    Jag är 40 + så vill med detta säga att ni som är yngre med samma låga AMH får inte ge upp! Ni har ännu bättre förutsättningar med tanke på att äggkvaliten fortfarande kan vara rätt så ok om man är yngre. Kämpa på, månad för månad så kanske det till slut dyker upp en sån där "perfekt" månad när allt i fertiliteten bara stämmer. Blunda för AMH värdet så gott ni kan medan ni kämpar. Låt hoppet få stanna kvar så länge det går. 


    Åh så tråkigt att det slutade i ett missfall :( men ändå, precis som du säger - fantastiskt att det tog sig!

    Jag kämpar vidare med mitt näst intill obefintliga amh-värde. På senaste undersökningen i början på juni syntes inga äggblåsor alls och vi blev rekommenderade äggdonation. Ska tillbaka 15 augusti för att göra en ny undersökning och se om det finns några äggblåsor.

    Är det någon av er som vet om man kan trigga kroppen att skapa äggblåsor på något sätt? Eller är det helt kört om ägganlagen är slut? Har försökt att läsa på massor om hormoner i sommar för att försöka optimera våra chanser.

    Hade dock sjukt ont i höger sida för två dagar sedan så kanske finns det en chans att det var en ägglossning då *hoppas*.
  • emhu
    Sjuttiosjuan skrev 2017-07-27 12:36:34 följande:
    Tror tyvärr att det är svårt att göra något åt äggreserven:( Dom har ju rekommenderat oss ÄD från dag 1 men vi har envist gjort 6 ivfer men fått ut få och dåliga ägg. Så nu blir det ÄD ändå!

    Men klart att det kan gå ändå! Se till att få iallafall en chans med sjukt höga doser, jag behövde 300 bemfola och 450 menopur för att få nån fart på äggstockarna. Blev 5 ägg som mest och fick tillbaka 2 ägg vid 2 tillfällen. Men dom är inte bara få utan av dålig kvalitet också så nu vill jag inte vänta längre med familj.

    Hoppas det ser bra ut i augusti så ni kan försöka några gånger, om inte är det bra att känna att man iallafall försökt med egna ägg.

    Lycka till!
    Enligt min läkare finns det ingen mening med att försöka om det inte finns några äggblåsor synliga...så jag hoppas verkligen att det syns något på nästa läkarbesök. Jag blev ju gravid i våras men fick missfall i vecka 7 så min kropp har ju uppenbarligen koll på vad den ska göra om det finns ett ägg...

    Om det inte syns något i augusti så blir det en ÄD i sverige. Vi är bara 31 så vi har tid att vänta :) Hoppas bara på att vi blir godkända för ÄD eftersom jag blev gravid på egen hand i våras...min läkare hoppades på att det skulle bli godkänt men jag vågar inte ropa hej ännu.
  • emhu
    Nube skrev 2017-07-28 12:05:10 följande:
    Kan det bli så att man inte blir godkänt för äd om man har blivit gravid? Hoppas att det går bra i augusti för dig!

    Jag fick min mens idag, exakt 4 veckor efter att jag tog cytotec och ca 3 veckor sedan jag slutade blöda. Är så glad att inte behövde vänta längre och att kroppen fungerar. Om 17 dagar börjar jag med synarela och då är vi igång igen! :)
    Ja, tydligen kan dom ha krav på att man ska ha försökt ett år efter att man fick missfall för att man ska bli godkänd för ÄD. Hade varit så segt att vänta ett år till för att sedan behöva stå i kö i ett 1-2 år till innan det blir vår tur. Men som sagt...vi har ju tid att vänta. Kanske gör ett försök i Finland i så fall om vi har råd.

    Wohoo, så snabbt det gick för dig att få tillbaka mensen! Det är bara att ta nya tag så blir det säkert en lite försommarbebis nästa år :) kör ni på samma dos som förra gången?
  • emhu
    Sjuttiosjuan skrev 2017-07-30 09:51:24 följande:

    Nu kom den! Nu blir det resa till Ava st Petersburg 25/9 för ÄD:)

    Hoppas ni har en fin sommar tjejer!

    Kram


    Åh så spännande! Du får hålla oss uppdaterade hösten! Sååå intresserad av hur ni upplever det eftersom att vi kanske också kommer gå den vägen :)
  • emhu
    larssonc skrev 2017-08-04 12:38:11 följande:

    Tänkte lämna en liten uppdatering! Idag var vi och träffade specialistläkare och gjorde vårt första vul. Vi fick se ett fint litet tickande hjärta <3 sån lycka! Hon flyttade mig från 6+6 till 7+2 :) mår prima och har inga symptom alls mer än att jag kissar lite oftare. Det känns som vi fått världens finaste och mest underbara mirakel!


    Men åhhh!!! Grattis!!! Så härligt med en liten vårbebis!
  • emhu
    Nube skrev 2017-08-04 23:10:26 följande:

    Vilken lycka! Grattis :)

    Hur mår ni andra? Någon som har en pågående behandling eller ska snart börja? Jag väntar på äl snart och om ca en vecka börjar jag med synarela. Hoppas!


    Jag ska på koll 15/8 så får vi se vad som händer då. Syns det några äggblåsor då kanske vi gör ett ivf-försök i höst. Annars ställer vi oss i kön för ÄD skulle jag tro.

    Jag har ju fått reda på genom blodprov och erfarenhet av hur man kropp beter sig att jag har stora problem med hormonobalans. Jag har hela mitt liv fått kämpa med depressioner, ångest och vikt. Äntligen har jag förstått att det är hormonerna som spökar! Så i sommar har jag läst allt jag kommit över som har med hormoner att göra. Men jag blir så frustrerad av att sjukvården inte nämner sådant här eller försöker hjälpa till. Jag upplever att dom bara tittar på sina små isolerade områden. Kan ingen hjälpa mig med hela bilden? Någon som vet någon som är expert på hormoner?
  • emhu
    Frazze skrev 2017-08-06 09:53:25 följande:
    Om jag vore du så skulle jag söka hjälp av Sverker Hubbinette på Hormonelle i Sthlm. Han kan ALLT om hormoner och han berättar för dig att de prover som de tar på vårdcentralen inte stämmer alls. Jag skulle gå till han innan jag började med både Ivf och Äd. Han hjälpte mig få min son så jag tror på honom. Lycka till! Kram
    Ja, jag har hört mycket gott om honom men det är ju så nedrans dyrt. Just nu finns inte pengarna tyvärr men går nog till honom i höst om jag känner samma hopplöshet då.
Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH