• Linn73

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Jag och min man fick avbryta första vårt IVF-försök (långa metoden med Synarela och Gonal F, högsta dosen) eftersom det endast bildades en fullmogen follikel. Tester visade att mitt AMH-värde endast låg på ynka 0,4. Känner mig helt knäckt och har svårt att acceptera situationen. Konstigt nog har jag haft regelbunden mens varje månad och dessutom ägglossning (teststickorna visar det i alla fall).

    Ska träffa läkaren i morgon för att diskutera hur vi ska gå vidare och jag är livrädd att han inte vill ge oss en chans till med IVF.

    Skulle uppskatta om ni som lyckats bli gravida trots lågt AMH ville dela med er av era framgångshistorier! Är också intresserad av att höra hur det går för alla andra som är i samma situation som jag. Har ni övergett IVF för att gå över till äggdonation? Kämpar ni på med IVF? Har någon bildat tillräckligt med ägg för ET?

    Kramar till alla ni som kämpar därute!

     

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-08-13 13:19
    Ett nytt AMH-prov i juni 2011 visar att mitt värde har stigit från 0,41 till 0,84. Jag fattar ingenting! Men det enda som räknas i slutändan är ju hur pass bra jag svarar på hormonstimuleringen.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-04-22 19:54
    Jag skriver den här uppdateringen drygt två år och sex månader efter att jag startade den här tråden. Det kändes under en lång tid som att jag aldrig skulle få berätta min egen solskenshistoria. Men nu får jag äntligen göra det!! Den 17 april 2013 fick jag för första gången se ett starkt plus på stickan. Det tog åtta IVF, ett FET och slutligen en äggdonation innan vi lyckades. Är så innerligt tacksam att vi har fått den här möjligheten. Till alla er andra med lågt AMH - ge aldrig upp hoppet! Den här tråden är full av exempel på att det kan gå ändå - oavsett om det är med dina egna eller donerade ägg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-12-15 16:37
    Så kom äntligen dagen som jag och min man har väntat på i fem år - vår efterlängtade son föds! Han kom flera veckor för tidigt men visade sig ändå vara en pigg och stark liten krabat.

    Mina tankar går också till er som fortfarande kämpar. Jag hoppas att ni på ett eller annat sätt också får uppleva samma glädje som jag fått göra. Styrkekram till er och ge aldrig upp hoppet!

  • Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH
  • Frazze
    germany skrev 2014-01-30 07:11:14 följande:
    Skickar lite pepp till alla i tråden som planerar, är i full gång med bebisverkstaden.

    Ett antal tjejer i tråden har bevisat att ett nästan obefintligt AMH värde kan leda till barn.

    Se AMH mellan "fingrarna" och titta istället på erat resultat vid stimulering och ett lågt antal ägg kan alltid innehålla det där guldägget som vi alla väntar / väntat på.

    Blir väldigt glad då jag ser att det är så många nya som fortsätter hitta  till denna tråd och som kan stötta varandra fram längs den rätt så jobbiga resa. Ta hand om varandra och hjälp varandra med en "putt"  framåt. Ensam är inte stark, men tillsammans! 

    Jag lär göra nog göra er lite sällskap längre fram när vi ska försöka igen.

    Kram.



    Ja det var skönt med lite positiva tankar i allt elände. Även om det som alla skriver är sant och vår verklighet så måste man komma igång och tänka positivt. Jag ska ju precis börja med mitt första försök om någon vecka och vill väl även om jag vill vara positivt inställd, ändå inte vara inställd på något! Jag försöker vara realistisk och tänka att det inte kommer att gå, men innerst inne så hoppas man ju och är förväntansfull. Kram på er alla och ha en fantastisk dag!
  • germany

    Frazze - Du står inför ditt första försök, så upp med modet rejält, Solig du kan ha goda chanser att lyckas (och varför inte våga tro) och om inte på första försöket så kan det gå vägen längre fram.
    Så länge man försöker och kämpar finns det gott om hopp Glad.

    Försök ändå vara hoppfull när du är igång med hormonbehandling, misslyckas det så ta mörket då. På nåt konstigt vis så reser man sig alltid när man fallit ner i misslyckandes grop och hittar återigen nya starka krafter som alla gånger behövs längs denna resa....som är allt annat än rolig. Det är därför det är så bra att ha likasinnade, som i denna tråd där man nästan kan säga att man hjälps åt att lyckas.

    Heja dig och alla andra!

  • Bambi2

    Ja, det är bra att bli påmind om att så många har lyckats trots lågt AMH.

    Men det stora problemet kvarstår: de flesta svenska läkare bedömmer fortfarande chanserna till att lyckas med IVF utifrån AMH och antal foliklar. Även om jag personligen får fram många ägg för min ålder vet jag många som får tjata till sig ett IVF-försök i Sverige. Vissa blir nekade rakt av. Där skulle det vara bra att kunna ha bra argument att svara läkarna med. Tyvärr hjälper det ju inte att säga: "jag vet många med lågt AMH som har lyckats få barn" om det inte finns några vetenskapliga studier på det.

  • germany

    Bambi - Om man får stora problem med att nekas IVF här i Sverige pga låga hormonvärden så går det alltid att söka sig utomlands där klinikerna inte ser AMH på riktigt samma sätt som här i Sverige. Och jag tror (åtminstone hoppas) att även svenska kliniker kommer att ändra sin syn på AMH värdet något. AMH är ett nytt mätsätt som säkert läkarna i Sverige ännu själva inte vet  riktigt hur de ska förhålla sig till. Men att de i nuläget drar åt "svångremmen" för de som visar sig ha låga hormonvärden.

    Trots mitt låga hormonvärde så har jag ändå fått göra flertalet IVF försök. En viktig sak är faktiskt att kämpa, både med att behålla tron och hoppet för att orka ta sig framåt men också att lära sig argumentera och inte bara om AMH utan om chanserna generellt och inte låta sig viftast bort hur lätt som helst av läkare. Där är vi alla olika och en del har kanske inte alls så lätt för det. Det kanske inte alla gånger hjälper till ett plus där & då men chansen att få fortsätta med IVF försök och även kunna påverka sin behandling lite blir alla gånger inte sämre.  

    Tyvärr så tror jag inte att gåtan om barnlösheten kommer att bli löst fullt ut än, på många år.....det är så otroligt mkt som ska stämma och inget riktigt facit finns. Men det finns många vägar att gå och testa olika "saker" längs denna resa bör man nog göra än att bara köra på och enda sättet att komma sitt mål närmare är att kämpa vidare för att  till slut komma fram och jag är övertygad om att många av er kommer att göra det Glad

  • Hannah8401

    Vi får samla ihop alla lågamhare här som blivit gravida och ha som bevis för läkarna

    Här i norge är de lika hårda verkar det som. Min läkare sa att om jag vart 35 år eller äldre så hade jag blivit nekad ivf med mitt låga amh.

    Det känns bra att jag iaf har några år till på mig att få prova ivf ifall det inte lyckas en gång till naturligt.

    Delammar min söta bebis nu, men så fort mensen kommer så blir jag också mer aktiv här igen.

    Sluta inte kämpa, det finns så mycket annat som spelar in förutom amh.

  • Bambi2

    Du har så rätt Germany. Det är viktigt att stå på sig och fortsätta tro. Det är bara så svårt ibland när läkare är så kategoriska och negativa. Jag får förvisso höra att allt ser bra ut men så fort jag ber om något utöver det vanliga, t.ex. remiss till hysteroskopi, får jag höra att allt är äggens fel, i mitt fall spelar det ingen roll hur många ägg jag får ut eller hur många som blir fina 2-dagars. Då är jag för gammal helt enkelt. Det kan aldrig vara något annat än äggen, äggen, äggen. Jag tjafsar emot för jag tycker att det finns så många logiska felslut i deras resonemang men vågar inte heller bita den hand som fortfarande hjälper.. Sen går jag hem och tänker negativa tankar om mina chanser, för det biter sig ändå fast.

  • germany

    Bambi - Jag blir så besviken på att allt bara skylls på äggens fel (lätt att bara skylla allt på dom....antar jag).
    Har du inte fått göra hysteroskopi alltså? Hoppas du kan prova att vända dig till någon annan läkare som kan skriva en remiss åt dig. Det skulle många ggr göra mkt för psyket också att få veta att allt är tiptop därinne genom en riktig undersökning, men tyvärr så handlar alla undersökningar om ekonomi många ggr och även läkarna har ett ansvar att spara in.....Men vissa läkare är mer medgörliga än andra.

    Hannah - Ja, du är många år yngre än mig och många av dina andra kämparvänner Glad så det kan mkt väl vara så att du blir gravid ganska snart efter att mensen kommit igång.

    Min BM som var med på min förlossning sa att jag och mannen skulle vara aktiva de närmaste 3-6 månaderna direkt efter att mensen satte igång efter amning om vi ville försöka ge vår dotter ett syskon, för då hade man  högre chans att bli gravid och hon hade sett många kvinnor komma tillbaka för barn nr 2 som var i min ålder och som då hade blivit gravida snabbt igen.

  • Frazze

    Åh va SMART jag INTE är! Jag var på apoteket och hämtade ut heeeeeeeela kitet idag, men nu kom jag på en sak. Vad händer om det går rakt åt hel**te då? Då har jag en 60st vagiatorer av nåt slag som jag ska göra vaddå med? Jaja tur att det bara var 810kr förhela skiten. Så är det när hjärnan inte riktigt är med en hela tiden!

  • Bambi2
    Frazze skrev 2014-01-30 20:00:43 följande:
    Åh va SMART jag INTE är! Jag var på apoteket och hämtade ut heeeeeeeela kitet idag, men nu kom jag på en sak. Vad händer om det går rakt åt hel**te då? Då har jag en 60st vagiatorer av nåt slag som jag ska göra vaddå med? Jaja tur att det bara var 810kr förhela skiten. Så är det när hjärnan inte riktigt är med en hela tiden!
    Det är ju mycket bättre att hämta ut och ha hemma, än att som jag ibland komma på i panik att medicinen är slut och receptet har gått ut. Vaggitorierna håller ju hur länge som helst dessutom. Sprutorna däremot har kortare hållbarhetstid.
Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH