• Linn73

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Jag och min man fick avbryta första vårt IVF-försök (långa metoden med Synarela och Gonal F, högsta dosen) eftersom det endast bildades en fullmogen follikel. Tester visade att mitt AMH-värde endast låg på ynka 0,4. Känner mig helt knäckt och har svårt att acceptera situationen. Konstigt nog har jag haft regelbunden mens varje månad och dessutom ägglossning (teststickorna visar det i alla fall).

    Ska träffa läkaren i morgon för att diskutera hur vi ska gå vidare och jag är livrädd att han inte vill ge oss en chans till med IVF.

    Skulle uppskatta om ni som lyckats bli gravida trots lågt AMH ville dela med er av era framgångshistorier! Är också intresserad av att höra hur det går för alla andra som är i samma situation som jag. Har ni övergett IVF för att gå över till äggdonation? Kämpar ni på med IVF? Har någon bildat tillräckligt med ägg för ET?

    Kramar till alla ni som kämpar därute!

     

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-08-13 13:19
    Ett nytt AMH-prov i juni 2011 visar att mitt värde har stigit från 0,41 till 0,84. Jag fattar ingenting! Men det enda som räknas i slutändan är ju hur pass bra jag svarar på hormonstimuleringen.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-04-22 19:54
    Jag skriver den här uppdateringen drygt två år och sex månader efter att jag startade den här tråden. Det kändes under en lång tid som att jag aldrig skulle få berätta min egen solskenshistoria. Men nu får jag äntligen göra det!! Den 17 april 2013 fick jag för första gången se ett starkt plus på stickan. Det tog åtta IVF, ett FET och slutligen en äggdonation innan vi lyckades. Är så innerligt tacksam att vi har fått den här möjligheten. Till alla er andra med lågt AMH - ge aldrig upp hoppet! Den här tråden är full av exempel på att det kan gå ändå - oavsett om det är med dina egna eller donerade ägg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-12-15 16:37
    Så kom äntligen dagen som jag och min man har väntat på i fem år - vår efterlängtade son föds! Han kom flera veckor för tidigt men visade sig ändå vara en pigg och stark liten krabat.

    Mina tankar går också till er som fortfarande kämpar. Jag hoppas att ni på ett eller annat sätt också får uppleva samma glädje som jag fått göra. Styrkekram till er och ge aldrig upp hoppet!

  • Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH
  • tes 75
    Frazze skrev 2014-02-14 14:00:27 följande:
    Jag har inte den blekaste faktiskt???! Jag vet bara att jag ska fortsätta med menopur samma dos tills på måndag. Jag antar att jag får veta om det blir något äp och när det blir i så fall på måndag. När tror du att du har äp då? Eller vet du det redan? Jag hoppas att du får ut några. Hon sa ju att man kanske utvecklar fler äggblåsor tills på måndag? Låter ju lite konstigt tycker jag eller?
    Vilken dos kör du?
  • Frazze

    Menopur 375 vad det nu är? Mg?? De ringde och sa att mina provsvar såg bra ut i alla fall. Vi får väl se hur det går!

  • Zwillinge86

    Det är nog lite olika, men man brukar nog rekommendera en cykel emellan försöken. Givetvis är det okej att vara besviken också, var inte meningen att låta klämcheck!

    Hade förresten telefonkonsultation med grekisk fertilitetsspecialist idag och han var inte nämnvärt intresserad av mitt amh. Vi gick igenom våra försök samt hela min sjukdomshistoria varpå han (preliminärt) konstaterade att mina svårigheter att bli gravid samt missfall orsakas av ett överaktivt immunförsvar samt underfunktion i äggstockarna. Han var noga med att påpeka att det är skillnad på trötta äggstockar som orsakas av ålder och dåligt fungerande äggstockar som orsakas av exempelvis hormonell obalans. Han vill givetvis få sina teorier bekräftade genom provtagning innan lösningar diskuteras, men han framhöll ändå att han inte hänvisar oss till ÄD då han inte ens tror att vi behöver ivf. Han menade att immunsupport och stöd till äggstockarna borde öka antalet cykler som är tillräckligt bra för att vi ska bli gravida spontant, men att vi får vara beredda på att det kan komma att ta tid. Med alla tidigare dåliga nyheter var detta tillräckligt bra info för att vi helhjärtat ska gå in för att fira denna alla hjärtans dag!

  • livit

    Blomman och Frazze: Håller tummarna för er nu! Jag har ju inte gjort någon behandling själv ännu, men från vad jag läst här låter det som om det finns gott om hopp för er.

    Zwillinge: Det låter ju väldigt intressant. Sa han vad stöd för trötta äggstockar skulle innebära?

  • Hannah8401

    Zwillinge, det låter ju mycket mer troligt att det är pga hormonell obalans med tanke på din ålder. Jag hade den teorien om mig själv också. Det var först när jag drog ner ordentligt på min träning och tog progesteron efter äl som jag blev gravid. Båda gånger.

    Hormonell obalans kan nog bero på mycket, speciellt med den typen av liv man har nuförtiden.

    Frazze, de där 3-4 äggblåsorna växer väl till sig så du kan plocka dom? Har dom någon gräns för hur många du måste ha?

  • germany
    Vi 5 skrev 2014-02-12 22:57:55 följande:
    Blomman, jag tycker att det låter lovande ändå, men förstår din oro. man har ju nerverna utanpå när man är mitt i det. De ska växa ca 1-2 mm om dagen har jag lärt mig och man tar äl-sprutan när största är ungefär 17 mm. Det borde ju kunna se bra ut på söndag då. Nu är jag osäker på vilken sprutdag du är på iofs. Jag sprutade i 13-14 dagar en gång och den gången blev jag gravid (visserligen missfall men ändå). De gångerna jag sprutade kortare tid blev det inget. Håller tummarna!

    Germany, underbart att höra! Så gulligt när de börjar prata! Och jag hoppas det ska flyta på för dig, läs på amningshjälpen. Jag har för mig jag läst att mensen brukar komma när man har ett visst (lite längre) intervall mellan amningarna. Du skulle iaf kanske kunna sluta amma nattetid tex.
    Här är det bara bra! Vår lilla A är 3 mån och helt ljuvlig. Hon är supersocial och vill titta på allt och "pratar" och skrattar mycket och ofta. Jag vill bara frysa tiden så att jag hinner njuta. Lite problem med min rygg (diskbråck) och sover dåligt, annars är allt bra. E är en underbar storebror och vill ha fler bebisar, "så vi inte saknar A (vår son som omkom) så mycket". Jag är så tacksam att jag inte gav upp!!! Förra året vid denna tid hade jag precis blivit gravid och var SÅ orolig, jag trodde aldrig det skulle gå vägen. Tänk vad livet kan ändra sig. Stor kram till dig som hjälpte mig hålla humöret uppe de jobbiga åren!!!
    Och tack till dig för fint stöd och bra "samarbete" som jag tycker  vi hade när vi båda kämpade på som mest.. Hjärta
    Jaaa, tänk vad livet kan förändras och verkligen när man som minst anar det. Är mycket glad över att er son fick ett syskon här på jorden och att ni fick ännu ett barn. Jag kommer alltid att tänka tillbaka och minnas dig och en del andra fina trådvänner med en speciell känsla & värme, faktiskt så länge jag lever. Så värdefullt var det för mig att få veta att jag inte var ensam om sin kamp. Hoppas vi möts i någon tråd (även om tiden vid FL kanske kommer att bli mindre allteftersom tiden går, men ibland så Glad. Kram!
  • germany
    Kattflickan skrev 2014-02-13 22:11:01 följande:
    Hej Germany! K är snart 1 år!!! Tiden går alldeles för fort! Tänk så fantastiskt att just vi skulle få de finaste bebisarna

    Jag ammar rätt mycket. Försöker sedan ett par dar tillbaka att inte amma dagtid. Men då känns det som om hon tar igen det nattetid. Ammar vid läggningen, en gång på natten och morgonen. Det är jättesvårt att försöka avsluta amningen. Hon tittar bedjande på mig, pekar på brösten och säger " där"!, särskilt på eftermiddagen.

    Men jag vill dessutom att hon ska äta mer riktig mat, så jag ska fortsätta vara konsekvent.

    Jag har ju hela tiden tänkt att jag har lågt AMH pga mitt genetiska fel. Jag kollade mitt sköldkörtelvärde i början av veckan och då analyserade de även antikroppar (TPO). Det har inte gjorts tidigare. Där jag bor kan vi själva logga in på nätet och läsa vår journal, provsvar mm. Jag såg då att antikropparna var rejält förhöjda! Har läst på lite nu och insett att det tyder på att jag har en autoimmun sjukdom
    Flört, ja, tänka sig att vi fick dom allra finaste bebisarna Skrattande!!

    Nä, usch så svårt att sluta amma när situationen blir så (bedjande blick och peka på bröst....jag blir lätt rörd kan jag säga av att läsa dina rader (så gulligt...men jobbigt för er båda ju!) Vill gärna ta del av hur det går för er då jag själv inte ligger altlför långt efter er med amning och planer för ett syskon.

    Tog du TSH bara för att eller medicineras du i vanliga fall? Himla bra att du fick kolla TPO, det får säkert dig att fundera till rejält nu om ni ska försöka med FET. Du hinner nu iallafall säkerställa dig att inte göra någon återföring förrän du fått ordning på det du nu fått veta ang. provsvaren.  

    Jag ammar nog på och siktar på att ta tag i amning efter att dottern fyllt 1 år, har inte mensen kommit då så kanske jag också måste försöka amma lite mindre (det bästa vore om barnet själv väljer bort bröstet på eget intitativ, då är det inget som jag har bestämt och beslutat mig för...men det vore väl för bra för att vara sant).
  • blomman02
    Zwillinge86 skrev 2014-02-14 17:15:42 följande:
    Det är nog lite olika, men man brukar nog rekommendera en cykel emellan försöken. Givetvis är det okej att vara besviken också, var inte meningen att låta klämcheck!

    Hade förresten telefonkonsultation med grekisk fertilitetsspecialist idag och han var inte nämnvärt intresserad av mitt amh. Vi gick igenom våra försök samt hela min sjukdomshistoria varpå han (preliminärt) konstaterade att mina svårigheter att bli gravid samt missfall orsakas av ett överaktivt immunförsvar samt underfunktion i äggstockarna. Han var noga med att påpeka att det är skillnad på trötta äggstockar som orsakas av ålder och dåligt fungerande äggstockar som orsakas av exempelvis hormonell obalans. Han vill givetvis få sina teorier bekräftade genom provtagning innan lösningar diskuteras, men han framhöll ändå att han inte hänvisar oss till ÄD då han inte ens tror att vi behöver ivf. Han menade att immunsupport och stöd till äggstockarna borde öka antalet cykler som är tillräckligt bra för att vi ska bli gravida spontant, men att vi får vara beredda på att det kan komma att ta tid. Med alla tidigare dåliga nyheter var detta tillräckligt bra info för att vi helhjärtat ska gå in för att fira denna alla hjärtans dag!
    Det låter som att du har fått prata med en mycket klok doktor! Jag har så svårt att tro att vi med lite yngre ålder skulle ha trötta äggstockar. Antar att du som jag är född 86.. Menar han att stöd till äggstockarna skulle vara puregon/menopur/gonal-F eller finns det annat att ta? Immunsupport är väl prednisolon antar jag.. Stort lycka till och tack för att du delar med dig, jag tror stenhårt på det han säger!
  • Zwillinge86

    Jag är själv nyfiken på vad han menar med stöd till äggstockarna. Har en tid bokad för undersökning och provtagning i slutet av februari och hoppas få lite mer klarhet då. Immunsupporten består generellt av trombyl, prednisolon, fragmin och IL så det räknar jag med att det blir i alla fall.

    Jag har ju redan från början kännt att det här med låg äggreserv inte är hela sanningen utan tycker också att denna förklaring låter mer trovärdig, särskilt eftersom jag blev gravid så lätt som 24åring och sen vips hade jag så lite och dålig ägg att det var lika bra att ge upp och då hade jag just fyllt 25. Hoppas så innerligt att det här är rätt spår och att vi finner den efterlängtade lösningen. Vill kunna vara som de solskenshistorier som fick mig att följa denna tråd, vill kunna ge tillbaks det jag själv har fått :)

  • germany

    Blomman2 - Finns en bra tråd gällande immunologi som du kan kika in på om du vill. Den heter Vi som snart är gravida efter utredning i Aten.

    Prednisolon tog jag både innan och under graviditet, samt trombyl & fragmin.
    Samt då en hel del andra tillskott, men tackar främst preparatet DHEA då mina ägg fick mkt bättre kvalite IVF 2 & 3 mot för de två första försöken då jag inte gjorde något alls för att förbättra min fertilitet. Finns en bra DHEA tråd också att läsa.

    zwillinge, Blomman, Frazze m. fl,  önskar er lycka till.

Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH