• Linn73

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Jag och min man fick avbryta första vårt IVF-försök (långa metoden med Synarela och Gonal F, högsta dosen) eftersom det endast bildades en fullmogen follikel. Tester visade att mitt AMH-värde endast låg på ynka 0,4. Känner mig helt knäckt och har svårt att acceptera situationen. Konstigt nog har jag haft regelbunden mens varje månad och dessutom ägglossning (teststickorna visar det i alla fall).

    Ska träffa läkaren i morgon för att diskutera hur vi ska gå vidare och jag är livrädd att han inte vill ge oss en chans till med IVF.

    Skulle uppskatta om ni som lyckats bli gravida trots lågt AMH ville dela med er av era framgångshistorier! Är också intresserad av att höra hur det går för alla andra som är i samma situation som jag. Har ni övergett IVF för att gå över till äggdonation? Kämpar ni på med IVF? Har någon bildat tillräckligt med ägg för ET?

    Kramar till alla ni som kämpar därute!

     

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-08-13 13:19
    Ett nytt AMH-prov i juni 2011 visar att mitt värde har stigit från 0,41 till 0,84. Jag fattar ingenting! Men det enda som räknas i slutändan är ju hur pass bra jag svarar på hormonstimuleringen.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-04-22 19:54
    Jag skriver den här uppdateringen drygt två år och sex månader efter att jag startade den här tråden. Det kändes under en lång tid som att jag aldrig skulle få berätta min egen solskenshistoria. Men nu får jag äntligen göra det!! Den 17 april 2013 fick jag för första gången se ett starkt plus på stickan. Det tog åtta IVF, ett FET och slutligen en äggdonation innan vi lyckades. Är så innerligt tacksam att vi har fått den här möjligheten. Till alla er andra med lågt AMH - ge aldrig upp hoppet! Den här tråden är full av exempel på att det kan gå ändå - oavsett om det är med dina egna eller donerade ägg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-12-15 16:37
    Så kom äntligen dagen som jag och min man har väntat på i fem år - vår efterlängtade son föds! Han kom flera veckor för tidigt men visade sig ändå vara en pigg och stark liten krabat.

    Mina tankar går också till er som fortfarande kämpar. Jag hoppas att ni på ett eller annat sätt också får uppleva samma glädje som jag fått göra. Styrkekram till er och ge aldrig upp hoppet!

  • Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH
  • Cathy

    Flisan; man tar ett pumptryck per dag nu minns jag inte hur mycket det är, 10mg? Bäst att ta en månad då du inte försöker, annars bäst innan äl för testosteron kan påverka embryot. Om du har werlabs nära dig så kan du ta ett testosteron prov innan och efter 2-4 veckor har du en ganska bra nivå redan. Men det beror även på din nuvarande testosteronnivå.

  • Cathy

    germany; roligt att läsa dina funderingar igen! Skriver med paddan så det blir lite kort nu från mig...nej ingen ivf klinik i Sverige ordinerar testosteron. Anledningen till varför Finland ordinerar testosteron är att de vill att nivån av testosteron höjs snabbt så man kan köra igång med behandling. Som du själv märkt så får man knapra dhea i flera månader för att få effekt medans med testosteronet går det supersnabbt. Men det är säkert dhea som gjort dig gravid, tror du inte? Jag blev iaf förvånad över hur den normaliserade min cykel och gav mig bättre ägg. Så frågan är om man skulle ge sig på en ivf till...? Jo, jag har tagit Q10 i år av och till. Tror fortfarande på att den ger bättre ägg. Och studier på spermierna visar tydligt att Q10 ger spermier med mindre DNA fel. Har inte heller tid att läsa så mycket som tidigare och har därför inte heller varit inloggad på jättejätte länge. Stor kram

  • Cathy

    germany; sorry, missade din fråga. Nej, kliniken i Finland mäter varken dhea eller testosteron. De ger testosteron innan själva ivf cykeln till alla äldre som inte lyckats tidigare. Av dhea bildas testosteron och det är enda anledningen till varför läkare i Sverige skrivit ut prasteron. De måste nog känna till att testosteronet ger bättre ägg men eftersom testosteron inte verkar vara 'godkänt' för kvinnor i Sverige så kan de inte skriva ut det? Eller vad vet jag...

  • germany

    cathy - Att tillsätta enbart testosteron, ska det då automatiskt  höja även dhea nivån?

    Jag är nog lite trög :), men när man intar dhea så bildas östrogen & testosteron och har man väldigt lågt dhea-s så är det oftast ingen fara att testosteronet höjs skyhögt. Kan nog inte i ord få fram min fundering så att den går att tolka :), men efter provtagning och man ser att man har lågt dhea-s så vill man ju höja det hormonet som är lågt (dhea) och som är grundhormon till andra binjurehormoner, däribland testosteron & östrogen. Menar då ferilitetsläkare i finland att man inte behöver ta hänsyn alls till dhea nivån?

    Hade jag haft tid skulle jag försöka hitta info själv om detta, men med småbarn så är tiden ganska begränsad till att göra sånt man hade tid med förut :) 
    Det är så intressant detta med fertilitet, undrar om man någonsin kommer att komma ur intresset för det man så länge levt sida med sida med....

  • Cathy

    germany; har säkert uttryckt mig oklart, inte första gången Dhea nivån har ingen betydelse, det är testosteronet man vill höja för det verkar ge mer ägg för dem som har lägre amh, bättre kvalitet och mer mogna ägg vid ivf. Men eftersom man i regel inte skriver ut testosteron i Sverige (finns säkert gyn som gör det) utan prasteron så mäter man dhea, istället för testosteron. Orsaken till varför läkaren i Finland inte mätte testosteronet var att hon anade att min nivå är låg baserat på mina symptom, tidigare ivf behandlingar osv. Och att jag tagit prednisolon så länge, det sänker testosteronnivån!

    Har funderat på detsamma - det är så intressant med fertilitet, kan jag någonsin sluta fundera på ämnet?

  • Frazze
    Flisan41 skrev 2017-08-20 19:35:39 följande:

    Tack. Lär ju inte få det utskrivet av någon läkare dock...


    Nä jag googlade det och den krämen för kvinnor har slutat säljas i Sverige och den för män är för stark för oss. Vi behöver 3-4 enheter medans killar får 10 enheter från sin kräm. Så jäkla typiskt! Kolla Mia Lundin shop.
  • Flisan41

    Hittade denna på en australiensk sida



    Vet inte om det kan vara något.. Verkar dock inte innehålla något rent testosteron utan dhea. Vienue heter märket.

Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH