Forum Inaktiva: Fråga Apotekaren - Fråga experten
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • förkyld 8 månaders

  Mån 8 nov 2010 10:01 Läst 8972 gånger Totalt 1 svar
  Mån 8 nov 2010 10:01

  Våran son är 8 månader (9 på lördag) han har nu blivit jätte förkyld, han snorar jätte mycket och rosslar i halsen.
  Vi har lagt en kudde under madrassen och ger honom nässpray (renässans) och använder nässug efteråt.

  Är det något mer man kan göra? avksyr att se honom  så förkyld =(.


  ~ William 13/2 ~
 • Apotek­aren
  Visa endast
  Tis 9 nov 2010 08:19 #1

  Hej!
  Förkylningar är jobbigt när man är liten, men de brukar gå över inom 1-2 veckor.


  Det finns några saker man kan göra för att underlätta för barnet – precis som ni har gjort är det bra att höja huvudändan på sängen. Svullnaden i näsans slemhinnor minskar om barnet sover med huvudet högt. Är det riktigt jobbigt kanske barnet kan sova i babyskyddet (bilstolen) någon natt.


  Om han är ordentligt nästäppt är koksalt bra för att skölja rent i näsan (t ex Renässans) och man kan komplettera med avsvällande näsdroppar (från 1 månad) eller nässpray (från 7 månader) t ex Nezeril. Då blir det lättare att andas t ex på natten eller innan barnet ska äta. Tänk bara på att inte ge avsvällande näsdroppar/spray mer än 7-10 dagar i sträck. Dessa preparat kan ge nästäppa som biverkan om man använder dem för länge.


  Om barnet har hosta är det viktigt att barnet hostar upp slemmet för att rensa luftrören. Till barn under två år ska man aldrig ge hostdämpande hostmedicin utan att först ha kontaktat läkare. För att lindra hostan är det bättre att ge barnet extra att dricka eller amma extra. Vanligt vatten går också bra.

  Om man är osäker på om förkylningen går över av sig själv, eller om barnet blir sämre kan det vara bra att kontakta en vårdcentral. Ofta räcker ett gott råd i telefon, men ibland krävs en läkarbedömning.


  Hoppas det snart går över!


  Hälsningar Catharina
  Leg apotekare

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll