• alexs mamma

    Fryst pepparkaksdeg från i fjol....

    Hej!

    Har visst sparat ett pakat pepparkaksdeg från skogaholm från förra året. Undrar nu om den kan bakas med nu iår. Förpackningen är oöppnad,  vad tror ni??

  • Svar på tråden Fryst pepparkaksdeg från i fjol....
  • MissGoodie

    Jag har hört att man inte ska spara mat (i frys, alltså) mer än några månader. Men jag är osäker på om det endast gäller vissa sorters mat eller all mat...

  • alexs mamma
    MissGoodie skrev 2010-11-13 16:26:53 följande:
    Jag har hört att man inte ska spara mat (i frys, alltså) mer än några månader. Men jag är osäker på om det endast gäller vissa sorters mat eller all mat...
    Ja det var ju så jag tänkte oxå... men förpakningen är obruten och et är ju alla möjliga koncerveringsmedel i den så då tänkte jag att en kanske är okej ändå. jag kan ju bara slänga en och köpa ny spelat igentligen ingen roll, men jag är nyfiken om någon har testat och om det funkar. Vill ju inte göra en hel deg och så smakar de blä...
  • Halkatla

    Det går säkert bra. Man kan ju äta färdiga pepparkakor som legat i kakburk sedanförra julen, så en deg som legat i frys funkar säkert fint. Vad har du att förora på att testa?


    Svenskarna gör av med pengar de inte har, på saker de inte behöver, för att imponera på folk de inte tycker om. (Babben Larsson)
  • Kastrullresan

    Man säger att man inte bör spara feta livsmedel längre än 3 månader i frysten eftersom fett härsknar. Du kommer garanterat inte att bli dålig men eventuellt så kan det smaka lite konstigt.

    Prova så får du väl bestämma sedan om du tycker att det är okay.


  • FruJohansson82

    Hade en i frysen från året (från året innan) och det var inget fel på den.. Har 2 nu i frysen från förra året

Svar på tråden Fryst pepparkaksdeg från i fjol....