Fryst pepparkaksdeg från i fjol....
Hej!
Har visst sparat ett pakat pepparkaksdeg från skogaholm från förra året. Undrar nu om den kan bakas med nu iår. Förpackningen är oöppnad, vad tror ni??
Hej!
Har visst sparat ett pakat pepparkaksdeg från skogaholm från förra året. Undrar nu om den kan bakas med nu iår. Förpackningen är oöppnad, vad tror ni??
Prova så ser du...
Jag har hört att man inte ska spara mat (i frys, alltså) mer än några månader. Men jag är osäker på om det endast gäller vissa sorters mat eller all mat...
Det går säkert bra. Man kan ju äta färdiga pepparkakor som legat i kakburk sedanförra julen, så en deg som legat i frys funkar säkert fint. Vad har du att förora på att testa?
Man säger att man inte bör spara feta livsmedel längre än 3 månader i frysten eftersom fett härsknar. Du kommer garanterat inte att bli dålig men eventuellt så kan det smaka lite konstigt.
Prova så får du väl bestämma sedan om du tycker att det är okay.
Hade en i frysen från året (från året innan) och det var inget fel på den.. Har 2 nu i frysen från förra året