Legewiel skrev 2010-11-16 08:44:56 följande:
100% normalsaltat mejerismör används i vårt hem till både bakning och matlagning. Köper alltså 500g klumpar inslagna i papper, billigare än samma smör i plastaskar

Ibland används också kallpressad rypsolja och olivolja.
Den vidriga kemiskt behandlade smörja som är margarin kommer inte innanför dörrarna. Samma gäller för övrigt alla light- eller fettfria produkter (tex. mjölk, ost). Processat skit som genom stenhård marknadsföring lurats på en stor del av västvärldens konsumenter!
Jag rekommenderar böckerna "Den hemlige kocken" och "Äkta vara" av Mats-Eric Nilsson för den som vill veta mer om matfusket

Håller med om allt utom då det gäller mjölk. Lättmjölk är faktiskt en helt naturlig produkt. All mjölk i affärerna (utom gammeldags som är ohomogeniserad) separeras till lättmjölk och grädde innan den blandas till rätt fettmängd.
Mjölk som den "gammeldags" har aldrig egentligen druckits historiskt eftersom mjölk skattats på så mycket grädde som möjligt (det sker naturligt om man låter den stå ett dygn så att fettet flyter upp till ytan - annars kan man använda separator). Sedan har "skummjölken" som blir kvar använts som dryck och till bak. Den innehåller alla näringsämnen utom fettlösliga vitaminer.
Hos oss använder vi smör eller olja som matfett - men vi dricker inte extra kalorier till maten utan väljer då den helt naturliga ekologiska lättmjölken (alternativet är vatten).
/Lättmjölkens korsriddare