• Caranlachiel

    Tips på "rolig" sallad att äta vid sidan om maten?

    Sitter och planerar en större bjudmåltid vi ska ha, och vill gärna ha en sallad att servera tillsammans med varmrätten. Så nu vill jag ha alla era tips på hur ni piffar till era sallader? Vill inte bjuda på hackad gurka, paprika, tomat och lite grönsallad...


    Lill-Erik kom till oss 2009-04-06!
  • Svar på tråden Tips på "rolig" sallad att äta vid sidan om maten?
  • Pickeli

    En "salsa" sallad i olika former är ju trevligt!

    Tomat, basilika, lök och lite balsamico är ju en höjdare!

    Även nektrain, vitlök, tomat och lime är gottigott!

    vad ska du ha det till är väl det viktigaste att veta innan?


    Google it!
  • nnx

    Riven majrova,
    riven morot,
    riven blomkål,
    broccolisparris,
    stekt aubergin,
    kikärter,
    pumpafrön,
    majs,
    färsk spenat,
    stekt zucchini,
    riven vitkål,
    mango,
    äpple,
    avocado,
    riven rödkål,
    rödlök,
    röd quinoa,
    smörstekt svamp,
    rädisa,
    kronärtskocksbotten,
    riven kålrabbi,
    riven palsternacka,
    mangold,
    riven rättika,
    stjälkselleri,
    små bitar av kalkonbacon,
    ostkuber,
    fetaost,
    mozzarella,
    kokt kall svartrot,
    gröna ärter,
    bönor,
    sesamfrön

     


    Kunskap är makt.
  • Älskarlivet

    nnx fick nog med allt . Mmm så gott!

    Blandsallad
    Rödlök
    Avokado
    Melon (gil)
    Tomat (cocktailtomater som man dela en gång på mitten bara).
    Hacka i typ solrosskott eller groddar.

    Olivolja, salt, peppar och Persillade.

    Man kan också bara servera en tomat och mozzarellasallad bredvid med hackad färsk basilika och vitlök ovanpå (och så olivolja, salt och peppar såklart).

  • Cinza

    Vattenmelon/vindruvor och fetaost är vansinnigt gott tillsammans och det brukar jag pigga upp salladen med om det är grönsallad jag skall bjuda på. Gärna lite avokado också.

  • Vemi

    jag brukar variera min bassallad (sallad, gurka, tomat) med lite olika varianter.

    Granatäpple
    fetaost
    morötter, hyvlade på längden
    avocado
    valnötter
    pumpafrön

    och ngn kul vinäger eller olja, typ fikonbalsamvinäger, olivcitronolja, blodapelsinvinäger.

    en väldigt enkel och färgglad kan annars vara
    morötter, hyvlade eller tunna ringar (använd potatisskalare elle osthyvel till båda)
    russin
    pumpafrön
    fikonbalsamvinäger

    ganska många coopbutiker har nu så att du kan tappa upp en liten flaska själv, perfekt :)

  • jessan10

    en god sallad är:
    maché och ruccola sallad
    vindruvor
    päron
    parmesan hyvlat över
    ringla över balsamico-kräm (säljs på flaska)

    Jättegott och fräscht!

  • Caranlachiel
    Pickeli skrev 2010-11-16 14:31:55 följande:
    En "salsa" sallad i olika former är ju trevligt!

    Tomat, basilika, lök och lite balsamico är ju en höjdare!

    Även nektrain, vitlök, tomat och lime är gottigott!

    vad ska du ha det till är väl det viktigaste att veta innan?
    Lax med spenat och granatäpple blir det till varmrätt. Men vill även ha lite allmänna tips, det är alltid kul att kunna variera sig tänkte jag.
    Lill-Erik kom till oss 2009-04-06!
  • Rosana

    Blanda lite olika salladsorter och blad. Hackade valnötter och chèvreost i och en god vinägrett. 

  • Älskarlivet
    Rosana skrev 2010-11-16 15:12:21 följande:
    Blanda lite olika salladsorter och blad. Hackade valnötter och chèvreost i och en god vinägrett. 
    Det är gooot!! Ett tips till den salladen - ha färska hallon i !!! SUPERGOTT
  • Rosana
    Älskarlivet skrev 2010-11-16 16:02:30 följande:
    Det är gooot!! Ett tips till den salladen - ha färska hallon i !!! SUPERGOTT
    Åh, det där måste jag testa! Låter super gott!
  • SuzR

    jag brukar ha i denna osten.
    http://www.ica.se/Butikssidor/Supermarket/Goteborg/Bergsjon-11251/Bilder/FARSKVAROR/

    vitost från turkiet, supergod. Som feta ost men mycket godare.
    jag gör också en KILLER dressing:


    Blanda följande ingredienser med exempelvis en stavmixer:


    ½ dl vinäger (Röd-, Vit-, eller Balsamvinäger)


    2 msk söt/stark senap


    3 msk mango chutney


    1 tsk farin socker


    Salt och peppar


    Droppa sedan i 1 dl rapsolja under rörning så dressingen blir tjock. Om man inte vill ha den för tjock kan man tillsätta lite vatten.

  • Älskarlivet
    Rosana skrev 2010-11-16 16:05:50 följande:
    Åh, det där måste jag testa! Låter super gott!
    Gör det!
    Och eventuellt ringlande honung....
  • Rosana
    Älskarlivet skrev 2010-11-16 16:25:37 följande:
    Gör det!
    Och eventuellt ringlande honung....
    Ja, är sjukt sugen på att testa i helgen. Har du testat hallonvinäger? Skulle det kunna funka istället för hallon?, nu när det inte direkt är säsong för färska?
  • astalacasta
    Rosana skrev 2010-11-16 15:12:21 följande:
    Blanda lite olika salladsorter och blad. Hackade valnötter och chèvreost i och en god vinägrett. 
    Jag gör nästan en sån sallad, men brukar ha i:
    babyspenat
    päron
    rödlök
    chevre
    valnötter (torrostade i stekpanna)
    och en god dressing gjord på olivolja, citron eller lime, lite honung, salt och peppar
  • Caranlachiel

    Tack ska ni ha för hjälpen!


    Lill-Erik kom till oss 2009-04-06!
Svar på tråden Tips på "rolig" sallad att äta vid sidan om maten?