• phillipha

    Era godaste varma mackor!

    Blev så sugen på varma smörgåsar. Skulle vilja ha tips på era godaste kombinationer!

    Så kasta in era tips!

  • Svar på tråden Era godaste varma mackor!
  • Mummy

    Jag brukar göra ganska enkla. Vanlig formfranska, skinka, tacosås, ananasring och sen ost. Uppskattas av både familj och släkt

  • Nyfiken gul

    jag brukar ta det som finns hemma, jag gör ganska maffiga mackor.

    men ungefär så här:

    senap
    skinka
    gul eller röd lök i strimlor
    svamp
    tomater
    paprikaskivor
    cayennepeppar
    nån god lagrad ost


    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • Lussekatten87

    Jag gör mina såhär:

    Vit formfranska
    lite senap som jag brer på brödet
    Hamburgerkött
    Tomatskivor
    oregano
    Riven ost.


     

  • Candis

    Mozarellaost, tomat och salami.


    ♥ ᶫᵒᵛᵉᵧₒᵤ Anders ♥
  • Mumu

    Kantarellstuvning är nog det godaste.

    Men vill man ha en lite mer ovanlig varm macka så gillar jag en varm macka som jag läste om i en tidning för många många år sedan. Det kallades uppesittarbaguette och är en baguette som man delar på längden och gröper ur lite. Smörar med vitlökssmör och bottnar med strimlad isbergssallad. Lite bostongurka på det och sedan strimlad grillad kyckling. Tomat, skivad lök, salladskrydda och riven ost på toppen och så in i ugnen en stund. Jättegott! Bara att skära upp i lagom stora bitar när den kommer ut från ugnen.


    Bäst just nu: Mitt nygamla jobb!
  • crazy mom

    Macka med gräddstuvade gula kantareller, gratinerade med ost och krispig bacon på.

  • Me o Mike

    Det ABSOLUT godaste måste vara när man har smörstekt kantareller och sen lägger på formfröd och sen tar nån god ost ovanpå...

    Annars gör vi bara enkla med nån god, rökt skinka och blandar mozarella och vanlig ost..

  • Mumu

    En till lite ovanlig: Man smörar formfranska och lägger tätt samman på ett bakplåtspapper, så det blir en stor varm macka. Över lägger man köttfärs som man stekt tillsammans med chilisås och kryddor (till en tjock röra, jag brukar ha buljongtärning också), stekta lökringar och bearnaisesås. Riven ost överst och så in i ugnen. Det är faktiskt det enda jag använder påsbearnaise till, för den tål ju att vara i ugnen.


    Bäst just nu: Mitt nygamla jobb!
  • Hallonbarn

    Jag tar bröd, helst inte vitt. Sedan philadelfiaost, skinka, tomat, ost och oregano!

    Eller bröd, smör, skinka, ananas, ost och oregano.

    Eller bröd, smör, skinka, tomat, senap, ost och oregano.

    Eller bröd, philadelfiaos, skinka, tomat, lök/purjolök, ost och oregano.

    Eller som en dubbelmacka med nutella och banan väldigt sött men gott

    Några jag brukar göra  

  • myran82

    Jag gillar de med en röra med kyckling & curry. Tyvärr vet jag inte hur man gör, en gammal kompis till mig var jättebra på de =)
    Annars är vår favorit varm bakis, det är lite likt varma mackor =) Det är receptet brukar vi änvända oss av: http://ingelssons.com/recept/blandat4.htm

  • Nyfiken gul

    rester är tacksamt att göra varma mackor på...

    strimlad kyckling är en höjdare tex.  Då gör jag så här:

    dijonsenap, strimlad kyckling, strimlat och fräst bacon, skivad banan, curry och massa ost...

    ägg är jättegott att ha på. stek före och lägg på mackorna  eller knäck ett ägg över mackan, på med ost och sen in i ugn.


    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • Faile

    Två vita formbröd så det blir en stor macka. Lätt förstekta i stekpannan. På med en stekt lövbiff, massor av kantareller ( eller annan svamp ), lite svampsås eller bea över, och sedan gratinera i ugnen med massa ost. Riktigt gott.


    Sluta jiddra, börja trolla!
  • lövet2

    Köttfärssås och lite ost är en favorit. Då och då gör jag också en med rökt skinka, senap och ketchup.

  • Trisse78

    Jag brukar blanda makrill i tomatsås tillsammans med keso, ha i lite ketchup och sedan lägga på detta på bröd och in i ugnen.

    När det har fått lite färg och är varmt är det klart, då serverar jag det tillsammans med en klick gräddfil och eventuellt lite dill.

  • Villimey

    När det var hallonsäsong så la jag en bit chevrè på en macka. Satte dit massor med hallon. Ringlade på flytande hounung och gratinerade. Så får man en förrättstoast.

  • bumse2

    Tonfisk, gul lök, ananas, curry och ost

    Köttfärsröra, gul lök, tomat  och smulad fetaost

    Proiscutto, tomat, mozzarella och ruccola

    Kyckling, jordnötter, banan, curry och ost


    Emma 020123, Linus 080917
Svar på tråden Era godaste varma mackor!