Inlägg från: Hoppfull84 |Visa alla inlägg
  • Hoppfull84

    enkel efterrätt till nyår?

    pannacotta! man kan koka en stor sats, tar bara någon minut, sedan kan man smaksätta med vad som helst någon likör, choklad eller vad man vill. detta häller du sedan upp i små glas och ställer kallt så det stelnar. sedan garnerar man med tex en god hallonsås eller färska bär eller liknande. mumsigt och superlätt att förbereda till många!

  • Hoppfull84
    wilhelm07 skrev 2010-12-06 15:32:33 följande:
    Kan man göra pannacotta dagen innan??
    japp! men om du har annan mat öppet i kylskåpet som den kan ta smak utav så skulle jag slå en plastpåse om brickan med glasen och knyta till. man vill inte att den gräddiga efterrätten ska smaka lök till exempel.
    jag har gjort en variant med en skvätt amaretto i grädden och sedan toppat med hallonsås och hela björnbär. mumsigt värre!
  • Hoppfull84
    Hoppfull84 skrev 2010-12-06 15:49:49 följande:
    japp! men om du har annan mat öppet i kylskåpet som den kan ta smak utav så skulle jag slå en plastpåse om brickan med glasen och knyta till. man vill inte att den gräddiga efterrätten ska smaka lök till exempel.
    jag har gjort en variant med en skvätt amaretto i grädden och sedan toppat med hallonsås och hela björnbär. mumsigt värre!
    ja man kokar alltså själva pannacottan dagen innan och häller upp i de glasen man vill servera ur (till nyår kanske det vore kul med ett glas på fot? sedan ska de stå kallt tills det är dags att äta typ, ev sås och topping lägger man på när det är dags att servera.
Svar på tråden enkel efterrätt till nyår?