Vad äter ni till er risalamalta?
Vad äter ni till er risalamalta?
Vad äter ni till er risalamalta?
Här kör vi med varm saftsoppa!
apelsiner då vi åt det som barn men det va längesen nu synd :-/
Apelsiner till ris a la malta och saftsås till risgrynsgröt. Allt annat är konstigt
Tinade frysta hallon lätt rörda med lite socker.
Saftsås, helst varm.
Har alltid haft apelsiner i ris a la malta men de senaste åren haft burkmandarinklyftor..mkt gott! Men i år ska jag pröva leilas recept som jag såg på tv igår. Hon gjorde någon apelsinpuré men apelsin, skal å allt, florsocker som hon blandade med risgrynsgröt, vispad grädde och grekisk/turkisk yoghurt.Till det hade hon ingefärshallon. Såg och lät mycket gott.Bara till att prova.
Jordgubbar (inte sylt men ihop mosade), burk manadriner och självklart, apelsin.. =)
Varm saftsås med mormors vildhallon. Mums!
Här hemma har vi flera olika favoriter vilket gör att jag gör grundstommen till Ris a la malta med risgrynsgröt, grädde och vaniljsocker i en skål.
Sedan har vi i egna skålar
apelsiner (jag)
saftsås (hälften av barnen)
mixade jordgubbar (andra halvan av barnaskaran)
Hallonsylt (maken)
Ibland är det någon som slänger i russin också
På det sättet får alla som de vill ha