• Wilmis07

    Vad äter ni till er risalamalta?

    Vad äter ni till er risalamalta?


    Det finns bara ett vackert barn här i världen och varje mor har det.♥Mamma till Wilma 071012♥
  • Svar på tråden Vad äter ni till er risalamalta?
  • Tildas52

    apelsiner då vi åt det som barn men det va längesen nu synd :-/

  • Thessla
    Wilmis07 skrev 2010-12-16 14:54:08 följande:
    Tack för tipsen.Tror ni man kan servara tinade jordgubbar som man mixar slätt och blandar med lite florsocker?
    Ja det tror jag skulle funka, låter oerhört gott i alla fall.
    ~ du är din egen lyckas smed ~
  • Kinya

    Apelsiner till ris a la malta och saftsås till risgrynsgröt. Allt annat är konstigt Flört

  • mosterYster
    Kinya skrev 2010-12-16 14:59:09 följande:
    Apelsiner till ris a la malta och saftsås till risgrynsgröt. Allt annat är konstigt Flört
    Apelsiner och russin, och de ska blandas ner i ris à la Maltan.

    Till gröten äter man väl kanel och socker och kall mjölk?
  • Kinya
    mosterYster skrev 2010-12-16 15:01:45 följande:
    Apelsiner och russin, och de ska blandas ner i ris à la Maltan.

    Till gröten äter man väl kanel och socker och kall mjölk?
    Kanel, socker och kall mjölk har jag till havregrynsgröt och inte till risgrynsgröt men det är säkert gott det med Glad
  • IsDimma

    Saftsås, helst varm.


    The less you open your heart to others, the more your heart suffers.
  • Tildas52
    mosterYster skrev 2010-12-16 15:01:45 följande:
    Apelsiner och russin, och de ska blandas ner i ris à la Maltan.

    Till gröten äter man väl kanel och socker och kall mjölk?
    eller sirap är gott i risgrynsgröt också i stället för socker
  • thezsan

    Har alltid haft apelsiner i ris a la malta men de senaste åren haft burkmandarinklyftor..mkt gott! Men i år ska jag pröva leilas recept som jag såg på tv igår. Hon gjorde någon apelsinpuré men apelsin, skal å allt, florsocker som hon blandade med risgrynsgröt, vispad grädde och grekisk/turkisk yoghurt.Till det hade hon ingefärshallon. Såg och lät mycket gott.Bara till att prova.

  • jennifer88

    Jordgubbar (inte sylt men ihop mosade), burk manadriner och självklart, apelsin.. =)

  • mosterYster
    Tildas52 skrev 2010-12-16 19:19:25 följande:
    eller sirap är gott i risgrynsgröt också i stället för socker
    Det är gott på havregröt också.
  • Kastrullresan

    Här hemma har vi flera olika favoriter vilket gör att jag gör grundstommen till Ris a la malta med risgrynsgröt, grädde och vaniljsocker i en skål.

    Sedan har vi i egna skålar
    apelsiner (jag)
    saftsås (hälften av barnen)
    mixade jordgubbar (andra halvan av barnaskaran)
    Hallonsylt (maken)
    Ibland är det någon som slänger i russin också

    På det sättet får alla som de vill ha


Svar på tråden Vad äter ni till er risalamalta?