Inlägg från: Dr Mupp |Visa alla inlägg
  • Dr Mupp

    Jag blir galen på vissa föräldrar!

    puss skrev 2010-12-18 11:14:49 följande:
    ja stackars hjärndöda ni som sätter vantarna utanpå overallen.
    *suck*
    Jahapp då är jag hjärndöd

    Grabbarna har sina vantar ovanpå overallen och de sitter skitbra.
    If you cut the wings of a fly, Does it become a walk?
  • Dr Mupp

    Förresten varför har förskolan inte gjort en orosanmälan. Att barnet inte har kläder efter väder är vanvård och ska enligt lagen anmälas av förskolan.


    If you cut the wings of a fly, Does it become a walk?
  • Dr Mupp
    hallonfot skrev 2010-12-19 19:00:27 följande:
    En halvtimma till en timma är inte för mycket. Nu handlar det inte om att barn som är bra klädda fryser, utan att barn utan vantar, mössa eller halsduk, dåliga skor eller för kalla overaller fryser.
    Det jag hela tiden har menat här är att föräldrar måste se till att deras barn har tillräckligt med kläder. Många barn är varma när dom kommer in trots att det är 20 minus, just för att dom har bra kläder. Jag och mina kollegor tycker det är fruktansvärt synd om dom barn som så hemskt gärna vill gå ut, men som sen börjar frysa. Vi pratar alltid med föräldrarna om det och för det mesta går det smärtfritt, men många föräldrar bryr sig inte om att ta till sig det vi säger.
    Jag vet att det finns kläder som gott och väl tål 20 minus
    Men varför anmäler ni inte då, det är ju ett uppenbart fall av vanvård om barnet komer till dagis med fodrade galonkläder och föräldrarna vägrar köpa annat trots att barnet uppenbarligen fryser.
    If you cut the wings of a fly, Does it become a walk?
  • Dr Mupp
    Mirva skrev 2010-12-20 00:35:42 följande:
    TS, jag har problem med barn som  fryser om både händer och fötter. Vad ska jag göra? Har fodrade vantar från Polarn o pyret som dras över overallen, som ska vara deras bästa. Ett par tunnare ullstrumpor och ett par tjockare ovanpå, också de från Polarn o Pyret. Hennes fot är 14 cm lång och skon är 15,5 cm lång på insidan, i en fodrad Eccokänga. Både händer och fötter är iskalla efter någon timme utomhus. Vad göra?
    Byt vantar och skor. Pop är kända för att vantarna är kalla. Hestra har ullfodrade vantar som är mycket varmare. Ecco skorna är kända för att vara kalla. Kouma är mycket varmare och behöver du vattentätheten så är även viking varmare än ecco även om de inte är lika varma som kouma.
    If you cut the wings of a fly, Does it become a walk?
  • Dr Mupp
    Mirva skrev 2010-12-20 00:49:59 följande:
    Tack! Aha, jag som trodde att Popvantarna var bra, så jag satsade 250 kr på dem. Personalen skröt så om vantarna, "de kan tyckas dyra, men så är de också väldigt bra". Funderar på om Eccoskorna är för låga över vristen för de känns något trånga. Angående vattentäthet, fungerar inte waterproofspray bra på Koumaskorna?
    Jag vet inte. Eftersom jag bor i sörmland har icke vattentäta skor aldrig varit ett alternativ och med bredfotade barn så har viking varit enda alternativet. Ecco är för smala för mina barns fötter.

    Pop vantarna är bra så länge man har varmblodiga barn. För två av mina fungerar de utmärkt men fryslorten och bebisen har hestra istället.
    If you cut the wings of a fly, Does it become a walk?
  • Dr Mupp
    Mirva skrev 2010-12-20 02:40:32 följande:
    Nu har jag kollat på hestravantar, hittade dessa med ullfoder:
    www.hestragloves.com/#/en/handskar/junior/fjellvott_jr/
    www.hestragloves.com/#/en/handskar/junior/kids_wool_terry_mitt/

    Är det någon av dessa ni har/haft?

    De hade ju galet många olika vantar.
    Fjellwott jr. Det löstagbara fodret gör att det torkar snabbt om de blir våta invändigt.
    If you cut the wings of a fly, Does it become a walk?
Svar på tråden Jag blir galen på vissa föräldrar!