• isis bianco

    I jakten efter ett plus! Vi med spottings/mellanblödningar/kontaktblödnignar. Här kan vi klaga o grubbla, ge tips o råd!

    Mumwannabe79 skrev 2012-05-26 18:02:09 följande:
    Jobbigt Martini. Men risken är ju "bara" 1 på 83 ändå. Hoppas moderkaksprovet visar på en frisk bebis.
    Precis. Vi har hunnit smälta det lite nu här hemma och även prata med min pappa och min syster om allt som hänt de senaste månaderna (de har inte vetat om ivf:en). Var väldigt välbehövligt så pass direkt efter beskedet.

    Men vi går vidare som sagt. Nu är jag mest nervös för missfallsrisken som faktiskt finns vid både moderkaksprov och fostervattensprov. Samt att ett lågt värde på papp-a som jag har ger ökad risk för dödfödsel, liten tillväxt och allmänt dåligt näringsupptag pga liten moderkaka. Ska nog kräva extra kontroller isåfall. Det får man i USA var fjärde vecka vid de värden jag fått.

    Men en sak i taget!

    Hoppas du mår bra!
  • isis bianco
    Mumwannabe79 skrev 2012-05-29 17:54:12 följande:
    Martini: Jag hoppas för din skull att ni glömde berätta för den som gjorde KUB-riskbedömningen att ni gjort IVF.. Råkade hitta denna info: "IVF påverkar halterna av beta-hCG och PAPP-A, så att den riskkvot som anges kan bli felaktigt hög. Den programvara man använder kompenserar därför för om IVF är gjord. Med andra ord är det i slutändan ingen skillnad, men det är förstås viktigt att du meddelar att du blivit gravid genom IVF. Detta gäller vid "färsk" IVF, alltså om stimulering och ägguthämtning har gjorts. Har man gjort en frysåterföring och blivit gravid är det ingen skillnad." www.linne.se/fragorsvar/
    Tack för infon men nej tyvärr så visste de om vår Ivf. Hon skrev det till och med på remissen hon skickade.
    Har inte hört nått från KK än. Ringde imorse och bad en barnmorska ringa upp, men inget ljud från dem ännu.
    Tack för länken ändå, ska in och läsa!

    Jag beklagar att både du och elwiran börjat blöda... det är verkligen tråkigt
  • isis bianco

    Elwiran, jag går fortfarande och väntar på något besked. Det är nu 8 dagar sedan jag gjorde fostervattensprov. Är i vecka 18 nu. Fick dessutom rejält med sammandragningar efter provet så i fredags var jag inne akut och en urinodling visade då att jag har fått en bakterie, GBS och äter nu antibiotika. Mycket har nu blivit mer och mitt psyke har till sist satt stopp. Min kropp slog bakut igår och jag är nu sjukskriven. 

    Fick träffa psykolog imorse och jag befinner mig just nu i en krissituation och reagerar helt därefter. Så det kommer bli deltidsjobb med början på måndag. En månads ovisshet och oro tog till sist ut sin rätt.
    Men fick lyssnat på hjärtljuden också imorse och bebis verkar opåverkad av mitt mående som tur är!

    Tack för att du frågar! Och jag hoppas innerligt att du efter sommaren kan få bli gravid! Det är verkligen ingen lätt situation att bara vänta. Det tar knäcken på vem som helst. 

  • isis bianco

    Elwiran, jag beklagar att det inte verkar ha gått vägen för er denna gång heller. Som du själv misstänker så låter det troligt att det är ett mycket tidigt missfall. Jag har hört att så många som hälften av alla graviditeter blir missfall och av alla missfall så sker mer än hälften av dem innan ens bim infallit. Kan inte svära på siffrorna där dock.

    Hoppas såklart att det bara är spökande test, och tycker du ska ta ett till på TD.
    Hur mår du annars? 

  • isis bianco

    Elwiran, vad säger kliniken? Kanske finns nån extra medicin att ta? Jag fick ta små doser av pregnyl (som ovitrelle) även efter insättning, tre tillfällen tror jag. För att boosta systemet.

  • isis bianco

    Elwiran, tycker också du ska vänta en månad, för att det lilla embryot ska få bästa förutsättningar! Och begär att få komma in imorgon på din tid ändå för att se hur slemhinna ser ut och diskuterafförebyggandeinför nästa cykel ! Suger att vänta men tänk om just detta embryo är ert barn och tillfället är fel! Ställ krav och fråga gärna om små sprutdoser av pregnyl/ovitrelle i samband med ägglossning och insättning kan vara något även för dig ! Jag fick iallafall inga spottings men det var visserligen en hel ivf-cykel (utan nedreglering dock)

  • isis bianco

    Elwiran, Pregnylspruta sätter igång produktionen av naturligt progesteron medan vaggisar tillför konstgjort progesteron. Kanske det kan vara så att du inte tål det konstgjorda? Hur är det med blödning idag? Ringt kliniken?

  • isis bianco
    culdesac skrev 2012-10-05 11:51:51 följande:
    Förresten, glömde fråga. Någon som vet vilken tid på dygnet som är bäst att mäta tempen på? Morgon, kväll eller mitt på dagen? Eller flera gånger om dagen?
    Du ska mäta din morgontemp, innan du stiger ur sängen. Och helst samma tid varje dag. När du sett en höjning av minst 0,3 grader som håller i sig eller ökar under tre dagar så har ägglossning skett dagen innan den första höjningen registrerades. Fertilityfriend.com använde jag mig av! Lärde mig supermycket om min cykel!
  • isis bianco

    Ceke, vi mår bra! Hon var trött efter förlossningen, hade långt värkarbete, och hon åt dåligt de första dagarna men nu börjar det bli bättre!

  • isis bianco

    Smiley, tack vi har inga rutiner än alls. Laura är vaken och orolig om nätterna, kommer inte till ro förrän vid 04-05. Så förmiddagarna och halva eftermiddagarna sover och vilar vi. Jag hoppas det snart ska bli bättre för man mår skit av vakennätter och gråt i längden. Har inte ens kommit ut med barnvagnen här hemma. Nattramlandet har hållt på i drygt tre veckor nu. Matningen går sådär... Sorgligt kapitel :( har inte tillräckligt med mjölk utan måste komplettera varje amningstillfälle med ersättning. Hon får ca en tredjedel av mig bara. Gråter fortfarande över detta vissa dagar. Ville verkligen helamma. Min syster kunde, varför inte jag liksom? I övrigt har jag en underbar bebis och jag ÄR faktiskt lycklig :) hur är allt själv?

  • isis bianco

    Grattis mumwannabe! Skönt att hon är här! Se till att ha brösten varma, massera lätt och låt henne amma mycket.

  • isis bianco

    Ceke, jag skulle också vilja ha 2 år emellan :) och två årskurser mellan. Innebär att jag skulle behöva bli gravid senastmars och det känns så snart

Svar på tråden I jakten efter ett plus! Vi med spottings/mellanblödningar/kontaktblödnignar. Här kan vi klaga o grubbla, ge tips o råd!