• UmmAlina

    Grönkål

    Jag arbetar i en mataffär och nu innan jul så säljer vi mycket grönkål.
    Vad gör ni med den?

    Har alltid undrat...

  • Svar på tråden Grönkål
  • Nånting

    Jag blev bruden på stekt grönkål igår till maten. Den var hackad och stekt med lite vinäger och socker, ihop med lök. Som tillbehöv till en måltid alltså.

  • Watchbitch

    Man kan koka den i skinkspad (eller buljong) efter att ha tagit bort "roten" och delat den i mindre bitar. Koka i ca 10-15 min och häll av spadet, slå på lite vispgrädde och koka ihop. Serveras med köttbullar eller revben ) passar fint till allt kött nästan) Görgött!!

  • Vintergäck
    Watchbitch skrev 2010-12-19 16:53:01 följande:
    Man kan koka den i skinkspad (eller buljong) efter att ha tagit bort "roten" och delat den i mindre bitar. Koka i ca 10-15 min och häll av spadet, slå på lite vispgrädde och koka ihop. Serveras med köttbullar eller revben ) passar fint till allt kött nästan) Görgött!!
    en del har väl lite sirap i också va?
  • Watchbitch
    Elsinore skrev 2010-12-19 18:05:42 följande:
    en del har väl lite sirap i också va?
    Japp, det kan man ha.. Tror det kallas "Halländsk långkål"?
  • titti1

    jag hacka grovt o kokar den, häller i grädde och socker eller sirap, ibland lite av varje,,,skitgott o äta till julskinkan o prinskorv o köttbullarna osv...mums

  • ulligulli

    Jag brukar först fräsa hackad grönkål med charlottenlök och rökt sidfläsk. Sen häller jag på skinkaspad och låter sen det koka en stund. Stuvar till sist med lite grädde! Mums!

    Gjorde förra helgen en sallad med hackad grönkål, hackat rött äpple och hackade valnötter. Blandade allt med en dressing på olja, vinäger, dijonsenap, salt och peppar. Den blev jättefräsch!

  • Lajsa82
    titti1 skrev 2010-12-19 18:30:21 följande:

    jag hacka grovt o kokar den, häller i grädde och socker eller sirap, ibland lite av varje,,,skitgott o äta till julskinkan o prinskorv o köttbullarna osv...mums


    det gör vi med, så jäkla gott Innan vi tillagade grönkålen så hade vi den som dekoration på nästan allt, en bit grönkål, tomat och gurka
    ღLisa och Williamღ
  • luutra

    Långkål! Riva av bladen, koka i skinkspadet, hälla bord, strimla och sedan på med grädde, smör, vitpeppar och sherry. Bästa tillbehöret till skinkan!

  • Nånting

    Och bara för att jag blev sugen på grönkål så var den slut i två affärer idag. Orkade inte leta vidare.

  • feministbrud

    Vi kokar den i buljong och grädde och försteker lite i smör. En favvis på julbordet!

  • KK1974

    jag fräser den med lök och häller på en omelettsmet, gräddar nästan klart, toppar med lite stark ost och låter den smälta på. Mumsmumsmums!

    Soppa är gott också, med ägghalvor. 

Svar på tråden Grönkål