Inlägg från: She is Me |Visa alla inlägg
  • She is Me

    BF september 2011

    givinglife skrev 2011-01-20 08:41:54 följande:
    Idag ska vi på Freja samtal, information om KUB testet, vad det innebär etc. Nästa vecka inskrivning och blodprov inför detta, sen blir det ultraljud inom 4 veckor...
    Min barnmorska räknar mig som 8+6 idag, men jag tror mig veta att hon har fel så jag stannar här. Jag hade ägglossning 15/12 o skulle då vara i v 7+2 nu... men får gå på hur hon räknar tills de sett på ultraljudet vilken vecka det är egentligen...

    Detta illamående gör mig galen, jag kan bli helt knäckt för jag vet inte var jag ska ta vägen, jag orkar inte riktigt jobba, så det mesta släpar efter här.. Tack och lov kom inte min första patient och jag fick sitta o småäta på ett äpple istället (o titta in här ).

    Tänker på er som blöder, vet att det är jobbigt, hoppas allt går bra för alla!
    funderar på det här med kub, om det nu är så att du är i 7+2 då är det ju för tidigt att ta provet inför kub, för det ska man väl ta v9+ ? 
    Google is my friend ♥
  • She is Me
    givinglife skrev 2011-01-20 10:15:02 följande:
    Jag påpekade det för bm, men hon sa att det skulle gå bra...
    Hon sa att man ska ta blodproverna v10 och sen ultraljud mellan 12 och 14, det enda hon sa var att det ser de isåfall på ultraljudet och då får vi göra ett till senare. Eftersom det inte heller för göras för sent sa hon, men jag vet inte får ju gå på vad hon säger ...
    Jag kommer påpeka det igen idag så får vi se vad de säger den här gången. Samtalet idag är inte med samma barnmorska...
    Det enda sättet att få reda på hur långt gången jag är är ju med ultraljud eller VUL (eller?), och det tyckte hon inte jag  behövde eftersom det diffar på någon vecka.
    Såg nån annan i tråden som fått göra VUL för att fastställa hur långt gånget det var, men det var inget hon nämnde och när jag tog upp oro och det så sa hon bara, att så länge allt går bra så gör vi inget sånt extra.

    Jag jobbar på en vårdcentral och bm här hade en diskussion bara dagarna efter om det här med alla ultraljud man gör (som de uttryckte sig), faktum är att man inte vet hhur det påverkar fostret, de hålls på med studier, men de måste göras under längre tid än vad som är gjort. Socialstyrelsen ger riktilinjer att det bara ska göra med medicinska skäl eftersom man inte vet riskerna med det egentligen. Alla ultraljud avger en liten liten liten strålning så de tycker att tills man vet riskerna ska man vara restriktiv. Men detär oxå väldigt olika för de olika landstingen i sverige...
    Ja då får man väl lite på vad de säger, jag har den inställningen till UL och VUL att man inte bör göra det om det inte är nödvändigt. Min bm, sa att man ibland ändå får komma tillbaka och göra nytt KUB då det är ganska klurigt att få in måttet, och att bebisen måste samarbeta
    Google is my friend ♥
  • She is Me
    sockerslav skrev 2011-01-20 10:32:36 följande:
    Min BM sa att samma sak gäller att lyssna på hjärtat. Det ska heller inte göras i tid och otid längre. Helst inte innan vecka 20. Förra graviditeten fick jag göra det i v. 14.
    precis, min BM förklarade också att i Regionskåne så har de riktlinjer att man inte ska lyssna innan v16, eftersom det kan vara svårt att hitta hjärtljudet, vilket kan leda till onödig oro. 

    JAg fick höra i v15, förra gången, men då fick vi verkligen bara in ett eller två slag.... 
    Google is my friend ♥
  • She is Me
    miqaw skrev 2011-01-20 10:43:43 följande:
    Men hur är det då med oss som gör KUB???
    det räknas som medicinska skäl.
    Google is my friend ♥
  • She is Me
    betula skrev 2011-01-20 11:10:02 följande:
    Är du säker på att det är v 9+ som gäller?  Vi fick instruktioner att ta blodprovet v 4 eller 5 (ev v 6 om vi gjorde det i början av veckan) för att resultatet skulle hinna komma till ul-avdelningen när vi skulle göra det i v 7. v 7 är jag i v 12, vilket ju gör att jag är i v 8 eller 9 om jag gör det i v4/5. Vi kan inte v 5 heller så då är frågan vad som är bäst? Hon lät verkligen tveksam till om v 6 skulle funka, så vi har ju liksom tänkt v 4 hela tiden, men nu blev jag osäker. Korkat om resultat blir felaktigt pga det liksom!
    det står så här på region skånes hemsida: Blodprovet kan lämnas efter graviditetsvecka 9 och undersökningen med ultraljud ska göras i vecka 11-14.

    så det är det jag gick efter.
    Google is my friend ♥
  • She is Me
    SannaMac skrev 2011-01-21 08:15:56 följande:
    Idag går jag in i vecka ÅTTA!!! Jippiii! 7+1 för att vara exakt Och på måndag är det dags för ultraljud... puh, det börjar bli riktigt nervöst nu när det närmar sig. Ibland tänker jag: tänk om jag inte alls är gravid!!!

    ...men så ser jag mina stenhårda, tokömma bröst, känner kvällsillamåendet varje kväll som nu börjat sprida sig till eftermiddagen också, påminns om min sjukt förstoppade mage och den förbaskade nästäppan VARJE kväll och så tröttheten då... så jag är nog rätt så gravid Men ändå, läskigt att få domen på måndag, känns fortfarande helt overkligt att det kanske/förhoppningsvis/förmodligen blir en riktig bebis i september!

    GRATTIS alla nya plussare, och ni som fått fina besked ang blodprover och annat!
    Jag med, 7+1... tiden går sakta men säkert framåt.  men du hade BF den 6e?  spännande med VUL...
    Google is my friend ♥
  • She is Me

    Är det bara jag som inte oroar mig för symtom, jag tänker att så länge jag inte blöder eller har krampaktig värk, så är allt som det ska.... nu har min illamående minskat och jag är bara glad för det.


    Google is my friend ♥
  • She is Me
    sockerslav skrev 2011-01-21 11:38:04 följande:
    Här är en till som inte oroar sig. Så länge jag inte blöder intalar jag mig att allt är ok. Jag tycker det går lite hysteri kring det här med VUL stup i kvarten, såvida man inte har missfall eller annat i bagaget.
    Ja, jag förstår att man vill se och få bekräftat, sen samtidigt så tänker jag att det inte kan vara så nyttigt för det lilla livet att utsättas för sånt, så man får ge sig till tåls. och graviditeten är ju faktiskt väldigt kort period, även om den känns lång här och nu....  så VUL och UL av medicinska skäl, annars inte.... 
    Google is my friend ♥
  • She is Me

    Wilserose03: livmodern når strax övrer kanten av blygdbenet ca v12 så det är nog inte den du känner, kanske dina uppblåsta tarmar?

  • She is Me
    Hannabus skrev 2011-01-25 12:47:05 följande:
    Hej!

    Jo jag förstår MEN jag kan väl inte plussa 27/12 o samtidigt bli gravid samma dag?
    nej det kan du såklart inte heller, det är ju ganska små marginaler de mäter på så tidigt i graviditeten, så jag skulle fortsätta att räkna från senaste mens, fram tills RUL.
    Google is my friend ♥
Svar på tråden BF september 2011