Hjälp med kött till plankstek!!
Hej!
Vi funderar på om man kan köpa en fransyska (nöt) och skiva upp den och använda de skivorna till plankstek - eller blir köttet segt och tråkigt? Vill ju att det ska vara gott!!
Hoppas på svar!
Hej!
Vi funderar på om man kan köpa en fransyska (nöt) och skiva upp den och använda de skivorna till plankstek - eller blir köttet segt och tråkigt? Vill ju att det ska vara gott!!
Hoppas på svar!
Jag skulle nog föredra fläsk- eller oxfilé till plankstek. Fransyska används ju främst till stekar/som grytbitar och kräver lång tid i ugnen för att bli bra.
Men om du tillagar köttet som en stek och skivar upp det på plankorna innan servering så blir det nog bra.
Jag är nog väldigt petig med mitt kött och skulle tycka att fransyska skulle bli alldelens för segt för en plankstek. Däremot fungerar det jättebra i en gryta eller som ugnsstek.
Jag skulle välja att ha antingen oxfilé, ryggbiff eller tjockt skuren rostbiff om man vill ha nöt annars funkar alltid fläskfilé.
Vi har testat oxfilé men föredrar faktiskt entrecote på plankan!
Det blir saftigt och gott.