• tisteln

    Hjälp med kött till plankstek!!

    Hej!
    Vi funderar på om man kan köpa en fransyska (nöt) och skiva upp den och använda de skivorna till plankstek - eller blir köttet segt och tråkigt? Vill ju att det ska vara gott!!

    Hoppas på svar!

  • Svar på tråden Hjälp med kött till plankstek!!
  • Hjärtefröjd

    Jag skulle nog föredra fläsk- eller oxfilé till plankstek. Fransyska används ju främst till stekar/som grytbitar och kräver lång tid i ugnen för att bli bra.

    Men om du tillagar köttet som en stek och skivar upp det på plankorna innan servering så blir det nog bra.

  • Lenora

    Jag är nog väldigt petig med mitt kött och skulle tycka att fransyska skulle bli alldelens för segt för en plankstek. Däremot fungerar det jättebra i en gryta eller som ugnsstek.   

  • AlexB

    Jag skulle välja att ha antingen oxfilé, ryggbiff eller tjockt skuren rostbiff om man vill ha nöt annars funkar alltid fläskfilé.

  • Cia o krabaten

    Vi har testat oxfilé men föredrar faktiskt entrecote på plankan!
    Det blir saftigt och gott. 

Svar på tråden Hjälp med kött till plankstek!!