Inlägg från: Ninakarolina |Visa alla inlägg
  • Ninakarolina

    Bebisar sommar/höst 2011 i Umeå

    Mearlin skrev 2011-09-21 05:01:27 följande:
    Det är ungefär som här då. Idag tänkte jag faktiskt ta mig på öppna förskolan beroende på lillemans humör.. 
    Jag är med på barnvagnsbio eller liknande framöver  
    Jag ska med på öppnaförskolan någon dag, men är så förkld både jag och lillan. Så vi vill inte sitta alla andras små barn :), så vi väntar med de.
    Toppen får dra ihop ett gäng och se film och fika :) 
  • Ninakarolina
    Höstflickan83 skrev 2011-09-21 17:29:56 följande:
    Ger ingen ersättning, helammar honom. 
    Mearlin skrev 2011-09-19 09:16:26 följande:
    Ninakarolina: Det var ett riktigt spännande klipp du tipsade om! Visa läten är tydliga och används mer än andra, men det är riktigt skönt att ha det i bakfickan :)

    Jag undrar med alla er här inne, vad gör ni för att aktivera er på dagarna? Främst tänker jag på aktiviteter utanför hemmet. Vi börjar bli lite less på att vara hemma själv (eller mest mamma) och skulle vilja hitta på någoy. Tips mottages tacksamt!  
    Jag hittar inte heller på så mycket mer än att gå ut på promenad, men jag känner mig också lite begränsad iom att han skriker så himla mycket.Jag har funderat på det där men min BVC-sköterska vill testa allt annat först för hon tycker att det är ett sånt stort projekt för oss. Jag har slutat dricka mjölk och äta youghurt och ha grädde i mat. Men jag får ju i mig mjölkprotein, vasslepulver och sådana saker... Men snart funderar jag på att testa vara stenhård... även om det är jobbigt. Det är så synd om honom som skriker hela tiden, och jag blir ju knäpp.
    Ninakarolina skrev 2011-09-19 13:01:12 följande:
    Visste funkar de :).
    Jag gör inte så mycket om dagarna mer än matar rapar och myser, har inte vågat gått ut nu då elaka getingar jagar oss helatiden :( bor på Tomtebo längster ner nästan. flyttade hit 2 veckor innan jag bf. mysigt att bara gå promenader runt området och se alla fina villor och drömma sig bort :). jag är sugen på bebis bio sen, men de skulle vara kul om nån ville följa med :).

    har skaffat en lavemangspip nu på apoteket och gör man in den i bebisens rumpa får hon prutta , vil.let är jätte bra så de rekommenderar jag med :). 
    Jag skulle också gärna gå på bio sedan! Hoppas bara han ska skrika mindre så man inte förstör hela filmen.. :PBlev det öppna förskolan? Hur var det? Vilken gick du på? Jag har inte vågat mig på att testa det där ännu..
    Mearlin skrev 2011-09-21 08:54:46 följande:
    Det låter toppen det :) 
    Är det någon som tänkt gå på babysim framöver? 
    Jag har funderat på babysim men inte kollat upp något. Vet du när sånt börjar?

     
    min tjej mår bra av miniform  före varje ,måltid och semperdroppar. nått du provat?
  • Ninakarolina

    sen så går ag omkring med henne efter hon ätit så hon får rapa... förr sat jag ner i soffan och klappa henne i rumpan men då kom aldrig rapen, och nu är hon skitnöjd efter alla rapar så förstår nu att de var de, tack vare filmerna :)

  • Ninakarolina
    Höstflickan83 skrev 2011-09-22 22:34:27 följande:
    Jag följer gärna med längre fram i alla fall!

    Vi tillhör Tegs BVC, men bor väst på stan, men det är ju där som jag kommer gå på öppna förskolan. Har dock valt att inte testa ännu då han är så skrikig, men annars följer jag gärna med er någon gång längre fram!

    Jag har inte funderat färdigt på det där med babysim, men det känns som det kanske är en bra ide, men nog vill jag att han ska vara lite större, så till våren är kanske en bra ide. Och sen går det ju ändå inte om de redan startat nu. Min son är ju tre månader, men är ju också två månader tidig, så utvecklingsmässigt är han ju bara en månad, och det är väl det man måste gå på om man ska anmäla sig till en sådan kurs kan jag tänka.
    ankan09 skrev 2011-09-22 15:37:57 följande:
    Ang. kolik o mjölk gäller det nolltolerans, annars hinner inte tarmen hämta sig.
    Det blev enorm skillnad på henne. Hade jag vetat det hade jag gjort det tidigare. Utan tvekan. Nu m barn 2 utan kolik inser jag hur hemskt hon hade det =( 
     Hur lång tid tog det innan du märkte skillnad? Hörde någon som sa att man måste vänta två veckor?
    Slutade du amma helt då för att slippa tjorvet med mjölkfri kost när du insåg att det var det som var problemet?Tack för tipsen, men jag har provat båda och det gav ingen skillnad. Har dock funderat på att testa minifom igen fast i betydligt högre dos än de 10 dropparna.
    Jag ger henne 10 droppar, men får hon ont i magen brukar jag ge henne då 10 droppar med och sen gå om kring med henne, de ändå som hjälper på min tjej :). nått som är super de är att ha bebisen liggandes i famnet fast med huvudet högre upp o armväcken so man håller och rumpan längre ner och sitta och hoppa i sängen på sängs kanten, haha min tjej somnar alltid efter 4 min kanske när hon har panikskriket. måste nog vara skönt. både för henne och mig för de är tungt att gå om kring i lägenheten hoppandes fram, man blir helt slut så de är ett bra tips, sen kommer de ofta rapar om jag har henne först  mot min mage med huvudet mot min bröstkorg och hoppar :)
  • Ninakarolina

    Jag bytte till ersättning, hon skrek bara av min mjölk. Så försöker bli av med min mjölk nu. De är mjölk i fan nästan allt så jag ger ser sättning. Sen kunde hon inte ta bröstet så fick pumpa och ge på flaska. Fick inte många timmar sömn så de blev lättast så. först ge henne mat på natten, sen få henne att somna sen pumpa ur... och försöka somna själv igen, sen sova typ 1 timma sen upp igen. Så båda hon och jag mår bättre nu när båda är utvilade och glada :) man ska nog inte kämpa sig blodig med ammning och bröst mjölk om de inte funkar. gav min bröst mjölk 1 månad iallafall. Hade hon tagit bröstet hade jag kunnat offra mjölkprodukter kanske.. men nu blir de så jobbigt ändå så.
     

  • Ninakarolina

    Jag ger NAN, av Spemper skrek hon som en riktig kolikunge en helg kväll och hade jätte ont i magen. Men Nan ska vara mildare, och den är hon jätte nöjd på. Ger henne ett mål om dagen av min brsötmjöl, då jag ändå måste pumpa ur ibalnd. Och hon blir lite hårdare i magen av ersättning så de hjälper hennes mage att bli lite mjukare av min mjölk ett mål om dagen. sen har vi lavemangspipen och den är guld värd när hon inte får ut pruttar eller bajas... stoppar in den så kommer pruttarna.... och som följd på fisar kommer de bajs :). toppen de rekommenderar jag start att införskaffa till alla :).

  • Ninakarolina
    ankan09 skrev 2011-09-27 14:01:04 följande:
    ok, men nan är ju inte mjölkfri. Vill du prova mjölkfritt så köp sojabaserad ersättn på apoteket och prova, då blir nog magen bätre. De där symtomen känner jag igen från när dottern hade mjölkallergin...vi fick också hjälpa rumpan igång =(
    men hon har inte ont av NAN :), känns dumt att göra henne känslig mot mjölk om de ändå funkar med NAN, men hade inte de funkat hade jag kört på soja baserat :).
     
  • Ninakarolina

    jag har en sån härlig liten tjej här hemma nu, skrattar och är riktigt med i de man gör och svarar när man pratar till henne m.m :) sover sjukt mycket och äter och bajsar bra nu så hon är nöjd hela tiden och de gör mig så glad :D.

  • Ninakarolina
    Mearlin skrev 2011-09-29 15:08:16 följande:
    Så roligt att höra! Skönt att det blivit bättre :)
    Själv har jag en kille som har svårt att sova själv nu och svårt att sova överhuvudtaget. Så fort jag lägger ner honom vaknar han.. Men allt går väl i perioder hoppas jag, är bara att hänga på!
    Min tjej är med så ibalnd. Men har kommit på att hon somnar när tv är på men lägger jag henne i sovrummet där de är tyst så vaknar hon 5 min efter jag lagt ner henne. så prova ha radio på eller liknande :) skadar inte att prova. För när vi var hos sambons pappa igår så la jag henne i deras sovrum... och då vaknade hon på engång helatiden. Men sen när sambons bror satt i samma rum som penny och kollade på film så sov hon hela tiden :)
Svar på tråden Bebisar sommar/höst 2011 i Umeå