• M1982

    Jag är adopterad och vill berätta för er om de problem jag själv haft.

    Jag är själv adopterad från Asien och känner inte alls igen det du beskriver. Jag har också ett tre vänner som är adopterade och inga av dessa har några sådana tankar som du skriver om. Själv känner jag mig lyckligt lottad över att jag fick komma hit. Mitt liv hade inte sett ut så som det gör idag om jag inte hade blivit adopterad. Jag har aldrig lidit av att jag ser annorlunda ut. Det jag vill komma med inlägget är att jag självklart är medveten om att många adopterade känner som du men att det är långt ifrån alla. Sedan tycker jag givetvis att det är jättetråkigt att alla inte känner som jag.

  • M1982
    Saturos skrev 2010-12-31 15:46:16 följande:
    För mig räcker det inte med att vara ''accepterad'', hur orkar ni med tanken att leva i Sverige där ni kommer ses som utlänningar i hela livet? Har du aldrig kallats sneöga, risätare eller guling? Har ingen sagt till dig att du borde resa hem till ditt eget land? Har du inte tröttnat på att folk pratar engelska med dig för att de tror att du är någon turist?

    Jag är inte ett dugg glad över att bo i ett land som någon jävla exotisk främling man kan garva och förlöjliga, ''haha, kolla på den sneögda kinesjäveln, åk tillbaka till Kina med dig''...

    Utseendet är det viktiga, ni måste vara starka som inte bryr er om att vi konstant får skit för allt möjligt.
    Helt allvarligt talat nej, det är ingen som sagt åt mig att resa hem till mitt eget land och ALDRIG någon som försökt prata engelska med mig. När jag var i Thailand var det exempelvis aldrig någon som försökte prata koreanska med mig eftersom jag var där med min familj och då var det uppenbart för alla att jag inte kunde koreanska. Även om så skulle vara fallet så skulle jag aldrig ta illa upp! Det är väl inget konstigt om någon skulle anta att man kommer från Asien när man är i ett annat land när man ser så ut, jag menar jag har ju ett asiatiskt utseende. Det är väl helt naturligt?
Svar på tråden Jag är adopterad och vill berätta för er om de problem jag själv haft.