• Thi 08
    Äldre 31 Dec 20:16
    198427 visningar
    391 svar
    391
    198427

    Jag är adopterad och vill berätta för er om de problem jag själv haft.

    Internationell adoption ÄR en sista utväg. Bara en liten inflikning till din trådstart. Skulle barnen kunna adopteras bort INOM landet, skulle man i första hand göra detta.

    Jag kan mkt väl förstå dina känslor kring din adoption och jag är jätterädd för att min dotter ska komma att känna som du gör. Hoppas verkligen att hon kommer att bli en lycklig människa. Det är precis som du skriver viktigt att veta vart man kommer ifrån, och vet man inte det, så kan det vara svårt att leva sitt liv lycklig.

    detta med att vi adoptivföräldrar är rädda för att inte bli tagna som "riktiga" föräldrar tycker jag på sätt och vis är skitsnack. Jag skiter fullkomligt i hur andra ser oss NU. Däremot kan det bli tuffare ju äldre min dotter blir att HÖRA från ex andra barn att jag inte är hennes riktiga mamma. Men när det gäller vad andra föräldrar tycker om mig & min dotters relation, så ger jag faktiskt blanka f*n i det, och det är en fullkomligt befirande känsla.

  • Thi 08
    Äldre 31 Dec 20:28
    #51

    Jag väljer att säga att min dotter blev överlämnad, snarare än bortlämnad. Jag kan ibland tro att små ord kan ha stor betydelse. Får man hör att man blivit BORTlämnad under uppväxten, sätter det självklart ett visst spår. Säger jag att min dotter blev ÖVERlämnad till barnhemmet så kan det göra skillnad. Bara jagvet historien bakom hur min dotter hittades, och jag kommer VERKLIGEN förklara för min dotter att så som hennes biologiska släkt gjorde gör man av KÄRLEK! De ville att hon skulle få ett bra hem! Det är en rätt otrolig historia, men den är bara min dotters! det är så fint mitt i all misär att göra som de gjorde. Och dessutom måste du förstå att är man ex outbildad och fattig kanske man är rädd att bli arresterad eller liknande om man ger sig tillkänna. De kanske inte vet det vi vet! Det handlar i många fall om människor på landsbygden som kanske inte ens kan läsa eller skriva. Försök tänka ur ett större perspektiv.

  • Thi 08
    Äldre 1 Jan 00:36
    #99

    Jag kan på visst sätt förstå adopterade vuxna som känner att det dom säger och känner inte lyssnas till. Där tror jag vi som adopterar IDAG kan dra nytta av att lyssna på dessa vuxna adopterade som inte mår bra, för att i slutändan kunna hjälpa våra adopterade barn när deras frågor kommer...

    Jag tror egentligen TS vill att någon ska lyssna och försöka förstå. Och inte debattera tillbaka? 

    Internationella adoptioner förekommer & många adopterade mår bra. Jag tror i framtiden att ett större antal adopterade kommer må bra, dels för att samhället är mer öppet. 

     

  • Thi 08
    Äldre 2 Jan 21:11
    en glad skrev 2011-01-02 18:38:44 följande:
    Adopterade har väl ingen anledning att vara tacksamma (de - och vi alla -  måste nog faktiskt acceptera att adopterades tillvaro bygger på en stor förlust; av det biologiska ursprunget) - tacksamma är adoptivföräldrarnas uppgift att vara, de som fick ett efterlängtat barn att "förvalta" på bästa sätt ... deras sorg kan däremot bestå i att "det bästa", som i ts fall, uppenbarligen inte visad sig räcka .. 
    Håller med om att det iaf är min största rädsla........att inte räcka till, att mitt bästa inte är bra nog.
  • Thi 08
    Äldre 2 Jan 21:57
    Namaste72 skrev 2011-01-02 21:44:54 följande:
    Fast då har du ändå gjort ditt bästa, vad mer kan man begära av en människa? Egentligen?
    Mår ens barn dåligt, tänker man kanske inte så. Tror jag. Alla vill vi ju att barnen ska må bra. Och om de inte, så skyller man på sig själv. Men visst, i ett visst läge kanske man slutar skylla allt på den egna insatsen. Hoppas dock att alla våra barn kommer må bra
  • Thi 08
    Äldre 2 Jan 22:29
    solskina skrev 2011-01-02 22:22:12 följande:
    Så gjorde min mans mamma, och grät och sa vad har jag gjort för fel. Det var den dagen som min man fick sin diagnos att han aldrig kommer att kunna fungera utan medicinering för den ångest han fick under sin uppväxt.

    Han var 18år jag var 14år och vi var hos psykologen med hans mamma och pappa.  Jag var stöd åt min pojkvän.
    Där tappade vi som unga vårat förtroende för henne. Hon satt helt öppet framför oss och grät om att det var synd om henne som hade gjort något fel. Att min man mådde skit det har dom aldrig accepterat inte nu heller.
    Det var ca 25år sedan.

    Så ni i tråden om ni någonsin hamnar i den situationen och det gör vi väl alla som är föräldrar så visa det inte för barnet. Ja man gör fel ibland, men inte framför barnen.
    Och när det gäller just den här historien så är det inte någon enskilts fel.
    Men sakta i backarna

    Vem har sagt att jag skulle tycka synd om MIG? Jag skulle tycka synd om min dotter som har ett tomrum jag kanske aldrig skulle kunna fylla.

    Om din mans föräldrar inte kan acceptera att det är synd om honom är det ju något allvarligt fel på människorna. Jag trodde inte ens man kunde få mitt inlägg till att jag skulle sitta och tycka synd om mig själv. Jag skulle smärta för min dotter och dessutom är det mng föräldrars största rädsla att inte kunna räcka till. Även gällande biobarn. Så om du vill beskriva din mans situation, blanda vändligen inte in mig i det.
  • Thi 08
    Äldre 4 Jan 20:36
    solskina skrev 2011-01-02 22:40:29 följande:
    Jag menar självklart inte enbart dig. Skäms
     Jag ville få fram att alla föräldrar ser nog på att man inte är helt tillräklig, men det är ju inte framför barnen man ska agera ut det.
    Jag att just dom inte accepterar är ju deras stora problem. Han blev inte som dom ville. Han tordes aldrig göra tonårsutror eftersom han var tvungen att var tacksam för att han fick bo hos dom. Han har levt med tacksamhetsskulden nu i 42år. Och den bränner.

    Självklart finns det massor av solskenshistorier men inte här.
    Vadå inte enbart mig? Varför blev jag involverad i din mans liv?

    Jag har inte någonstans skrivit om tacksamhet. Jag skrev att jag är rädd att inte vara tillräcklig i alla livets skeden. Som jag skrev tidigare, är det hans sdoptvföräldrar som gjort fel. det su skriver om mitt inlägg är bara antaganden. Ingenstans har jag skrivit det du antar. Sedan tycker jag du skriver om två skilda saker: Först skriver du att hans adoptivföräldrar blev ledsna för att de inte varit tillräckliga, sedan skriver du att han inte blev som de ville. För mig är det helt olika saker. Då är de alltså ledsna över att de inte är söpta i den mall de önskade. Då handlar det om något slags sjukt kontrollbehov? Han hade förmodligen inte heller deras stöd att leta upp biologiska föräldrarna? Min dotter skule ha hundraprocentigt stöd att leta efter sina rötter. Och jag skulle med glädje följa henne till Vietnam om hon ville ha med mig. Jag tror jag är väldigt olik dina mans adoptivmamma och därför blev jag upprörd.
  • Thi 08
    Äldre 4 Jan 20:38

    han inte är stöpt i den mall de önskade. ....

  • Thi 08
    Äldre 9 Jan 13:20

    Jag bara MÅSTE få skriva en sak om mobbing.

    Det finns ingen som vet varför vissa blir mobbade och andra inte. Vilka som blir mobbare och varför.

    Min egen slutsats är att tyvärr känner vissa barn av andras känslighet väldigt bra. de ger sig helt nekelt på antingen de väldigt känsliga eller de som visar sig ha bra självkänsla (och därmed är ett hot mot deras "auktoritet"...........se på ondskan tex). Jag själv är en sådan som blivit hackad på för att jag är FÖR självsäker, och det har inte ens rört mig att jag blivit hackad på............jag var en i "gänget" trots att jag även var den som fick mkt hårda ord................troligen för att vissa ville skoja och kände att jag klarade av detta, och jag brydde mig som sagt inte. Det är iof ingen klassisk mobbing, mina "kompisar" ville inte på ngt sätt bryta ner mig. Det är väl kanske där jag även kände skillnaden. Såhär som vuxen ser jag att jag fick en väldigt bra självkänsla hemifrån, och den har hjälpt mig hela livet.

    Ibland är det jättevackra människor som blir mobbade pga av de har dendär känsligheten.

    Min tanke kring mobbing är kanske inte så traditionell. Blir min dotter mobbad. Inte fan är det hon som ska byta skola eller liknande. Jag kommer helt klart sätta stopp för den unge som ger sig på mitt barn & även lära henne hur man försvarar sig. Jag kommer inte ens försöka "prata" med det barnet. Det är ofta "synd" om mobbare i vårt samhälle. Jag tycker man ska ge sina barn konsekvenser om de mobbar andra barn. Kommer dessa barn ex från en trasig familj och mår dåligt, inte ska det barnet få MITT barn att må dåligt för det, för att barnets föräldrar inte tar sitt ansvar. Vad väljer man som förälder?

  • Thi 08
    Äldre 9 Jan 14:22
    auo skrev 2011-01-09 13:35:47 följande:
    jag har inte läst nu hela tråden men personligt är jag emot att adoptera från asian africa eller nån annan landet .tycker att eftersom vi bor i europa är det bättre att adoptera rund om oss . man måste tänka på barnet med . den kommer från annat land annan kultur vilket är inte alls lik till oss . visst tänker vi att när vi adopterar från dom främmande kultur och länder att vi hjälper barnen men många fall är det inte alls ju så . först är det att barnen märker att varför ser mina föräldrar annarlunda  ut ? sen att varför mina bio mamma ville inte ha mig . och hela uppväxt kommer oftast påverka . såklart finns ju sånna familjer med att det finns inget skilnad . men jag tänker att dom vem inte har kunnat får eget barn och sen häntar från dom länder då går ju hela ilska och allt annat eländet över på barnen med ju . vissligen är det ju mycket billigare att adoptera från dessa länder . men jag tycker att man ska tänka på barnen med . dom kommer inte förstå vad som på går först och sen när dom har fått vetta att dom är adopterade  då när dom söker sina rötter känner dom så främmande i sin eget påbörjan . jag ser på min styvsysters familj . visst hennes unge är inte adopterad men ungens pappa kommer från afrika och är inte med på bilden . det var länge när han hade identitets kris eftersom han fattade inte varför alla var vita och han svart . han har inte set sin pappas kultur eller pappas sida av släkt . och då ser man hur svårt är det ju . viss vi försöker ju förklara men ibland ingår till barnens hjärna bara en dela av detta . och då kommer dom problem som att varför är inte jag samma som alla andra . varför tittar alla mig konstigt ? vad är det vad pågår ? varför är jag ens här ? .. 

    p.s ja visst tycker att adoption är bra men man ska se oxå att ta första möjligheten att försöka hjälpa från sin eget land eller grannländers barn .

      jag har inget emot att folk adopterar från asian eller nån annan land . men det skulle inte jag personligen göra . jag har sett hur svårt är det i längden . jag vet att först i början är det allt så fint och vackert men sen då ???  
    Jösses. Jag finner inga ord. Läs på lite om adoptioner är mitt tips. Du vet alltså hur adoptionskostnaderna ser ut gällande olika länder? Vad kostar det att adoptera från Vietnam? Nyfiken på vad du "vet".
  • Thi 08
    Äldre 9 Jan 17:11

    Jag förstår inte vad "priset" har med allt att göra. Så din teori är att om det är billigare att adoptera från Vietnam än Polen, så gör man det pga pengarna? Men då ser du ju även på ex din första länk att det är dyrare att adoptera från Vietnam än ex Polen. Jag förstår inte ditt inlägg.....

    Det är även så att barn med en ex svart pappa och vit mamma, eller vice versa kan ha helt andra funderingar på detta med tillhörighet än adopterade barn. Jag tycker det var en dålig jämförelse.

  • Thi 08
    Äldre 13 May 13:57

    Jag som har en man som ser väldigt "ickesvensk" ut VET att TS´s resonemang stämde rätt bra ..................för 30 år sedan. Idag lever en hel del sådant resonemang kvar i smyg. Mng svenskar är smygrasister och mng invandrare är smyrasister mot varandra. MEN där jag bor ser jag ett annat utseende som en styrka, som något att vara stolt över. Det finns fördomar mot allt och alla. Ska man gå och hänga läpp över det kommer man bara förgöra sig själv.

Svar på tråden Jag är adopterad och vill berätta för er om de problem jag själv haft.