Inlägg från: MadHatter |Visa alla inlägg
  • MadHatter

    Jag är adopterad och vill berätta för er om de problem jag själv haft.

    Hej!
    Vill bara säga att jag känner oerhört med och för dig. Jag har själv inga erfarenheter av adoption och tänker inte gå in på det. Men jag har erfarnehet av mobbning och att känna att jag inte passar in pga av mitt utseende. Så mycket av det du skriver om det känner jag igen.
    Jag blev också utsatt för trakasserier under min uppväxt som mycket liknar det du beskriver.  Jag har tex råkat ut för rasister som tex ansett att jag skulle dö pga av mitt utseende. Jag har inte ett utländskt utseende men är rödhårig och dessa rasister ansåg att alla "mörka" skulle resa tillbaka till sina hemländer och vi rödhåriga skulle inte finnas alls utan förintas.
    Jag vill inte jämföra våra erfarenheter i övrigt, då jag förstår att det är helt olika saker. Vill bara säga att detta att växa upp och lära sig att man är sämre än alla andra och inte passar in är svårt att hantera och påverkar naturligtvis hela ens identitet. Jag själv identifierade mig tex länge med "mobbarnas" syn på mig och hur jag var. När jag slutade skolan och träffade snälla människor hade jag svårt att hantera det eftersom jag förväntade mig att folk skulle se ned på mig och tycka att jag var sämre än dem.
    Så det jag vill säga med detta inlägg är att jag inte tror att lösningen ligger i att flytta till Korea och se likadan ut som andra. Jag själv försökte lösa mitt problem med att färga håret, men det hjälpte inte alls. Det som hjälpte var att långsiktigt arbeta med min egen syn på mig och lära mig att identifiera mig utifrån mig själv och inte från andras syn på mig. Och att träffa människor som inte behandlade mig illa och lära mig att tro på att folk kan vara snälla.
    Sedan har jag också lärt mig att mina problem inte satt i mitt röda hår utan i vissa människors beteende. Jag känner många rödhåriga som sällan blivit utsatta frör trakasserier pga av sitt hår precis som det finns många med "utländskt utseende" som inte blivit utsatta för trakasserier pga det.

Svar på tråden Jag är adopterad och vill berätta för er om de problem jag själv haft.