Anonym skrev 2011-01-02 15:47:15 följande:
Jag har återkommande gallstensanfall. Har läst mig till att man inte får äta fet mat, stekt mat, sallad, grönsaker å frukter.
Frågan är. VAD ska jag äta då? Kan ju inte leva på kok korv å makaroner å potatis direkt.....
Har du haft anfall, hur gjorde du för att bli bättre?
Blev de bättre efter operation? Hur länge va du sjukskriven?
Det känns så orättvist på nå vis att jag ska behöva se över min kost när jag inte ens är i närheten till överviktig eller gammal..
jag är 22 år 55 kg 163 lång.
Man kan inte veta hur du reagerar med gallblåsa bort opererad.
Jag känner tre i min direkta närhet, jag och en till har inga problem och äta allt.
Den tredje får reaktioner på en del mat, men inte så bra koll på vilken.
Dock nu efter ~15år, så känner jag att det är nått som antagligen stoppar upp flödet.
Då jag får tillbaka en del av de problem jag hade, som luktkänslighet, illamående på morgonen, nummer två massor av ggr per dag(ibland) och vissa råvaror skapar en fontän där bak efter en rätt kort stund.
Som tex glass, som är enkelt att undvika.
Sen kan jag känna det släpper, och då återgår mage och glassätandet till det normala igen, och även det andra till större delen.
Ingen aning hur man ska göra med detta, så får kontakta någon specialist längre fram och se om de kan rensa gallgångar.
Men det är en undersökning behandling jag vet jag har extremt svårt för, men läst på många ställen att misstänker man att man får göra en behandling, så söver man.
Annars går jag nog knappt dit om mitt liv står på spel, då pallar inte ta ned nått via strup.