Inlägg från: Manchester |Visa alla inlägg
  • Manchester

    Mannen arbetslös

    en glad skrev 2011-01-04 00:12:37 följande:
    Ja, det kan "duga", men jag skulle nog vilja säga att det är en fördel om hans arbetssituation beskrivs på ett positivt sätt redan i medgivandeutredningen ...
    Kan din man hoppa på någon form av studier medan han letar nytt jobb? Det går i så fall att beskriva som att han valt att göra det för att sedan få ett bättre jobb. När han sedan hittar ett jobb är det i vilket fall som helst en så stor förändring att utredningen behöver kompletteras med uppgifter om det och därmed får ni ett tillägg som ni använder vid ansökan. Annars är det nog tyvärr så att det kan bli svårt att hitta ett land som tar emot en ansökan.

    Funkar det inte med studier så tycker jag att ni ska påbörja utredningen ändå. Den brukar ta lite tid och det är ju möjligt att han hittar ett nytt jobb under tiden. Visar det sig svårt kan ni be att få ha utredningen vilande ett tag. Ni har då ändå kommit en bit på väg och kan ganska snabbt få den färdig så fort han får ett jobb.

    Kolla för säkerhets skull också med den adoptionsorganisation ni är medlemmar i. Jag tror att det har funnits länder som accepterat svensk a-kassa som försörjning, inte många och kanske inte något som är aktuellt nu, men ni kan ju ha tur!
  • Manchester
    Bluetingle skrev 2011-01-04 08:50:07 följande:
    Tack för era svar! Vi kommer nog att påbörja hemutredningen och om nöden kräver "dra" lite på den i förhoppning om att det löser sig under tiden. Vi hoppas ju att det ordnar sig.  Ska även prata med adoptionsorganisationerna. Får man studera när man har a-kassa?  Förr har det ju inte varit möjligt, men det kanske har ändrats nu? 
    I normalfallet får du inte studera med a-kassa. Vet inte hur det är om han studerar på deltid. Har han möjlighet att ta ut CSN?
  • Manchester
    TinaM skrev 2011-01-04 10:59:14 följande:
    Vi fick rådet att avvakta med hemutredningen till maken hade fast jobb (han pluggade vid den tidpunkten), pga att de flesta givarländerna som sagt var ser mannen som huvudförsörjaren.
    Lycka till!
    Huruvida man påbörjar utredningen spelar ingen roll. Då är det viktigare hur det ser ut när man avslutar den. Sedan beror det nog lite på land. I många länder är det inget problem om det framgår att mannen studerade när utredningen gjordes, men att han sedan har fått jobb innan ansökan görs.
Svar på tråden Mannen arbetslös