Inlägg från: listo |Visa alla inlägg
  • listo

    http://intranet.skatteverket.se/intern/15706.html

    Vissla skrev 2011-01-04 14:18:37 följande:
    Har jag sagt att det är oacceptabelt med främlingar i min blogg?
    Jag undrar varför man hänger där när jag inte skriver nåt vettigt som kan vara av intresse för någon annan än mig själv
    För att någon annan TYCKER att det (av någon anledning) är av intresse, det är väl inte konstigare än så?
    Nämen det ÄR så. Jag hörde det av en som hade hört det på FL...
  • listo
    Vissla skrev 2011-01-04 19:25:31 följande:
    Jag tycker faktiskt det
    Okej... då finns det bara ett råd att ge dig. Om du inte känner att det är 100% okej att vem som helst i hela världen kan gå in i din blogg och läsa den, och om du inte kan acceptera att vem som helst i hela världen KAN tycka att det du skriver är intressant, då bör du inte ha en öppen blogg.

    Simple as that. Detta verkar onekligen vara ett bekymmer för dig, då är det väl allra enklast att göra något åt saken istället för att nojja över eventuellt "spionage"?
    Nämen det ÄR så. Jag hörde det av en som hade hört det på FL...
  • listo
    Vissla skrev 2011-01-04 19:25:31 följande:
    Japp gå in o läs om du hittar adressen
    Det verkar för övrigt (såvitt jag kan se i den) inte finnas något särskilt att spionera på i bloggen, så jag tror du kan vara helt lugn på den fronten.
    Nämen det ÄR så. Jag hörde det av en som hade hört det på FL...
  • listo

    Det tog mig ungefär tio minuter att hitta din blogg utifrån information du själv lämnat ut här på FL, och jag vet inte ens vem du är.
    Jag är dessutom naturligtvis ingen "hacker", det behöver man inte vara för att hitta en öppen blogg. Testa t.ex att googla på ditt eller dina barns namn...det kan hända att du blir förvånad.

    Tycker du fortfarande det verkar helt osannolikt att någon som vet vem du är, vad du heter och kanske något av dina barns namn, på omvägar har hört av någon gemensam bekant att du har en blogg, blivit nyfiken och sedan hittat den genom t.ex. Google?

    Som sagt, jag hittade den på tio minuter utan att veta NÅGOT på förhand... hade jag ägnat ytterligare några minuter åt att söka så hade jag förmodligen hittat din adress och ditt telefonnummer också.

    Man måste fundera på vad man lämnar ut om sig själv på nätet och huruvida man är beredd att ta eventuella konsekvenser av det, om det så bara är konsekvenser i form av att okända människor råkar hitta ens blogg.

  • listo

    Du inser att om jag ger information här i tråden så kan även andra hitta bloggen? Är det okej för dig?


    Nämen det ÄR så. Jag hörde det av en som hade hört det på FL...
  • listo

    Jag började med att söka på din yngsta dotters namn, som jag hittade här på FL typ direkt... det tog inte mer än någon minut att få träff på en annan blogg (din systers) där din presentationsbild finns med, i ett inlägg med dotterns namn.
    Via det inlägget kunde jag plocka upp ett namn som verkade vara barnets pappas namn, och via ytterligare sökning på flera av de namn jag hittat hittills kom jag till en dödsruna där ditt namn blev klarlagt.

    Ytterligare lite sökning på ditt namn i kombination med dotterns, ledde snabbt till din blogg där du visserligen inte har presentationsbilden som header, men en bild i samma stil och framförallt med exakt samma bakgrundstapet som på din presentationsbild. Klart och färdigt.


    Nämen det ÄR så. Jag hörde det av en som hade hört det på FL...
Svar på tråden http://intranet.skatteverket.se/intern/15706.html