• Lillmo­nstret
    Äldre 4 Jan 15:22
    27962 visningar
    16 svar
    16
    27962

    Kan man se tidigt på ett barn/bebis om de har ADHD eller liknande?

    Kan man se redan vid 7 månader om barnet har någon form av neuropsykiatrisk funktionsnedsättning?Min son suger ur all energi ur mig, har varit så sedan födseln. Han sover dåligt, kan inte slappna av eller komma till ro själv, kan leka ytterst korta stunder själv, är mycket intensiv för att sedan bli övertrött och grining.

    Är mitt första barn och det kanske ska vara såhär??? Min man blir arg på mig när jag vill diskutera detta och tycker inte vi ska prata med BVC då han menar att vår son beter sig helt normalt. Vår kille kanske bara är väldigt aktiv och vem vet det kanske lugnar ner sig framöver? Men jag kan ändå inte förtränga magkänslan som infann sig redan på BB...

  • Svar på tråden Kan man se tidigt på ett barn/bebis om de har ADHD eller liknande?
  • Lillmo­nstret
    Äldre 4 Jan 18:01
    #2

    Tack för ditt svar solskina.  Nä som du säger så spelar det ingen roll i detta skede utan det får tiden visa om det finns någon problematik. Ville nog mest ventilera av mig lite funderingar, får inte ens nämna detta för maken min så jag behövde nog få utlopp för lite känslor.

    Försöker söva innan han blir övertrött, men han är trött mest hela tiden känns det som. Exempelvis blir han blir trött efter 30 minuters vakentid när sovpasset varit på 1,5 timme innan.

    Omega 3 ska jag kolla upp, tack för tips!

  • Lillmo­nstret
    Äldre 5 Jan 12:32
    #9

    Tack alla gulliga ni för svar!

    Ska sluta fundera på detta nu och leva i stunden med min lilla gosplutt. Säkert är det så att min kille bara är en liten busig aktiv krabat som är så nyfiken på världen helt enkelt. Hade han suttit helt passiv hade jag varit orolig för det, ska sluta överananlysera allt nu och umgås med min son istället.

    Det är när jag pratat med andra mammor med barn i samma ålder som jag märker skillnad, kanske det är så att de mammorna förskönar hur deras barn beter sig dvs att vid 7 månader kan de leka långa stunder själva, sover inte så mycket, lättsöva och äter som små klockor....

Svar på tråden Kan man se tidigt på ett barn/bebis om de har ADHD eller liknande?