• Äldre 4 Jan 15:42
    27968 visningar
    16 svar
    16
    27968

    Kan man se tidigt på ett barn/bebis om de har ADHD eller liknande?

    Svårt att se på dessa små barn. Och vad spelar det för roll i så här tidigt skede. Det finns ju inte mycket att göra eller så med dom här små.

    Men tittar man tillbaka på våra npbarn så är dom oftast överaktiva eller som min son väldigt lugn.  Så låt tiden utvisa hur det blir. Alla barn mår bara av rutiner, så följ rutiner så är det inte så svårt att få en diagnos senare för det är det första dom säger sätt rutiner var konsikvent, välj dina strider. Beröm rätt beteende och nonchalera fel.
    Ligg steget före, sövhonom innan han blir övertrött, ge honom mellan mål så att han inte har socker toppar.

    Man kan ge omega3 och se om det fungerar. Vet inte om din son är för liten dok.

  • Äldre 4 Jan 18:37
    #3

    Min son var aldrig aktiv, utan han åt mest och sov, ganska länge men vi såg honom som ett lugnt snällt barn, när han var så liten. Det var när han kom upp i ålderna då han skulle tala som vi började undra.

    Först kollades hörseln upp. tre år när hanf ick sin första diagnos , språkförsening, och han låg efter i utvecklingen i ett och ett halft år. 

  • Äldre 4 Jan 19:55
    #5
    Friidaolsson skrev 2011-01-04 19:53:10 följande:
    Hej! ADHD och diagnoser i sig är ett väldigt hett ämne för mig, är sjukt intresserad och läser alltid på om sakerna och gör mig delaktig i forskningar.

    Har själv en ADHD diagnos som sattes när jag var 5år.

    ADHD och andra diagnoser av samma slag (ADD osv) har fått hemskt mycket uppmärksamhet senaste åren. Man delar ut dessa diagnoser på olika bup kliniker osv som att det inte vore nånting, medicinerna för diagnoserna har även blivit vanliga i samhället och börjat säljas som drog.

    Han låter som jag beskrivs av min mamma från bebisåret och kan vara möjligt att han har det. Men vill bara få dig att se en annan sida av tex adhd:
    ADHD är positivt! Barnet är aktivt, kreativt, framåt och oftast väldigt socialt. ADHD är den forntida typen av Jägare, alltså dessa gener är utvecklade från urminnes tider för att vi människor ska kunna få mat. Jägare behövde vara impulsiva och kunna gå från stillastående till full fart på ett klick.

    Hoppas att allt går bra för er!
    Jätte bra förklarat. Man ska se resurserna inte dämpa dom.
Svar på tråden Kan man se tidigt på ett barn/bebis om de har ADHD eller liknande?