Behöver hjälp med förrätt till middagsbjudning
Hjälp ! Jag har hjärnsmälta och behöver lite ideer till förrätt till en middagsbjudning vi ska ha nästa helg. Det blir 8 vuxna.
Till huvudrätt ska vi ha lammgryta med tomat och bönor som man har foccacia bröd till.
Till efterrätt har jag tänkt saffranspannkaka med grädde, bär och sylt.
Jag är gravid så det måste passa sånt man får äta som gravid. Det finns en i sällskapet som inte gillar råa tomater och så finns det en annan som inte gillar rått/blodigt kött, rökt lax, fiskrom eller räkor.
Helst ska det ju gå att förbereda så mycket som möjligt. Ingen soppa tänkte jag för det blir djup skål till huvudrätten och soppa och gryta är för lika varandra tycker jag.
Gärna något som bryter av från huvudrätt och förrätt. Jag tycker det är viktigt att rätterna har olika konsistenser, färger etc . Har varit på middagsbjudningar där varenda rätt varit "brun" eller vit och det är rätt trist.
Någon som har någon ide?