Inlägg från: FrökenLagom |Visa alla inlägg
  • FrökenLagom

    Förstagångsmammor i Sthlms-trakten med BF juni 2011

    Hejhej!
    Jag hoppar också gärna med här om jag får?
    24årig förstagångs mamma som bor i Liljeholmstrakten och har BF 18 juni.

    Marelis, jag går tyvärr inte på Liljeholmen utan på söder, trodde att de bara hade ultraljud på Liljeholmen?
    Hur trivs du? (För jag gillar inte riktigt min BM, så funderar faktiskt på att byta)

  • FrökenLagom

    La gartija, vi funderar också på SÖS då det är närmast. Men är lite orolig över om papporna verkligen alltid får stanna där, har hört lite olika.. Tänkte annars ev kolla med BB Stockholm eller Södra BB, då de sägs ha bra rykte.
    Någon mer som hunnit fundera på sånt?

  • FrökenLagom

    La gartija: Ja fråga det och skvallra sedan gärna för oss här :) En sak till som jag också anser vara viktig är att jag absolut inte vill dela toalett med någon efteråt.. Men man kanske skulle försöka ta sig till något utav de här öppna hus dagarna jag också, så kan man få svar på allting man undrar.


    Försökte hitta info om det på SÖS hemsida, men lyckades inte så bra tyvärr.. Hittade inte heller något om vilka dagar de har öppet hus, får sätta mig en stund när jag har bättre tid. Nu kallar jobbet igen.

  • FrökenLagom

    Tack tack!
    Ska ta och se när det kan passa oss att gå, och ska se vad BM säger på torsdag också.

    Trevlig helg på er! Själv är jag på väg uppåt i landet för att hälsa på föräldrar och svärföräldrar..

  • FrökenLagom

    Efta, jag hade sån tur att min sambos bästa vän fick barn i somras och hans fru är ungefär i samma storlek som mig, och hon kom med en hel påse kläder för ett tag sedan. Tror jag fick 4 eller 5 par byxor, vilket är helt underbart snällt eftersom det är byxorna som är dyrast :) Linnen kör jag fortfarande med GinaTricots, men känner att jag nog måste köpa riktiga mammalinnen snart, då Ginas har en tendens att glida upp nu i takt med att magen växer. Tröjor är det värre med, jag har en del koftor som man kan ha öppna, annars funkar det att låna av sambon ibland också :) Och som La Gartija säger, mammaleggings och klänningar/tunikor funkar bra det också.
    Hittade ett underbart skärp nu i helgen, som man kan sätta under brösten och få en jättefin form på magen med :)

  • FrökenLagom

    Och en sak till..
    Har ni hunnit fundera något på förlossningen och sen efteråt? Själv känner jag mig mest orolig för tiden efter förlossningen tror jag. Det där med att man kommer att känna sig så ofräsch. Vill man verkligen träffa folk och så då? Eller är man så uppslukad utav barnet att man inte tänker på det?

  • FrökenLagom

    Jag är också kvar :) Och håller med, klart tråden inte ska dö ut..

    Vi har tänkt att gå på både SÖS och Södra BBs öppna föreläsningar. Ska bara se när det passar att smita från jobbet för att vara med. Jag jobbar tyvärr ända ute på Lidingö, så det tar ett tag att ta sig hem mot söder.

    Vi ska gå förlossningsförberedande-/föräldra kurs 2 halvdagar precis innan påsk. Jag hade hoppats på att kanske hamna i någon "grupp" där man träffas mot slutet och sen också efteråt, men jag vet inte hur det ser ut nu för tiden?? Får man föräldragruppen på kursen eller efter förlossningen? Måste nog höra lite med min barnmorska hur det fungerar för våran del..

  • FrökenLagom

    Men annars så får vi väl skaffa oss en egen föräldragrupp, vi som träffats här på FL :)

    Och gällande Södra BB så ska det vara bara att ringa och höra när det väl är dags. Och min BM sa även om man föder på SÖS så kan man be om att få bli uppflyttad efteråt om det finns plats såklart..

  • FrökenLagom

    Efta - då kanske vi kommer att ses på BVC sen då, för jag har tänkt precis lika :) Mycket lättare att ta barnvagnen för promenad till Liljeholmen än till barnängsgatan (andra sidan söder).

    Sannasanna - jag har också börjat virka. Känner mig som en gammal tant när jag sitter i soffan ibland. Haha!
    Dock har jag klarat mig från foglossning hittills, men jag lider med er stackare som har det. Som att det inte är nog jobbigt med trötthet, andnöd, växande mage, stress etc.

    Och jag är också nere på tvåsiffrigt nu, hjälp vad tiden går fort... :)

  • FrökenLagom

    BM mätte mitt SF mått sist och det var första gången. Låg lite lågt, men ändå normalt - nästan allt är juh så normalt när man är gravid. Mår du si, är det normalt. Mår du så så är det också normalt. Har du ont så är allt som det ska och har du inte ont så är också det som det ska, osv. Haha! Lite konstigt att samma fenomen (graviditet) kan se så otroligt olika ut..

    Efta, jag har också märkt att jag är piggare nu än tidigare. Visst har jag vissa trötta/sega kvällar då jag somnar 20-21 men inte alls lika många som förr.

    God morgon förresten och trevlig helg!
    (och förlåt för vimsighet och snurrigt inlägg) :)

Svar på tråden Förstagångsmammor i Sthlms-trakten med BF juni 2011