klocka skrev 2011-01-29 20:57:51 följande:
Det är mycket enkelt att hitta forskning som påvisar länkar mellan köttkonsumtion och exempelvis diabetes, cancer och hjärtsjukdomar. Menar du att även alla dessa forskare också är ”hjärntvättade”?
Det är talande att du inte kommer med några evidens (och ej heller kommenterar miljöaspekten) utan bara häver ur dig ogrundade påståenden.
American Diabetes Association:
“CONCLUSIONS—Our data indicate that higher consumption of total red meat, especially various processed meats, may increase risk of developing type 2 diabetes in women.”
care.diabetesjournals.org/content/27/9/2108.f...
“May 17, 2010 -- A new study shows eating processed red meat -- such as hot dogs, bacon, sausage, and cold cuts -- is linked to increased risks of heart disease and diabetes.”
www.medicinenet.com/script/main/art.asp?artic...
“For years, they have boasted of the health benefits of their leafy diets, but now vegetarians have the proof that has so far eluded them: when it comes to guardian.co.uk on Cancer" href="www.guardian.co.uk/science/cancer">cancer risks, they have the edge on carnivores.
Fresh evidence from the largest study to date to investigate dietary habits and cancer has concluded that vegetarians are 45% less likely to develop cancer of the blood than meat eaters and are 12% less likely to develop cancer overall.
Scientists said that while links between stomach cancer and eating meat had already been reported, they had uncovered a "striking difference" in the risk of blood cancers including leukaemia, multiple myeloma and non-Hodgkin lymphoma between the groups. The study looked at vegetarians, fish eaters and people who ate meat.
... She said the differences in cancer risks were independent of other lifestyle factors including smoking, alcohol intake and obesity....
Two years ago, the World Cancer Research Fund found a link between red and processed meat and bowel cancer and recommended that the average amount of meat eaten should be no more than 300g a week. In Britain, the current meat intake is about 970g a week for men and about 550g a week for women.”
www.guardian.co.uk/science/2009/jul/01/vegeta...
Kött kan ge en ökad risk för coloncancer om man äter den viss typ av det mycket. ja...och kosten är till ca 60% generellt rälnat huvudriskfaktor för att utveckla olika cancertyper. Det vet mkt rikyigt de flesta inte om. MEN!!!!!!!!!!
Det är INTE fråga om att köttet specifikt som är boven i dramat. Ist är det bristen på fibrer, grönsaker ,för mkt mättat fett osv som predisponerar för cancer. Sedan finns det specikfika livsmedel som ger en äkad risk för olika canertyper ffa i gasterointestinalkanalen.
Du nämnde inte cancer först och främst utan diabetes mm. Kött är ingen överhängade riskfaktor även om de flesta experter är ense om att vi konsumerar för mkt kött och borde dra ned på det till kanske 2- 3 ggr per vecka och ist äta fisk och fågel.
MEN -då är man fort allätare. Min TS rör veganer som utesluter både kött, fågel fisk och ägg samt mjölkprodukter.
Att vara vegan är fanatism.. Vegetarian en het annan sak...Det är sunt äta vegetariskt ja!
Då det gäller metabola syndrom är inte köttkonsumtion en signifikant stor riskfaktor även om det säkert ,som med all forskning, går att hitta enskilda studier som säger så. Det gäller att studierna skall vara stora nog för att man kan kalla dem evidensgrundande.
Hittills finns inga ändrade guidelines på i cardiologi då det gäller köttkonsumtion. Således är inte kött det första man skall bry sig om om man har hjärt- och kärlsjukdom eller diabetes utan att följa en sund kost med fibrer, vitaminer och äta regelbundet och fettsnålt.
Alla de år jag arbetat med hjärtsjukvård har aldrig köttkonsumtionen kommit upp som en riskfaktor...och nu snackar vi snart 20 år...