Inlägg från: jaghopparhögt |Visa alla inlägg
  • jaghopparhögt

    Det är klart man får gnälla över att man hade oturen att vaccinet slog fel, att sjukvården kan slå fel kan ju hända alla. Finns ju ingen sjukvård som är garanterat säker till 100%.
    Det är knappast så att man får skylla sig själv, det var ett helt vanligt influensavaccin man tog och inget mediciniskt experiment.

  • jaghopparhögt
    MospP skrev 2011-01-29 21:12:22 följande:
    Precis!
    Vaccinet var ju inte helt testat, så då kunde man ju inte veta.
    Valde man då att ta vaccinet,så...
    Sluta nu, det finns ingen anledning till att vara sådär mot människor som mår dåligt.
    Du får det att låta som det var en helt ny blandning vilket det inte var så du behöver ha den där attityden mot folk som har drabbats av olycka.
  • jaghopparhögt

    Anledningen till att vi skulle vaccinera oss var ju för att det var en ganska tung influensa, den var helt ny och därför var i princip alla sårbara och den var lite hårdare än de vanliga säsongsinfluensorna eftersom den gick hårt på lungorna. Det bevisades ganska tidigt att den hade rätt "nycklar" för att ta sig djupt ner i lungorna och sätta sig rejält, finns om det på smittskyddsinstitutet.
    Var väl aldrig tal om att de skulle bli massdöd men en stark influensa som de flesta saknar skydd mot slår hårt mot samhället. Många ligger hemma och är sjuka och kan inte jobba och det blir köer på vårdcentralerna och akutmottagningarna och sjukhusplatserna fylls upp med de som drabbas hårt, det är inte nyttigt. Värt att påpeka är att vi faktiskt hade fullt på de avdelningar där artificiella lungor finns för patienter med utslagna lungor, det är ganska ovanligt.

    Så det var antagligen absolut nödvändigt och väldigt bra att så många vaccinerade sig.
    Jag har heller inte sett några siffror om många biverkningar, det verkar ha varit ganska lågt och de fallen med svåra biverkningar som narkolepsi ligger på en nivå som är ganska väntad när så många vaccinerar sig. Hade hänt om det varit vanligt vaccin mot säsongsinfluensa också.

  • jaghopparhögt
    Dr Mupp skrev 2011-01-30 06:11:27 följande:
    Samtidigt för ett år sen så var det vi som inte vaccinerade som fick ta skit. Det var vi som i andras ögon önskade att våra barn skulle dö eftersom vi inte vaccinerade dem. Det var vi som var egoistiska kräk som var dumma i huvudet och lyssnade på foliehattarna.

    Vi borde sluta kasta skit på varandra och istället vända vår ilska mot dem som ställde till det. GlaxoSmithKline som tillverkade vaccinet. WHO som ändrade reglerna som gjorde att svinisen klassades som pandemi. Socialstyrelsen som rekommenderade massvaccinering och på dem som beslöt att det var ju pandemrix vi skulle vaccinera med när de fanns vaccin utan Skvalen och kvicksilver. Det är de som ska ta skit, det är dem som ska stå till svars för vad de gjort.
    Men det är väl ingen som har gjort något direkt fel? De biverkningar som har skett har väl varit naturliga och ganska väntade. Det är väl knappast någon alls som ska behöva ta någon skit alls.
Svar på tråden Vaccinerade sig... Gnäller nu... WTF!!