Inlägg från: Fiamedbarn |Visa alla inlägg
  • Fiamedbarn

    Började försöka i helgen, någon mer 40+ som hänger på?

    Vilken bra tråd! Nu är den kanske lite gammal så att de flesta redan är på G. Men jag har i alla fall försökt i ett år och förutom två missfall så har det inte hänt nåt. Denna månaden är första jag screenar ordentligt med ÄL-stickor för att inte missa ägglossning, men inte ens på dag 18 (idag) visar Clearblue digital glad gubbe trots att strecken nästan är lika starka!! Märkligt. Vi myser i alla fall på med varannan dag. 

  • Fiamedbarn

    Blingbling, jag visste inte ens att man kunde ta det själv! Jag har tagit ett vanligt blodprov på vårdcentralen och bett de kolla TSH på samma gång. Nu sist hade jag 2,5 vilket är helt normalt enligt dom, men inte optimalt för fertiliteten... Jag har också rätt många symptom på underfunktion och har varit på gränsen tidigare men aldrig fått hjälp. Kan tänka mig att jag har hypoteros typ 2 som inte direkt syns i de vanliga testen. Ska få komma till utredning som börjar nästa vecka och de har sagt att de ska kolla upp det! Hade varit underbart om man dessutom kunde få hjälp med vikminskning och den ständiga tröttheten vid eventuell medicinering!

  • Fiamedbarn

    Blingbling, jag tänker som du! Att få en kopia med mig av resultaten, Speciellt eftersom jag flyttat ofta vilket betyder att läkarna inte kan se vad jag hade för resultat sist. Bara det att jag glömt vad jag lagt förra utskriften så jag har inget att jämföra med denna ggn! Jo bara för att vi pratade om det nu hittade jag det!!!

    3,8 förra gången och 2,5 idag! Det var verkligen högt sist, jag fattade inte att de inte kunde ta det på allvar. Jag tappade till och med massor av hår!

     

  • Fiamedbarn

    Har även testat i Lund tidigare och då var det så högt att de fick testa om. Men tyvärr var jag inte så klok på den tiden så jag har ingen aning om var det låg (eller var det i Helsingborg? - har som sagt bott runt lite...)

  • Fiamedbarn

    Blingbling, det krävs mer än ett blodprov för att hitta hypoteros typ 2. Då ska man ta ett 24 timmars urinprov på T3 och T4 samt salivtest på kortisol enligt en artikel i tidningen Topphälsa (enligt läkare Kajs-Marie Nordell). Får man inte hjälp med att undersöka detta av sin läkare finns läkare som gör detta listade på sköldkörtelföreningen eller föreningen om Hypo 2 (enligt artikeln)

  • Fiamedbarn

    Men har du kontakt med gyn för att du vill få barn borde ju de ta tag i detta kan man tycka. Vet du vad du haft för värden på TSH?

  • Fiamedbarn

    BIM idag. Ingen mens men inga graviditetstecken. Antar att det är dags för min mens.

    Kan ni rekommendera några receptfria knep för att boosta eller få igång ägglossningen? Jag tror min har uteblivit denna månad och även någon gång tidigare. Jag hoppas på pergotime men först måste utredningen ta prover på dag 1 och 21 i cykeln. Känns lite frustrerande att behöva vänta en månad till innan man får hjälp! Jag är ju ändå redan 42! 

Svar på tråden Började försöka i helgen, någon mer 40+ som hänger på?