Inlägg från: snorppan |Visa alla inlägg
  • snorppan

    Hur många är det som förlorar flera barn?

    Vår dotter dog också p.g.a. chorioamniotit. Det hade inte gått över till henne, men moderkaka och hinnor var kraftigt infekterade och moderkakan orkade inte med förlossningen så hon dog bara några timmar innan hon föddes, för när jag kom in på förlossningen så var det försent. I mitt fall så var jag själv inte dålig och därför upptäcktes inte detta.
    Vi har fått en lillebror efter detta och vi fick också extra koller och lämna prover för att upptäcka eventuella bakterier som kunde ställa till det. Det var psykiskt väldigt påfrestande och på slutet hittades bakterier, jag lades då in och fick antibiotika och även antibiotikadropp och förlossningen sattes igång. Det var väldigt liten mängd och av en vanlig bakterie ( vi vet inte vad för bakterie som orsakade chorioamniotit vid första graviditeten) men som sagt jag blev igångsatt och förlossningen gick väldigt bra.
    Vad jag vill säga är att jag tror att det kommer att gå bra för er denna gång, särskilt då ni har extra koll och får hjälp.

    Varm kram


    Älskar dig för evigt min dotter, du är så saknad.
  • snorppan
    starbright skrev 2011-02-13 21:33:45 följande:
    vad tog de för prover som upptäckte bakterier?
    Jag fick lämna in urinprov och även vaginalt prov för odling med jämna mellanrum, de vaginala endast några gånger under graviditeten.
    Älskar dig för evigt min dotter, du är så saknad.
  • snorppan
    starbright skrev 2011-02-15 10:26:52 följande:
    Det pratade de om att jag skulle få göra. Lämna urinprov alltså, ska be dem ta vaginala också, fast de har iofs kanske redan tänkt på det.

    Vad skönt att höra att det har gått bra för dig, då vi har haft en liknande situation.

    På vår son var allting infekterat förutom sonen, alltså hinnor, vatten, navelsträng och moderkaka. Han hade dock tecken på lunginflammation.

    Till mig sa de att det KAN komma från förkylningar osv. Jag var väldigt sjuk (förkyld, hosta, feber osv) i en månad fram till två veckor innan då min kropp började ge upp, jag fick sammandragningar som gjorde att jag inte sov, så jag blev neddragen i en ond cirkel. Jag har inte fått klart för mig om det var min förkylning som kan varit orsaken. Känns som de försöker prata bort det när jag väl sa att jag verkligen var jättedålig innan.
    Det var bara på ett prov under hela graviditeten med lillebror som visade tillväxt av bakterier och det var det sista urinprovet. Jag tror att jag endast gjorde 2 vaginala prov och det var aldrig ngt.

    Moderkaka och innor var infekterat då vi förlorade vår dotter och fostervattnet var fullt av meconium. Det syntas en påbörjan till infektion i början på ena venen i navelsträngen men vår dotter hade inte fått ngt än. Känns så jävligt att man gick där och inte hade en aning Rynkar på näsan

    Oftast har man ju även "elaka" bakterier i sig i den normala floran, men att de ibland ökar i tillväxten och kan ställa till det. Det finns ju många sätt att få i sig bakterier och jag tror att det är väldigt svårt att i efterhand se varifrån de kommit. I vårt fall kunde de inte ens hitta bakterien som var själva boven, men tydligen så lämnar det speciella spår så därför vet man att det var bakterier. De flesta är ju sjuka undergraviditeten och det går bra. Vi har helt enkelt haft en djävulsk otur.

    Det låter ändå som att ni komemr att bli väl omhändertagna. Så jag tror att det kommer att gå bra.

    För oss var det så skönt att jag fick lämna prover för att hålla utkik efter bakterier men också att vi fick betydligt fler koller på bebisen under graviditeten, tillväxten och ctg kurva o.s.v det gjorde att  vi ofta fick höra och se att lillebror mådde bra och kunde få lite ro.

    All styrka och lycka till er under denna resa n ihar framför er, den är snårig och mång agånger känns det så tungt och långt. Men jag tror att det kommer att gå bra för er, som det gjorde för oss.

    Kram
    Älskar dig för evigt min dotter, du är så saknad.
Svar på tråden Hur många är det som förlorar flera barn?