• Tecken
  Äldre 12 feb 15:09
  44073 visningar
  54 svar
  54
  44073

  Ge mig fördelar och nackdelar med att köpa lägenhet på bottenplan

  Nackdelar:


  - Det går inte att sova med öppet fönster, det hade iaf inte jag vågat.


  - Ev. insyn.


   


  Fördelar:


  - Om man har egen ingång är det lite radhuskänsla, förhoppningsvis har man uteplats också.


  - Lätt med ev. barnvagn, matkassar etc - bara att knata rakt in utan att vara beroende av en hiss (eller jobbiga trappor).

 • Tecken
  Äldre 12 feb 15:16
  #4

  Insyn kan man åtgärda, med t ex fönsterfilm. Det finns ju heller inget som säger att det är mer insyn bara för att det är nb.

 • Tecken
  Äldre 13 feb 13:40
  #15
  Lindreas skrev 2011-02-13 13:37:11 följande:
  Jag gillar att bo lite högre upp, just med tanke på insyn och så. Dessutom, om man bor högst upp slipper man grannar som har skitjobbiga högtalare och baslåda på golvet som dånar ner genom taket, sjukt irriterande!

  Men, fördelarna är ju uppenbara; ofta uteplats, man slipper trapporna vilket gör det lätt med tvättning, storhandling och liknande, för att inte tala om flyttningar!

  Nackdelarna, insynen förstås, kalla golv under vintern (inte alltid), man har alla grannar ovanför och det kan låta mycket från porten och från trapphuset, beroende på hur många som bor i huset och hur lyhört det är. Om man har otur så ligger tvättstugan rakt under en, vilket kan ge buller. Dessutom är ju risken för inbrott större om man bor längst ner, även om det inte är så himla vanligt.

  En halvtrappa upp skulle kännas bättre för mig i alla fall.
  Är det verkligen större risk för inbrott? Jag har hört precis tvärt om: att tjuvar helst jobbar ostörda = högst upp i hus där det inte passerar så mycket folk.
Svar på tråden Ge mig fördelar och nackdelar med att köpa lägenhet på bottenplan
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.