• HardrockGoddess

    Odense nougat - går den att smälta?

    Hejsan!

    Jag tänkte baka en slags tårta där grunden är av vanlig kladdkaka. Min tanke är att sedan klä hela tårtan med Odense nougat, och ovanpå vispgrädde, lite krossade nötter och kanske kiwi- eller mandarinbitar ovanpå.

    Nu till min fråga: går Odense-nougaten att smälta, så jag på ett enkelt sätt kan svepa in kladdkakan med den? Eller finns det något annat sätt jag kan göra?

    Tacksam för svar!

  • Svar på tråden Odense nougat - går den att smälta?
  • HardrockGoddess

    Skall sägas att jag försökte ringa Ica Provkök nu, men de stängde kl 15.00 och jag behöver veta senast ikväll hur jag skall göra med nougaten.

  • Rosana

    Jag brukar hyvla Odense nougat över kakan när den precis kommit ut ur ugnen. då smälter den på kakan av sig själv. 

  • HardrockGoddess
    Rosana skrev 2011-02-15 15:52:20 följande:
    Jag brukar hyvla Odense nougat över kakan när den precis kommit ut ur ugnen. då smälter den på kakan av sig själv. 
    Åh, tack vilket bra tips! :) Har du nougaten kylskåpskall då?
  • Rosana
    HardrockGoddess skrev 2011-02-15 15:53:25 följande:
    Åh, tack vilket bra tips! :) Har du nougaten kylskåpskall då?
    Ja precis! Låt den vara i Kylen så att den är kall och lätt att hyvla .
  • HardrockGoddess
    Rosana skrev 2011-02-15 15:56:48 följande:
    Ja precis! Låt den vara i Kylen så att den är kall och lätt att hyvla .
    Vad bra! :) Det skall jag testa!
  • sdi

    Jo det går att smälta den...

  • HardrockGoddess
    sdi skrev 2011-02-15 16:02:00 följande:
    Jo det går att smälta den...
    Är det i så fall vattenbad som gäller?
Svar på tråden Odense nougat - går den att smälta?