Inlägg från: M a m m a A |Visa alla inlägg
  • M a m m a A

    **Den stora feta LCHF-tråden**

    Har läst i denna tråd ett tag - toppen!

    Jag har ätit enligt LCHF nu i några veckor och stormtrivs

    Rätta mig om jag har fel. Det är en sak jag undrar. Enligt det jag har läst handlar det även mycket om att äta naturligt och gärna ekologiskt, riktig grädde osv. Inga konstiga tillsatser eller E nr. Hur kommer det sig egentligen att sukrin o dyl är ok? Visst inga kolhydrater men ack så "konstlat". Rimmar inte det lite emot vad lchf står för? Har även läst att vissa skrämmer upp sin keso med fun light saft Jaja, alla kanske inte följer det slaviskt...

    Nån gång har jag unnat mig choklad, då över 70 % såklart fast då är det "riktigt" socker i, vilket torde vara så mycket bättre än något kemiskt framställt eller?

  • M a m m a A

    Jag tror personligen att vanligt socker är bättre än sötningsmedel.

    Men jag använder eller konsumerar aldrig sötningsmedel. Visst någon enstaka gång kan jag unna mig mörk choklad (>70%) med "äkta" socker i

  • M a m m a A

    Denebola; Självklart vet jag att olika E nr står för olika tillsatser. Har ganska god koll. MEN de flesta här vet vad lchf står för. Det som enligt mig blir lite motsägelsefullt är att använda div sötningsmedel som är kemiskt framställda? Vill man äta lchf så är väl själva grejen att undvika socker i mångt o mycket?

  • M a m m a A

    Intressanta svar. Intressant diskussion på sidan annahallen. Jag drog nog alla sötningsmedel för att vara kemiskt framställda... Som jag skrev tidigare tror jag inte personligen på sötningsmedel, men alla är olika. Våra kroppar reagerar dessutom olika på olika preparat, så även socker/sötningsmedel.

    Jag är lite anti sötningsmedel då det inte finns adekvat forskning "över tid" så att säga. Visst har man sett i studier att vanligt socker i kolossala mängder orsakar bl a fetma... Förvisso

    Nåja, tur att det finns alternativ för alla. För mig är keson/kvargen betydligt godare som den är, utan att tillsätta söta substanser. För det har jag upptäckt med lchf, vilka fantastiska smaker som kommer fram! Innan tyckte jag att mörk choklad var nästintill bitter, nu upplever jag den som oerhört söt nån gång ibland till kaffet!

Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**