• Family4

    **Den stora feta LCHF-tråden**

    Hej alla!
    I vår familj har vi kört LCHF stil på maten ett bra tag och det funkar hur bra som helst.
    Vårat problem är att jag älskar att baka och min man älskar att fika :)

    Har köpt Annika Rognebys bok Bakglädje med LCHF, men är mycket besviken, har provat att baka Sommarkaka som var totalt oätlig. Sen har jag gjort mjuk kokoskaka, den gick att äta, men god skulle jag väll inte påstå att den var. Sen har hon ett recept på American Pancakes som jag gjort många gånger, dock måste jag tillsätta typ en dl. vatten för smeten är så fast.
    Någon som har erfarenheter av denna bok?

    Man blir inte sugen på att prova fler recept, inte kul att köpa dyrt sukrin och sedan få kasta kakan... 
    Kan man få något recept där man verkligen får en kaka som verkligen liknar den traditionella varianten?

     

  • Family4
    astro skrev 2012-01-09 12:26:44 följande:
    Sukrin är svårt att baka med tycker jag. Stevia är lättare. Jag brukar också baka mycket med kokos som är naturligt sött precis som mandlar och nötter.

    Med pofiber kan man också återskapa många mjuka kakor och bröd. Har egentligen inget favoritrecept i huvudet just nu men det finns rätt mycket på matklubben.se så du kanske kan kika där?
    Ok, tycker stevia smakar så äckligt! Men ska väll kanske ge det en chans till.
    Nötter går tyvärr bort då sonen är nörallergiker, Tacksam att han kan äta mandel.

    Tack för svar. 
  • Family4
    Faile skrev 2012-01-09 12:58:36 följande:
    Inte bakning, men väldigt gott är lchf-bountyn. Detta är nog det absolut godaste lchf-godiset som finns, om man gillar bounty dvs.
    Halva mängden sukrin rekommenderas dock och efter ett tag klarar man sig helt utan.
    Har sett fler som gillar bountyn, måste ta och prova den, älskar ju kokos!
Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**