• TantMy

    **Den stora feta LCHF-tråden**

    Började med LCHF nu i veckan, är nu inne på tredje dagen och är så förvirrad på hur mycket fett, vilken sorts fett man ska äta.
    Har ni grädde i allt ni gör, för att få i er fett?
    Kan det inte blir föööör mycket?
     
    Har opererats för gallsten för många år sedan och nu ikväll har jag börjat få lite känningar....något jag kan göra för att lindra eller ska jag bara köra på?

    Något annat man ska tänka på? 

    Vad tycker ni om min mat hittils....se nedan vad jag ätit.   

    Det jag gjort i veckan är att jag har bakat LCHF bröd,och  det var helt ok att äta.

    frukost varje dag:
    En brödskiva med en tjock skiva brie-ost på eller ägg/majonäs, plus sallad och tomatskiva.
    Turkisk yoghurt med solrosfrön.

    Lunch/matlåda varje dag:
    Omelett(med grädde) med räkor, tomater och lök 
    Rättikagratäng och biff.
    Isterband med vitkålsstuvning.

    Mellanmål varje dag:   
    En st finncrisp med brieost eller tjcka skivor med herrgårdsost/lite skinka
    Plus några gröna oliver     

    Kvällsmat:
    Rättikagratäng och biff.
    Isterband med vitkålsstuvning.
    Idag blev det fisksoppa med morötter och blomkål/broccoli och ett ägg.  
       
    Tacksam för svar!    

  • TantMy

    ok, men den där silvriga cocosfettet....är det inte ok att använda eller smakar det bläää?
    Cocosfett...smakar det inte cocos av allt då....hrmmmm 
    Rysk yoghurt...måste testa, tack!!!!!!! 

  • TantMy
    Loreena

    Tack för infon, då ska jag kämpa på ett tag till och se vad som händer! 

    jbson

    Ok, ska inhandla lite kokosfett och se vad det smakar, tack :) 
  • TantMy

    Har själv börjat med LCHF i måndags....

    undrar lite när jag läser om vad folk äter till frukost....

    En del verkar ta en kopp kaffe med fett...och inget mera förrän till lunch!

    Det kan väl inte vara bra/nyttigt för kroppen att inte äta någonting.....eller tänker jag fel?

       

              

  • TantMy

    På måndag har jag(och gubben min) ätit LCHF i två veckor...

    Hade de första 3 dagarna lite ont vid gallan...men det försvann:)

    Jag har inte ens varit godissugen, fantastiskt!!!!  

    Magen är inte så svullen som den brukar och min sambo tycker hans mage börjar må bättre, den har alltid krånglat...

    Det har varit lite klurigt att veta vad man ska äta, men de börjar kännas lättare...det behöver nog inte vara så avancerat.
    Plus att det blivit lite roligare att laga mat då man vill prova lite nya grejer. 

    Har bakat LCHF bröd, och det var helt ok att äta...men, det finns ju förstås inget som är så gott som riktigt bröd...men det funkar bra ändå. 

    Igår gjorde jag lchf-chokladfudge, det var mumsig och ikväll har jag bakat en lchf-chokldkaka...lite gott måste de finnas på helgerna:)

    Kokosfett, ekologiskt har jag beställt, både med smak och utan....måste prova, fast det låter inte så gott....väntar med spänning!

    Hittills känns det bra så vi fortsätter...  

         

        

           

  • TantMy

    Cocosa extra virgin koksnötsolja med smak, vet ni någon billigare än den på 175 kr...för en burk, känns lite onödigt dyrt, då den tar slut rätt fort!
    har beställt från Bodystore.com

Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**