• LinaLoj

    **Den stora feta LCHF-tråden**

    Hej!
    Jag undrar om ni kan hjälpa mig med en liten fråga? Jag köpte Hermestats Stevia föratt kunna göra lchf muffins och käka med gott samvete. Hur mäter man hur mycket man ska ha?
    Det står "kopp för kopp" på paketen är det rätt?

  • LinaLoj

    Skulle ju vara typiskt mig att köpa nått sånt bara föratt jag för en gångs skull glömmer läsa innehållsförteckningen.. :/

  • LinaLoj

    Läste precis att det görs av glukos. Och det är ju fruktsocker?

  • LinaLoj

    " FörAtt få maltodextrin måste man göra en hydrolys av stärkelse (vete, majs eller potatis). Det isolerar kolhydraterna som blir huvud element i olycka former (glukos, maltose, maltriose, oligiside och polyoside).
    Mängden av dessa socker beror på hydrolys grader.

    Men maltodextrin används inte som sötningsmedel därför detta sötningsstyrkan är väldig låg även om GI är högt (GIs skalan : maltodextrin = 105 / glukos = 100).
    I mat, i läkemedel är detta ett hjälpämne. Det är mycket bra att som svullnad, bindemedel, stödsmedel och att fixa arom på produkt (smakförstärkare).

    Om folk som tränar mycket på gym publiceras flera försiktighetsåtgärder i Europa, i America menar flera läkare och föreningar att det är färlighet. Heart American Health Association anklagar det för hjärta, njure, lever problem (till cancer), övervikt m.m. Det verkar som att maltodextrin har samma effekter på kroppen som MSG (Glutamat).

    För direkta effekter på kroppen måste vi nämna HYPOGLYKEMI (även om det är salt mat !!) därför maltodextrins höga GI (mer än glukos !!!)."
    Detta läste jag nu... FÖRVIRRAD!

  • LinaLoj

    Jag har ätit bra mat nu i tre-fyra veckor och ÄR SÅ JÄKLA STOLT över mig själv!!! X) Jag är sockermissbrukare men  tog tag i det och har inte ens SAKNAT choklad ( my drog of choice) på denna tiden. Alls.
    Maten flyter på bra och jag som ogillat att laga mat längelänge tycker nu att det är riktigt kul. Det är så roligt att laga mat med fina råvaror och ha koll på vad allt innehåller.
    Sover bättre är urpigg och ORKEN är tillbaka.
    Blir helt förskräckt när jag ser vad min pojkvän stoppar i sig. Han kommer överleva oss alla för han konserveras innifrån.

    Iallafall så har jag börjat käka/svepa frön, heter de physsillium?de som man blötlägger, för min numera lite tröga mage. Men vad hjälper bäst egentligen? Plommonpure?

  • LinaLoj

    Åh behöver pepp!
    Har ätit såhär bra mat nu i ca fem veckor. Rasade fem! kilo första veckan man har stått still nu resten. Tycker att jag ätit samma. =(
    Igår åt jag: Två ägg m majonäs ( det blir antingen det eller två små oopsies m smör på t frulle), vatten, broccoli m smör på och kyckling t middag, vatten, majonäs m makrill t kvälls.
    Idag tänkte jag äta köttfärssås m blomkål eller broccoli till, vatten, ägg t kvälls m te och till frukost åt jag två oopsies m korv på.

    Jag äter tills jag är mätt och bara när jag är hungrig. Lägger kokkosfett i teet om jag itne har i grädde.

    Vad gööööör jag för fel?

    Är det dödsdömt att äta hallon/jordgubbar blandat m grädde ibland?

  • LinaLoj
    stjierna skrev 2012-05-21 08:59:43 följande:
    Det BEHÖVER inte vara att du gör något fel nu. Hur såg dina matvanor ut innan du åt LCHF? Hur har du ätit under senare delen av ditt liv? Om du nån gång ätit VLCD för att gå ner i vikt så kommer din kropp ihåg det och kan då reagera på att den nu inte får kolhydrater.. Den tror att du kommer på ett nytt sätt att "lura" den att släppa extrareserverna. Har man bantat i sitt liv kan man räkna med en viktnedgång på mellan 0,2-1 kg/vecka när man äter LCHF (under 20 kh/dag), och dessa kilon kan rinna av alla på en vecka, eller ta flera veckor.. DVS: om du gick ner 5 kg första veckan, men din kropp bara är trygg med att gå ner 0,2 kg/vecka så kan det dröja ett tag innan du går ner i vikt igen, men du ligger ändå kvar på -5 kg.. förstår du? :)

    Min hetaste tips är att ändå fortsätta! förr eller senare så ger kroppen med sig och förstår att det är okej att släppa extralager av fett ;) 
    Åh tack!
    Jag har alltid varit överviktig och alltid haft dåligt samvete över allt jag ätit. Bantat hela livet. För några år sedan åt jag GI och rasade i vikt men släppte det tyvärr. Är sockermissbrukare och har alltid kämpat med just det.
    Matmässigt har jag ätit lite kolhydrater i flera år men vägt upp det med all choklad och glass jag stoppat i mig.
    Jag äter utan dåligt samvete nu och det är en sådan befrielse! Men så förväntar jag mig min belöning på vågen istället för i choklad liksom. När det inte blir minus på vågen då så rasar hela mitt humör.
    Just nu är chokladen med jordgubbar de gör reklam för på tv jävligt frestande...
  • LinaLoj

    TACK ALLIHOP! =)
    Nu känns det liiite bättre. =) Ska försöka ta det med mod och inte ge efter för chokladens frestelser iaf. ;)

    Det är så svårt att ha tålamod med kroppen. Jag vill ju rasa i vikt och att det ksa synas. Nu. På sekunden.

    Jag mår mycket bättre. har inga skuldkänslor längre, sover bättre och har inga cravings på samma sätt längre. Gud jag kunde köpa choklad i smyg och möla i mig på väg hem efter jobbet föratt inte min pojkvän skulle se mig äta mer än den jag tog med hem...

Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**