• silhuett

    **Den stora feta LCHF-tråden**

    Har kollat på lite olika LCHF-recept. De brukar ofta innehålla antingen fiberhusk eller pofiber. Det jag funderar på är om man kan ersätta det ena med det andra (om man inte har rätt sort hemma)?
    Ska man ändra proportionerna också i så fall? Hur påverkas maträtten i konsistens och smak?

  • silhuett
    Pandamamma79 skrev 2015-04-30 16:41:39 följande:

    Fiberhusk och pofiber är väldigt olika saker. Fiberhusk suger upp vätska och sväller. Hjälper till att binda samman en deg. Detta kan vara bra att använda varje gång du ska baka kolhydratsfritt.

    Pofiber är ett av många för att ge rätt konsistens i bröd ex till kolhydratsfritt bröd. Man kan även använda mandelmjöl, hasselnötsmjöl för att ge bra konsistens. Beror på vad du ska baka.


    Det är inte bröd jag tänker baka, utan pasta och pannkaka Glad Funderade på om det gjorde någon skillnad i dessa rätter.

    Kan man använda pofiber i såser, istället för maizena-redning? Det borde väl vara ett bra alternativ?
Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**