Inlägg från: FiaFunderar |Visa alla inlägg
  • FiaFunderar
    hallonlakrits skrev 2012-01-17 14:50:39 följande:

    Började med lchf för en vecka sen, har gått ner 2,3kg under den tiden. (vilket i och för sig är bra) Jag äter väääldigt lite men jag blir mätt och är nöjd och klarar av dagen bra. Går en timmas promenad varje dag. Tycker jag borde rasa mer?! Första dagarna sa de tjoff så hade jag gått ner 1 kg på 2 dagar.. och nu ser man 2 hg över natten.. Jag är en väldigt otålig person, jag vill se resultat FORT! annars känns det som jag knör i mig massa fett som jag lagrar på mig istället... Någon som kanske känner igen sig och som kan peppa lite och säga att det kommer rasa igen? :)



    Tycker att du är riktigt lycklig lottad som har gått ner 2,3 kilo på en vecka!!! Hur lång tid tog det inte för dig att gå upp de överviktskilon du har*?

    Jag tycker du fortsätter som du gjort så ska du se att du minskar stadigt i vikt och får en kropp som mår bra 
  • FiaFunderar

    Måste bara säga hur skönt det är att ha en barnmorska som accepterar att man äter lågkolhydratskost! Hon sa redan från början att jag skulle fortsätta med lite GI-liknande mat under graviditeten. 
    Jag tar inte upp att jag äter LCHF med någon på jobbet eller någon annan heller. Det blir typ ramaskri.
    Här om dagen så satt vi ett gäng på jobbet och käkade lunch ihop och pratade om mat och dieter osv. När jag sa att jag tycker om att äta "det här och det här" så var det en tant som slängde ur sig direkt att "du är väl inte så dum att du håller på med några såna där konstiga dieter nu när du är gravid?!?!"
    SUCK tänkte jag och la ner och fortsatte äta mitt blomkålsmos med fläskkotlett och gräddsås medans hon åt sin bandspaghetti, mamma scans köttbullar och en jäkla massa ketchup... Skrikandes    

    MEN i alla fall... Nu ikväll gjorde jag en mycket god och krämig LCHF Tacopaj.
    Det går fort att göra den också. På 45 minuter så är det klart Tungan ute 

    Finns på min blogg på http://fiafunderarfilurar.blogspot.com 


  • FiaFunderar
    Mina småtroll skrev 2012-01-17 20:46:25 följande:
    Nä man gör nog bäst i att inte prata högt om sådant på jobbet Om man vill undvika diskussioner vill säga...
    Vilken vecka är du i?
    Jag gick upp 25 kg med båda mina barn, urk...undrar vad vågen hade stått på om jag hade ätit lchf/lågkolhydratkost. Nästan så man hade varit sugen på o få en trea bara för att få veta, hihi

    Tacopajen är GRYMT god!
    Jag går in i vecka 25 på torsdag och jag har gått upp 12 kilo redan. Känns sådär men nu känns det i alla fall bättre sen jag började med LCHF igen.
    Jag gick från lågkolhydratskost till kolhydratsfrossa när jag blev gravid och så slutade jag röka så fort jag plussade. Så fram till vecka 17 gick jag upp 9 kilo. Från och med 1 januari i år så äter jag LCHF igen och har stått still i vikt sen dess.
    Jag berättade det för min BM idag och hon tyckte det lät helt okej att jag bytt tillbaka till lågkolhydratskost.

    Och JA tacopajen är super Solig      
  • FiaFunderar

    F-n vad skönt det känns att man kommit in i detta igen! Nu går det som på räls tycker jag. Både jag och sambon kör på riktigt bra. Sambon har gått ner 1,7 kg på 7 dagar och det tycker jag är riktigt bra. Han har 7,5 kilo kvar till sin målvikt. Jag mår bättre i kroppen och har stått helt still i vikt sen den 1 januari och kroppen har typ "format" sig lite snyggare. Magen växer på som den ska :)
    Jag har även kommit igång med simning och några powerwalkar per vecka.

    Idag bidde det gul & grön kycklinggryta till middag. Smaskens.
    Receptet: fiafunderarfilurar.blogspot.com

        


  • FiaFunderar
    35an skrev 2012-01-25 11:01:28 följande:

    Jag tror inte jag har förstått att man inte ska äta så mycket mejeriprodukter. Varför? Är det för kolhydraterna? Jag har Annika Dahlqvist kokbok hemma och i den skriver hon att hon äter varje morgon yoghurt med nötter i. Jag själv har käkat lchf sedan 3 januari och jag har jättesvårt för just frukosten då jag innan alltid käkade bröd. Nu äter jag turkisk oghurt med bär i, är det så dåligt då? Vad är det i det som är dåligt isåfall? Är det kolhydraterna i TY:n? Sen dricker jag te säkert 3/dag med en skvätt grädde i, är det också fel då alltså?



    Det blir ganska mycket kolhydrater när man äter en skål TY med bär i. I TY så är det väl 5,1 kolhydrater /100g? Så är man ute efter viktnedgång så är det väl inte den bästa frukosten.
    Jag äter detta ca varannan dag till frukost. Men jag är inte ute efter en viktnedgång eftersom jag är gravid i 6:e månaden.
    I grädde så är det väl ca 3 kollisar per 100 gram.

    Äter du ca 200 gram TY till frukost så är det 10,2 kolhydrater bara där och sedan kanske du använder ca 200 gram grädde i kaffe och i matlagning (kanske till och med mer) Då är du uppe i 16 kollisar...
  • FiaFunderar
    35an skrev 2012-01-25 11:26:23 följande:
    Tycker faktiskt att detta är jättesvårt. Ägg har jag redan förätit mig på, kan bara inte äta det till frukost. Sen har man ju inte all tid i världen på morron heller när man ska ha iordning två barn och sig själv och fort iväg. Så tiden räcker ju inte. Jag har vacklat många ggr på om denna kost är något för mig, jag har fuskat oxå några ggr men samtidigt gillar jag den för jag får ju så platt mageGlad
    Men jag vet inte hur jag ska fortsätta....känns bara jobbigt just nu. Ursäkta om jag bara gnäller men ni är så otroligt kunniga och hjälpsamma här inne så det är så lätt att fråga er om råd.
    Jag gör min frukost på kvällen innan. Försöker ha med mig frukost och lunch varje dag till jobbet så jag vet vad jag får i mig.
    Vi lagar alltid mat på eftermiddag/kvällen och då gör vi lite extra så att det finns till varsin matlåda till dagen därpå. När jag ändå står och lagar mat så brukar jag göra en låda med frukost också.
    Det blir ofta stekt ägg och bacon, omelett, rester från gårdagens/dagens middag, TY med lite bär eller plocktallrik med ostar, lite grönsaker, räkor osv.

    En sak som hjälper MYCKET hemma hos oss är att vi gör veckomatlista. Vi vet vad som ska lagas när vi kommer hem och vi lagar maten ganska så direkt när vi kommer hem runt 16.30
    Men sen äter vi inte förän ca 18. Men då är allt klart och vi har en stund att umgås med barnen eller göra andra saker innan det är dags för att äta.
    Vi vet även då vad som behöver tas upp ur frysen till morgondagens middag. På så sätt är vi alltid förberedda och det blir så mycket enklare när man vet vad man ska laga och att det är tinat och klart när vi kommer hem Solig


  • FiaFunderar


    Måste rekommendera denna gooooda omelett!
    Ni som inte gillar mastiga, "fettiga" frukostar så är detta ett perfekt alternativ.

    Omelett på 4 ägg och en skvätt grädde och lite frusen dill. Vispa ihop med lite salt och peppar och häll i en mellanvarm stekpanna.
    När omeletten börjar bli klar så ställ bort stekpannan från plattan.
    Sen är det bara att lägga på massa godsaker Glad Den här som jag gjorde som blev så god så är det handskalade räkor, advokado, fin vintersallad (som den heter i affärn), paprika och purjolök.
    Strö på lite flingsalt, dill och kanske någon annan god krydda.

    Jag klickade även på lite keso Tungan ute MUMS! Jättefräscht och gott!
Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**