• Hoppet 3

    **Den stora feta LCHF-tråden**

    Maruid skrev 2011-11-12 22:47:12 följande:
    Kom att tänka på en sak. Du skrev att du inte vill räkna och fundera p åvad du äter så mycket. Ett sätt som då funkar är den metod som blgogerskan på 56kilo.se har. Kolla in länken så förstår du mer.

    www.alltforforaldrar.se/56kilo/lchf-for-dummi.../
    Vilken bra länk jag kom till!!! Solig

    Tipsar till andra oxå!
  • Hoppet 3

    Jag har precis gjort vad jag tycket blev ris ala malta.

    Tänkte ha de på julbordet i år så jag oxå kan mysa med de.

    Jag tog keso ihop med vispad grädde med vaniljpulver och lite LCHF socker.
    De blev gott.

    Har någon något annat recept på de så mottager jag de tacksamt ! Skrattande

  • Hoppet 3
    Maruid skrev 2011-11-15 14:15:56 följande:
    Jag googlade recept och hittade lite varianter. Men jag körde på detta:

    2 ägg
    1 msk fiberhusk
    2 dl vispgrädde
    En nypa salt

    Hetta upp järnet så att det är redo eftersom smeten sväller rätt snabbt.
    Rör sedan samman alla ingredienser och låt svälla i ca fem minuter.
    Grädda pannkakorna, det kan vara svårt att få smeten på järnet men man kan hjälpa till och bre ut smeten med baksidan på en sked eller med en smörkniv. Man kan också späda smeten med lite vatten eller mer grädde om den blir för tjock.
    Min smet gav fyra pannkakor och jag åt två som jag stått mig på väldigt bra.
    Åt dem med lite hallon.
    Låter spännande...

    Hur många kh är de i hela smeten?
  • Hoppet 3

    Vet inte vad som händer mig nu....igår fick jag noja och vräkte i mig en hel påse algrens lakritsbilar....
    Jag är lakritsoman i mitt "gamla liv".....jag spårade totalt ur..... har dessutom ont i halsen sedan i måndags....

    Jag är vilsen i mitt matintag just nu..... blir lite förvirrad när de ska räknas kalorier samt si och så mycket Protein/ fett......

    Skulle någon vänlig själ kunna ge mig ett recept på strikt LCHF för två veckor eller en vecka för sedan så kör jag en repris veckan därpå. Med frukost ....lunch...och middag med mängd som är tillåtet.... för dessa dagar.

    Snälla någon som har ett på sin dator och kan lägga in den här på forumet?

    Börjar svälla igen....känner de på kläderna....blir så tröstlös och ledsen....

    Är stressad på jobbet som de är nu....när jag kommer hem orkar jag i stort sett ingenting .....
     

  • Hoppet 3
    Mina småtroll skrev 2011-11-16 15:05:19 följande:
    Om du vill så kan jag skicka ett mail med 2-veckors-menyer. Jag satte ihop det innan jag började med lchf, bara för att ha något att följa, för att undvika att man står vilsen i kylskåpet o det slutar med att man trycker i sig ett par mackor  
    Men då behöver jag din mailadress (du kan inboxa mig)
    Tackar så mycket! 

    Har inboxat dig! Skrattande 
  • Hoppet 3
    Mina småtroll skrev 2011-11-16 16:42:52 följande:
    Hur gör ni andra med mandelmjöl? Köper färdigt eller gör själva?

    Vet inte hur mycket det kan skilja på att göra själv (i kolhydrater alltså), nån som vet? 
    Jag har gjort själv..... ska tydligen bli billigare i allafall! Skrattande

    Vet dock inte kh mängden på färdigköpt kontra egen mald.
  • Hoppet 3

    Är dessa ingredienseran till pepparkakor (ca 25st) ok?


    2 dl Nötmjöl 100 gr Smör 1 tsk flytande Honung 2 krm mald Kryddnejlika 2 krm mald Kardemumma 2 krm Kanel 1 msk FiberHusk 2 msk Skrädmjöl 1 ekologisk Äggvita

    1 tsk Billingtons Unrefined Natural Molasses (mörkt råsocker)


    Lite Havssalt

    Hittade de på nätet. 

  • Hoppet 3
    Är nyfiken och ställer frågan :

    Längd:
    Vikt: 

    Hur många kilon har ni tappat sedan ni startade?

    Vad är er målvikt från startvikten? 
  • Hoppet 3
    spunk skrev 2011-11-19 12:46:32 följande:
    Har provat att baka pones utan ägg, degen såg inte så god ut med det blev helt ok när det var färdigt. Med mycket bregott och pålägg så har jag nog min äggfria frukost + the eller kaffe med cocosfett. 
    Hur mycket cocosfett tar du i kaffet? 
Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**