Inlägg från: ollebulle86 |Visa alla inlägg
  • ollebulle86

    Mjuk LCHF-Chokladkaka

    Ingredienser

    125 gram smör
    4 st ägg
    1 dl steva strö
    5 msk kakao
    1 dl Mandelmjöl
    0.5 dl kokosmjöl
    0.75 dl vispgrädde
    2 tsk bakpulver
    3 krm vaniljpulver
    50 gram grovhackad , mörk sockerfri choklad
    Instruktioner

    1. Smält smöret.

    2. Blanda alla torra ingredienser (inkl. chokladen) med äggulorna. Blanda med det smälta smöret.

    3. Vispa äggvitor och vispgrädde var för sig med elvisp. Vispgrädden ska vispas så den får en riktikgt tjock konsistens. Rör försiktigt ner grädde och äggvitor i smeten.

    4. Häll i en bröad (mandelmjöl) brödform. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 35 minuter. Börjar kakan få för mycket färg, sänk värmen till 150 grader och låt kakan stå kvar lite längre tills den blir helt fast.

  • ollebulle86

    Dag tre med omstart här. Har inte vågat väga mej alls nu. Så jag vet inte alls om jag gått ner nått. Men det känns bra i alla fall det är huvudsaken.

Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**